Въпрос за рамка Dragomir Black Hawk

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Въпрос за рамка Dragomir Black Hawk

Мнениеот djsnipa » Сря Окт 12, 2011 10:51 am

какво мислите за Рамка Dragomir Black Hawk за DH и леки drop-чета
djsnipa

Рейтинг: 1138

Re: Въпрос за ракма

Мнениеот rees » Сря Окт 12, 2011 11:41 am

Става. Според мен става, но защо си пуснал темата в АМ/ендуро раздела? Иначе и производителя я дава за ДХ такаче :agree:
Изображение
ХХХХХХХ написа:здравеите колеги искам да питам вилката зaшто ми оделя 3 съмтима хот на доле тяе на мало и бъздъx ие помпа до краи
Аватар
rees

Рейтинг: 1305

Мнениеот djsnipa » Сря Окт 12, 2011 12:40 pm

rees написа:Става. Според мен става, но защо си пуснал темата в АМ/ендуро раздела? Иначе и производителя я дава за ДХ такаче :agree:

защото не знаех кой раздел е най-подходящ, а иначе те и Бехемота го дават за ДХ , но не чух нито едно добро мнение за него.
та дилемата значи е Dragomir Black Hawk или ram freeride => http://ridespot.net/productdetails.php?productID=11944
djsnipa

Рейтинг: 1138

Мнениеот rees » Сря Окт 12, 2011 1:27 pm

Бехемота е за ДХ ама по алейте в парковете :D . Аз съм за Драгомир, но фрирайда е много добра също. Въпроса е колко ще товариш колелото. Също така как искаш да работи шока. На Драгомир-а ще ти трябва качествен шок, защото ще сгъваш по-лесно рамката, а на фрирайд-а е по-трудно, поне по мойте наблюдения на двете мекици, с които карах. Едната беше стар рам фр а сега с драг ф6 от старите. Определено ф6 поема леките вибраций и обира всичко до един момент, издънва се лесно, докато при фр-а нещата стояха на обратно. Леките вибраций почти не ги обираше, ама като го насиля имам чувството, че шока е безкраен :D . Иначе и двете ги карах с един и същи шок с едни и същи настройки. Колко тежиш?
Изображение
ХХХХХХХ написа:здравеите колеги искам да питам вилката зaшто ми оделя 3 съмтима хот на доле тяе на мало и бъздъx ие помпа до краи
Аватар
rees

Рейтинг: 1305

Re: Въпрос за рамка Dragomir Black Hawk

Мнениеот Teodor40 » Сря Окт 12, 2011 2:47 pm

Карах такава рамка към 2 години и моите впечатления са:
(+)
-много добра работа
-предостатъчен ход на рамката и добра прогресия
-добра геометрия
-12/150мм задна ос
-изглежда доста добре за парите си
-анодизирано покритие, което издържа наистина много, преди да се надраска въобще!
-сравнително здрава (ясно е, че не може да се сравнява с рамка Трек примерно, за няколко бона)
-и не на последно място- цената
(-)
-теглото не е от най-ниските, но не е и прекалено много
-втора ръка често са доста покарани, отборни рамки

За двете години не успях да я спукам, нито да я надера сериозно, никъде не я подбих, не съм сменял лагерите. Ще добавя и това, че олекотих сериозно кобилиците още на 2-рата седмица след покупката и от магазина и не съм имал проблем с тях.

Дано да съм бил полезен ;) Успех :agree:
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот idaivan » Сря Окт 12, 2011 2:55 pm

djsnipa написа: ...дилемата значи е Dragomir Black Hawk или ram freeride => http://ridespot.net/productdetails.php?productID=11944
Ако наистина това е дилемата... взимай RAM FR! В момента е на супер ниска цена 500лв.-нова и е хубава рамка(добро качество, за "без пари"),а ако вземеш Black Hawk
1-во: Няма да е нова-не знаеш кой и как я е карал, а и какво Й е заварявал
2-ро: Ако е нова ще е 1400лв., което не си заслужава за такава рамка, по-добре додай някой лев и вземи нещо по-добро!
Щях да кажа и 3-то, но ми "излезна" от главата :lol:
Еverything is possible!!!
Аватар
idaivan

Рейтинг: 1355

Мнениеот NWD » Чет Окт 13, 2011 9:33 pm

Може би мнението което ще изразя ще е малко безмислено, но за мен лично по-добра от двете рамки няма. Фр-а е евтина и сравнително здрава рамка с добра геометрия и може да се кара както и с 216мм така и с 222мм шок. Блек Хоука е сравнително скъпа рамка ако ще я взимаш нова и е без шок, трябва да я караш със 240мм шок, но съм забелязал че с 230мм шок геометрията е драстично различна. Рамката е тежка със какъвто и шок да я караш, но поне губене на ход няма да усетиш, доста прогресивна и газеща рамка. Мнението ми е базирано на това че съм карал и двете и рамка и двете ги сполетя ужасна съдба... Фриирайд-а го карах половин година и рамката я съсипах тотално-счупена със 10 7-8 сантиметрови пукнатини. В момента карам Блек Хоук и преди месец счупих по най-бруталния начин рамката на 2 места, които бяха заварени и не са мръднали. Преди 2 седмици от едно каране на Витоша рамката се сцепи на челото на долната заварка и се получи 10 см пукнатина и беше на косъм да се откъсне челото в ръцете ми докато карах, а това застрашаваше живота ми. Тази пукнатина също бе заварена при професионалист и не е мръднала рамката, но това е единствения Блек Хоук които е чупен в България и то толкова брутално, но все пак карането ми е много аргесивно и не гарантирам че това би се случило при всички рамки. Ето снимки в профила ми на счупената рамка за се добие представа: http://www.facebook.com/#!/media/set/?s ... 996&type=3
Като цяло това са ми мненията за 2-те рамки и са базирани изцяло на личен опит и не бих искал някои не разбиращ или невярващ да отбелязва отрицателна оценка за по горе написаното ;)
Аватар
NWD

Рейтинг: 1056

Мнениеот bocky » Чет Окт 13, 2011 9:52 pm

Само ако беше отворил търсачката, веднага щеше да намериш доста изчерпателна тема за въпросната рамка...
Don't settle for less, or the next best!
Аватар
bocky

Рейтинг: 1470

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд