Болтове и втулки ?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Болтове и втулки ?

Мнениеот SPA » Чет Сеп 22, 2011 5:30 pm

Здравейте.

Искам да попитам дали някой виждал някъде по железарии или другаде болтове от този тип:
ShockBolt.jpg
ShockBolt.jpg (39.65 KiB) Прегледано 641 пъти

Дефакто това е болта който задържа шока към рамката. 8мм кух с вътрешна резба.

Освен това търся и втулкта стоманена със вътрешен 8мм и външен 9.5мм. Служи да уплътни лагера/втулакта на шока и болта. Нещо подобно:
ShockWtulka.jpg
ShockWtulka.jpg (22.35 KiB) Прегледано 644 пъти

Това е лагара на шока:
ShockBearing.jpg
ShockBearing.jpg (22.28 KiB) Прегледано 641 пъти

Всичко това е заради луфтове, които е е много трудно да се уплътнят с подръчни средства.
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Рейтинг: 2000

Re: Болтове и втулки ?

Мнениеот Ozzie » Чет Сеп 22, 2011 6:02 pm

SPA написа:Здравейте.
Искам да попитам дали някой виждал някъде по железарии или другаде болтове от този тип:
ShockBolt.jpg

Дефакто това е болта който задържа шока към рамката. 8мм кух с вътрешна резба.

С точно тази дължина и да е кух ще намериш трудно, да не казвам невъзможно.
Това което съм правил преди е да си купя болт 8 мм. с гладко тяло с дължина близко до 42 мм., но не по- малко от 42 мм. и след това при стругар.
Разпробиване и нарязване на вътрешна резба.

Втулки пак съм носил на стругар да ми прави.
:agree:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Re: Болтове и втулки ?

Мнениеот SPA » Чет Сеп 22, 2011 6:47 pm

Мерси за отговора. Специално този болт го има в ебей 11-12лв излиза. Имам и още един който ми трябва и е 55-58мм. Мислих си дали просто не може да се намери нещо по евтино, защото точно този тип части са много надути като цени. Все пак да видим дали някой няма да сподели още малко практика.

Също така идеи за уплътнения няма да са изшлишни. Кой знае може да изкочи нещо интересно. Сегашното положение с болтовете, е че са на размер 7.8 не знам дали от изтъркване или фабрично допуск. Сигурно има и изтъркване в ушите на рамката.
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик