Съвет...алгоритъм

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Съвет...алгоритъм

Мнениеот Yavkata » Пет Сеп 16, 2011 7:55 pm

В няколко поредни теми от рода на:"Помощ", "Въпрос" и др. със съдържание "Къв байк да си зема , че да ме кефи" се заех да помогна на авторите им.Много е писано и дъвкано във форума и сайта по темата, но явно не е достатъчно преработено от виртуалната храносмилателната система до краен продукт подходящ за тези натури. Сега след статията на Милко
( viewtopic.php?f=3&t=97795)
вече е по -лесно. Може да се изработи един алгоритъм за отговор. Естествено все пак питащия трябва да напъне сили и с пот на челото да я изчете статията, за да отговори на първия въпрос - какъв тип байкър съм/мечтая да бъда.
Не съм добър в алгоритмите, но бих могъл да предложа някой насоки.
Като втори въпрос, обикновено е бюджета. До сега във форума се определя така:
В"Какво колело ще ми предложитге до 300 лв?"
О" Клаймбър(клаимър,кламър и др.) за 800 си земи"
О2" Глупости, Онтарио/Рам НТ за 650/900 е за него"
В"Бе няма толко пари"
О3"Аре зимай аполона и бегай."
Пича се отчайва и почва да чете , в крайна сметка купува колело за 750 лв.
тоест формулата е К.П=Б Където Б е релано дадения бюджет, П е предварително замисления, а К е константен коефициент равен на 2.5 ( в много редки случай и тази константа търпи промени, но те статистически пренебрежими).
Като начало толкова.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Re: Съвет...алгоритъм

Мнениеот PowerSlide » Пет Сеп 16, 2011 9:17 pm

То това няма оправия. Конкретно за подфорума "Начален клас велосипеди и компоненти". Там се търси подходящото колелце за 400-700лв през 1-2 темички.
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Re: Съвет...алгоритъм

Мнениеот taurus13 » Съб Сеп 17, 2011 7:02 pm

"Клаймбера" е еквивалента на пернишкия голф, :lol: , съответно печели всякакви съревнования с други модели и марки.
Изображение
Аватар
taurus13

Рейтинг: 2000

Назад към Бла - Бла