Въпрос за команди с ръкохватки

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Въпрос за команди с ръкохватки

Мнениеот malotm » Съб Окт 01, 2011 7:44 pm

Здравейте искам да попитам за тези http://www.dimibike.com/velosipedi-koloezdene/velosipedi-chasti/komandi-grupa/komandi-shimano-tourney-stef40.htm дали са хубави и дали някой има от тях?
malotm

Рейтинг: 1200

Re: Въпрос за команди с ръкохватки

Мнениеот Niksancho96 » Съб Окт 01, 2011 10:00 pm

Нисък клас ръкохватки + команди. Ако исаш нещо по-добро, си вземи отделно лостче за спирачният апарат и отделни команди. :)
Ozzie написа:Няма да ти слагам иконка с бири, 'щото предполагам нямаш 18 години, за да имаш право да консумираш алкохол, но пък нямаме иконка с бутилка лимонада или боза, така че... :thumb:
Аватар
Niksancho96

Рейтинг: 1193

Мнениеот malotm » Нед Окт 02, 2011 6:27 pm

Точно това се чудех в момента съм с shimano revoshift и едни лостчета на tektro и се чудя кое ще е по-добре ..да остана с сегашните или да взема тези ?

Ето с тези команди съм Изображение
И лостчетата Изображение
malotm

Мнениеот Niksancho96 » Нед Окт 02, 2011 6:35 pm

Еми вършат си ти работа за сега, защото ако по нататък решиш да смениш обтегача, трявба да си вземеш и нови превключватели. :)
Ozzie написа:Няма да ти слагам иконка с бири, 'щото предполагам нямаш 18 години, за да имаш право да консумираш алкохол, но пък нямаме иконка с бутилка лимонада или боза, така че... :thumb:
Аватар
Niksancho96

Мнениеот malotm » Нед Окт 02, 2011 6:50 pm

Благодаря за отговора.

offtopic: за да не започвам нова тема ще пиша тук.Имам едно стара колело днес го извадих от мазето за един тест .. последното което помня е че съм сменял веригата.Та тръгвам да карам и един странен проблем:Незнам точно как се казва но където са курбелите нали има 3 венеца.На най-големия си върви добре.Когато сменя на по-малък например средният и като започна да натискам педалите по-силно и веригата прескача.А когато е на най-малкия венец има постоянно тракане(огледах веригата да не се удря някъде по рамката или подобно но нямаше следа).През цялото време отзад на венците(задното колело) веригата беше на най-малкия венец.Дали е нещо от веригата или трябва да сменят курбелите(венците).
malotm

Мнениеот Niksancho96 » Нед Окт 02, 2011 8:35 pm

На най-малкият венец отпред, не трябва да се кара комбинирано със най-малкият отзад. Това мисля че ще ти помогне, темата е за регулаж но има една снимка с обяснение.
Изображение
Аватар
Niksancho96

Мнениеот malotm » Нед Окт 02, 2011 9:45 pm

Това прескачане за което писах ме съмнява да не е от венците?Нещо зъбците да са.. нз нямам си и идея.
malotm

Мнениеот krach » Пон Окт 03, 2011 7:50 am

Ако тръгва да ти превключва на други венци, може да пробваш да си регулираш скоростите.
http://www.mtb-bg.com/index.php/special/repair/286-repair009
http://www.mtb-bg.com/index.php/special/repair/282-repair007
krach

Рейтинг: 1451

Мнениеот Шлек_народен » Пон Окт 03, 2011 8:27 am

malotm написа:Имам едно стара колело днес го извадих от мазето за един тест .. последното което помня е че съм сменял веригата.

Не знам колко пъти е писано и още колко трябва да се напише , та да е ясно.... Нова верига на стари венци прескача! Нормално е.За да не прескача се сменят и двете.
Шлек_народен

Рейтинг: 1518

Назад към Веломеханик