Mikata27 написа:На мене не ми пука особено дали ще ми се смеят...аз нали си знам, че ще ми е после главата здрава. Ще махна козирката, винтчето и върху дупката ще сложа тиксо. Има ли нужда от това?
Mikata27 написа:Козирката мисля да я махна, защото при ски доста често се "пада" много леко по очи..и това падане може да спраска козирката според мен...Единия вариант е да си сложа шапка под каската, тя ще се кара предимно зимата, ще гледам да е с по-малко отвори и малко по-голяма, за да мога да сложа шапка под нея евентуално. А и не ми се дават отделни пари за специални каски за ски, мисля да я карам и с колело и със ски зимата.
![]()
Не съм имал проблем със замръзване на горната глава.
Falcor написа:Мдааа ще споделя с вас моята история с каска, а вие сами ще си прецените.
Решавам аз да си купя каска за ски, не че до този момент бях карал с каска, не че ми трябваше, но ми излезнаха едни случайни пари, а и на някои писти вече не пускаха без каски. Та отивам в магазина и си взимам една много готина каска (с козирка между другото). На другия ден си викам трябва да изгъзарея и айде към пистатааааа. На третото ми качване на котвата интелигентно изглеждащия лифтаджия я хваща, пуска я с коментара "А изпуснях я......" и тя съответно ме гръмва в главата. (За незапознатите котвата на Бяла черква е съставена от желязна тръба "фи50". Някои са алуминиеви, но аз нямах късмета да попадна на такава.) Падам аз като застрелян и се чудя защо ми няма нищо......а тя каската ми се изплатила на първото каране на 100%. Ония после ме тупа по гърба и ми вика " Ей момче добре че беше с каскаа..." Идеше ми да зема една тръба и аз да го халосам..... Та така за ползата от каските и други работи....
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 12 госта