vuprosi za zimnoto karane

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

vuprosi za zimnoto karane

Мнениеот MOTuKATA » Пон Дек 01, 2003 11:18 pm

predpolagam vskqa zima idva po edin takuv topic,i se izvinqvam na tezi koito ve4e im e omraznalo ot takiva,no vse pak me interesuva!
minalata zima nqmax kolelo,demek dosega ne mi se e slu4valo da karam prez zimata!ta iskam da vi pomolq da mi kajete osnovnite ne6ta za zimnoto karane-za6to trqbva prez zimata da se smazva verigata s gres,a ne s maslo,i za gymite(mislq 4e se dose6tam za6to trqbva da sa po meki-za po dobro vceplenie ili ne6to takova)i za vsi4ki tezi vajni ne6ta!
ne sum privurjenik na misluta za karane prez zimata,za6toto predi mesec se ka4vax do aleko i tam be6e qko snqg.ta koleloto mi stana cqloto v snqg koeto do nqkade me izkefi no ednata spira4ka sprq da funkcionira(smisal pri prujinkata za natqgane be6e vlezla voda i ednoto lost4e na v brake ne se dvije6e).sega si vzex novi v brake-sram 5 no dokolkoto vidqx i pri tqx moje da vlezne snqg(ne e nqkakva zatvorena sistema ili ne6to takova)i ne mi se iska za ediniq snqg da ostana bez spira4ki!
iskreno se nadqvam da yspeete da mi dokajete 4e s opredeleni merki moje karaneto na kolelo prez zimata da stane tolkova bezopasno za koleloto kakto i prez ostanalite sezoni,daje i po priqtno:)

mersi predvaritelno!!
MOTuKATA

Рейтинг: 1700

Мнениеот screamBoy » Пон Дек 01, 2003 11:45 pm

моя малък опит със зимното каране ми е подсказал следното:
А.Меки гуми за да не затъва колелото, нищо повече. Ако караш по утъпкана пътека безпроблемно можеш и с твърди гуми, по пистите също с твърди. Но ако не е утъпкана просто ми е задължително да спадна гумите
Б.Смазване с гъста смазка защото леките смазки се отмиват много лесно, примерно на мен ми е започвало да скърца тръгвайко от Бай Кръстьо още преди манастира с машинно масло
В.Не съм видял ВБР дето като му замръзнат накладките да не 'спре да спира'. Но не съм и виждал много ВБР-та зимно :)) За мен това е част от удоволствието. Иначе по собствено желание би ли карал с 40-50 ?? едва ли :)

[url=http://www.freevibe.com/headsup/lowdown_index.shtml][img]http://free.techno-link.com/screamBoy/Graphics/KnockedOut.gif[/img][/url] &lt;.. [url=http://free.techno-link.com/screamBoy/]<s>Let it</s> [b][color=blue]B[/color][color=red]e[/color][/b][/url] ..&gt;
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот Tanuco » Вто Дек 02, 2003 1:39 pm

1-Ако си с V-brake по-добре не карай зимата на Витоша или която и да е друга планина, освен ако не искаш да сменяш калодки(накладки) след всяко спускане, защото зимно време изчезват много бързо:)
2.Хубаво е да караш с по-тесни гуми.Най-добре е да караш с гуми с шипове.
Tanuco

Рейтинг: 1653

Мнениеот Admin » Вто Дек 02, 2003 11:37 pm

[quote="Tanuco"]

1-Ако си с V-brake по-добре не карай зимата на Витоша или която и да е друга планина, освен ако не искаш да сменяш калодки(накладки) след всяко спускане, защото зимно време изчезват много бързо:)
[/quote]

Шшш-т, ще го откажеш човека!;) Мотика, нема да се пуашиш, ами ще си намериш накладки по 1лв., ще си купиш 2-3 комплекта и готово. А пък ако имаш "късмета" да ти замръзнат накладките (в най-буквалния смисъл), ще ти останат и за лятото. На мен миналата зима баш това ми се случи! :D

Животът е кратък, карай бързо!
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Назад към Архив