1)Относно грунда.. вече няколкократно е описван въпроса.. не видях смисъл да повтарям информация, която вече я има в темата.
Марката на грундът е Боро, както съм прочел от тази тема ако не греша. Води се грунд за нанасяне преди латекс. Грундът е бял на цвят.
Иначе има и розов, за нанасяне преди мазилка, който имам намерение да пробвам на своя глава

2)Срок - предполагам, че всеки е достатъчно съобразителен да не използва грунд с изтекъл срок.
3) Гумите бяха чисто-нови, не съм ги чистил

Аз също говоря от личен опит и само грунд не запушва добре дори и малки пробойни.
"Slime" не е типичната "боза" за велосипедни гуми. Той е доста по - гъст(изглежда точно като намачкано киви

), затова трябва да се разреди. Тази формула грунд + Slime (+вода, която аз не добаявм) не съм си я измислил аз, но съм много доволен от комбинацията.
Бозата на Стан не съм я пробвал, но за нея само добри неща съм чувал. Доколкото разбирам единствения недостатък при нея е, че по - трудно се намира и е по - скъпа.
За справка 1л грунд= 5.60лв, Slime = 12лв. До момента съм направил 6-7 гуми и съм изразходвал около половината и от двете.
Относно теглото на гумите. Количеството, което имаш предвид е за гуми >2.3 - > 120мл. е цялата смес, т.е. ~90-100мл. грунд + ~20-30мл. Slime. Ако не греша средното тегло на вътрешна гума за 2.5 е около 400грама, сравнено със 120мл + 50гр. бандаж.
В същото време за гумите, които аз съм правил (около 2.0 всички) се използва 50-60мл. + 50гр. бандаж, което пак е под средното тегло за вътрешна гума, в случая около 200гр.
В случай, че си ме разбрал грешно, никъде не говоря за смесване на "боза" и грунд.