Колело с твърда рамка за начинаещ

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Колело с твърда рамка за начинаещ

Мнениеот vinnie » Сря Авг 17, 2011 7:39 pm

Здравейте. Както сигурно забелязвате съм нов във форума. Имам голямо желание да се занимавам с доунхил. По принцип си падам по екстремните спортове, но все още съм начинаещ в този. До колкото разбрах от други теми е по-добре като начало да си взема колело с твърда рамка. Не разбирам много за това моля да ми препоръчате такова колело за доунхил до към да речем 1000лв. Нещо по за начинаещ (учащ се) като мен. Благодаря ви предварително.
Поздрави,
Винс
vinnie

Рейтинг: 1200

Re: Колело с твърда рамка за начинаещ

Мнениеот kriisoo » Сря Авг 17, 2011 7:58 pm

Ами аз бих казал да си вземеш един Drag C1 TE :) 800 и нещо лева е :agree: Някой, който ги следи скотовете да каже дали там има конкурентен вариант като компоненти за тези пари :agree:
Аватар
kriisoo

Рейтинг: 1254

Мнениеот naskoj » Сря Авг 17, 2011 8:09 pm

kriisoo написа:.... Drag C1 TE :) 800 и нещо лева е ...

Къде го видя 800 лв навсякъде е 995 .

Иначе според мен това едно от най-добрите за тези пари.
naskoj

Рейтинг: 1083

Мнениеот blackrider » Сря Авг 17, 2011 8:24 pm

Иначе според мен това едно от най-добрите за тези пари.

Купено цяло от магазин , може би .
НО ,ако тръгнеш да сглобявяш свестен твърдак за тези пари ще направиш колело по-добро добро от ц1 !
Аватар
blackrider

Рейтинг: 1149

Мнениеот kriisoo » Сря Авг 17, 2011 8:59 pm

Я кажи примерна окомплектовка, че ми стана интересно къде ще го намериш тоя свестен твърдак за 1000 лв.
Моя твърдак е що годе добре и е горе долу 1500 и е на базата на climber ... Като имаш предвид, че не съм сменял, кормило, оптегач, касета, курбели, средно, верига, команда, колче... Само тея неща дори и най нисък клас са ти едно 300 лв. Говоря за нови. После хубава рамка, хубава вилка, хубави спирачки и си много над 1000 лв... :agree:
Говоря ако ще си взимаш нещата нови. Принципно за първо колело на начинаещ, аз лично си мисля, че то трябва да е ново и не чак толкова скъпо. Хем ще падаш, хем ще го издереш, а и да не пропускаме момента с това, че втора ръка винаги има риск от прикрити заварки, цепнатини, пукнатини, които за един нов в бранша, са невидими и той ще претърпи разочарование с първото си колело, ако даде примерно 1000 лв за един наточен твърдак втора ръка и той се окажа цепнат или нещо такова... А и друго си е да си го избереш сам и да си знаеш, че си е твое и не е било на друг преди тебе :deal: :eyebrow:
Аватар
kriisoo

Мнениеот dako08 » Сря Авг 17, 2011 9:43 pm

И един приятел е в същото положение . Реши да си земе нова рамка Dartmoor Hornet (310лв) , едни BB7 с 203мм (2х90)лв , че е тежък там някфи shimanski касети с команда и верига , едни курбели от форума + плоча за 110 , 2 шини по 40, главини на формула ( 2х30) кормило на zoom и лапа , сега за вилка отиват малко повече пари той иска да си земе domain 318 (той е кам 650) = става към 1500 - и ето ти едно нормално твърдаче :)) това е едно прилично предложение , но ако разполагаш само с 1000 си земи ц1

цените са от industrial

по натам , ако навлезеш в спорта ( силно се надявам) може да вложиш още пари ето го моето твърдаче -->http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=31&t=94333
Аватар
dako08

Рейтинг: 1182

Мнениеот kriisoo » Чет Авг 18, 2011 8:07 am

Освен да си рекламираш колелото и да повториш това което казах, аз друго не прочетох.... :smash: :clap: :crazy:
Аватар
kriisoo

Мнениеот blackrider » Чет Авг 18, 2011 9:04 am

kriisoo написа:Я кажи примерна окомплектовка, че ми стана интересно къде ще го намериш тоя свестен твърдак за 1000 лв.
Моя твърдак е що годе добре и е горе долу 1500 и е на базата на climber ... Като имаш предвид, че не съм сменял, кормило, оптегач, касета, курбели, средно, верига, команда, колче... Само тея неща дори и най нисък клас са ти едно 300 лв. Говоря за нови. После хубава рамка, хубава вилка, хубави спирачки и си много над 1000 лв... :agree:
Говоря ако ще си взимаш нещата нови. Принципно за първо колело на начинаещ, аз лично си мисля, че то трябва да е ново и не чак толкова скъпо. Хем ще падаш, хем ще го издереш, а и да не пропускаме момента с това, че втора ръка винаги има риск от прикрити заварки, цепнатини, пукнатини, които за един нов в бранша, са невидими и той ще претърпи разочарование с първото си колело, ако даде примерно 1000 лв за един наточен твърдак втора ръка и той се окажа цепнат или нещо такова... А и друго си е да си го избереш сам и да си знаеш, че си е твое и не е било на друг преди тебе :deal: :eyebrow:

Моята окомплектовка е :
рамка :
Dartmoor Two6Player 290лв.
чашки: 40лв (SuperStar)
колче 20лв SDG
седалка SDG не е нова 25 лв !
вилка :
XCR 2011
лапа:
Dartmoor Funky
спирачка
Avid Elixir 5
диск:
Shimano XT -180mm .

Задна капла :
Extreme Jumbo / Octane one / DT champion
Предна капла :
Mach1 Magma / formula / DT champion
курбели и средно
Race Face Ride Dh и плоча E Thirteen (най-леките)
Гуми 2-ра ръка
Front : Maxxis High Roller
Rear : Conitental Speed King
Грипове : Sunline (от црц )
Ще го карам сингъл .
Това е моето първото нормално колело !
Скоро предстоят закупуване на педали ! - super star http://superstar.tibolts.co.uk/product_ ... cts_id=127
В горния му вид (без педалите) ми е излезнално около 1000 . сложи го 1150 като прибавим педалите и доставките .
Това не е ли по удачен вариант ,но ако има парите на куп по-добре да го взема цяло от магазина , но ако няма възможност да кихне 1бон наведнъж да направи като мен :)
Освен гумите ,седалката и плочата всичко е ново !
Мисля ,че това е по-удачна окомплектовка от клаймар.
п.п скоро тема в Радост за Окото !
Едит : мисля ,че е п
Аватар
blackrider

Мнениеот kriisoo » Чет Авг 18, 2011 10:30 am

И ти мислиш с вилка xcr и 120 ход и рамка за стрийт и дърт да караш DH/FR ? :crazy: :crazy:

Аз доколкото виждам темата е пусната в раздел DH/FR ? Така, че човека очаква готови колела или примерни сглобени за начален DH/FR... :deal:
Аватар
kriisoo

Мнениеот xcrider » Чет Авг 18, 2011 12:14 pm

kriisoo написа:И ти мислиш с вилка xcr и 120 ход и рамка за стрийт и дърт да караш DH/FR ? :crazy: :crazy:

Аз доколкото виждам темата е пусната в раздел DH/FR ? Така, че човека очаква готови колела или примерни сглобени за начален DH/FR... :deal:

ами то и ц1 те не е за начален дх и фр ами за дърт джъмп. :agree:
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот naskoj » Чет Авг 18, 2011 12:35 pm

да и затова на Боровец и на Сопот никой в категория "Твърдаци" не кара Ц1
naskoj

Мнениеот kriisoo » Чет Авг 18, 2011 1:30 pm

xcrider написа: ами то и ц1 те не е за начален дх и фр ами за дърт джъмп. :agree:

Ами варианта 16.5 инча не виждам как ще я караш за DJ :crazy: :rofl: Освен ако не си примерно 2.80 висок... :dontknow: :crazy:

naskoj написа:да и затова на Боровец и на Сопот никой в категория "Твърдаци" не кара Ц1

Надявам се това да беше идония...
Аватар
kriisoo

Мнениеот blackrider » Чет Авг 18, 2011 3:44 pm

kriisoo написа:И ти мислиш с вилка xcr и 120 ход и рамка за стрийт и дърт да караш DH/FR ? :crazy: :crazy:

Те хората ц1-ците не ги цепят ,Two6Player ше сцепят ! Аз се обзалагам ,че автора не може да сцепи Two6Player ,но както и да е .
Кат ше кара Дх/фр да си зима хорнет и толкоз , но с минимум 130ход вилка ! Щот се му седи наведено ...
Аватар
blackrider

Мнениеот darki » Чет Авг 18, 2011 3:53 pm

Младежта, гледам много сте си харесали Suntour XCR та ще се наложи да се затретвам :D

Suntour много ясно са написали за какво каране е XCR -то. А именно:

RTR: Recreational trail
Work out with your buddies: No rough terrain,no steep climps or downhills! Just floating along the city river or through the forest behind your house.

Та ако случайно не сте разбрали за какво се говори в тези толкова мъчни две изречения, кажете, ще се понапъним да ви ги преведем, та дано разберете за какво иде реч :deal:
darki

Рейтинг: 1555

Мнениеот blackrider » Чет Авг 18, 2011 3:59 pm

darki написа:Младежта, гледам много сте си харесали Suntour XCR та ще се наложи да се затретвам :D

Suntour много ясно са написали за какво каране е XCR -то. А именно:

RTR: Recreational trail
Work out with your buddies: No rough terrain,no steep climps or downhills! Just floating along the city river or through the forest behind your house.

Та ако случайно не сте разбрали за какво се говори в тези толкова мъчни две изречения, кажете, ще се понапъним да ви ги преведем, та дано разберете за какво иде реч :deal:

То вилката като пристигне си има едно стикерче в жълто там пишеше подобно нещо ,но като нямаш пари какво да се прави ? :dontknow:
Аватар
blackrider

Мнениеот xcrider » Чет Авг 18, 2011 6:14 pm

darki написа:climps

A пък не-младежо, ти си бил много грамотен бе ! :evil:
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот vinnie » Чет Авг 18, 2011 7:58 pm

Ех все ще се заръбкате за нещо xD Е добре щом не е подходящо за спускане можете ли да ми предложите някое друго или за тези около 1000лв. мога ли да сглобя нещо що годе по-подходящо?
Поздрави,
Винс
vinnie

Рейтинг: 1200

Мнениеот Fanatico » Чет Авг 18, 2011 8:21 pm

За пореден път, в поредната тема - :rofl: :rofl:
няма нищо общо с автора и kriisoo
Аватар
Fanatico

Рейтинг: 1942

Мнениеот димитър » Съб Авг 20, 2011 1:59 am

dartmoor hornet-вижда ми се надежна за по агресивни дисциплини :agree:
ram ht.two- аз сам собсвеник на тази рамка,някои хора ще кажат тва не е рамка за дх :nono: карам я с 100 мм ход агресивно вече 4 месеца и е много одобна и още не е мръднала .познавам човек който я кара 1 година хард ДХ с домейн 180мм и е много доволен каза че не би я заменил с клаймбер или някой друг евтин твърдак :beer: :beer: :beer:
R@/\/\ H7.7w0 R!D3R
Изображение
Аватар
димитър

Рейтинг: 1100

Мнениеот naskoj » Съб Авг 20, 2011 7:53 am

вчера се сдобих с Drag C1 TE засега рамката ми харесва ,доста е удобна. та днес ще я видя в планината .
naskoj

Мнениеот miki258 » Сря Сеп 28, 2011 10:14 pm

И аз като тебе искам да карам доунхил и си закупих Драг ц-1 про и ако имам финансова възможност на коледа ще си закупя ВВ7 (203мм или 185мм притеснявам се за рамката) за отзад, а отпред Avid Elixir 5 185мм може би защото съм с XCR. Трябва да си закупя и водач естествено и екипировка.
miki258

Рейтинг: 1202

Мнениеот biker9812 » Сря Окт 12, 2011 8:55 pm

аз за 300 лева си сглобих ц1 6то годе да върви но го карам и дх и не се оплаквам от цепене и т.н . За напред ще правя и рефрешрове но сега нема кинти. Вилката е 100 ход и изобщо не се оплаквам.Върви добре.
Изображение
biker9812

Рейтинг: 1032

Мнениеот biker9812 » Сря Окт 12, 2011 8:57 pm

споделям мнението на колегата blackrider за 1150 лв. е супер
Изображение
biker9812

Рейтинг: 1032

Мнениеот mi6o0o » Сря Окт 12, 2011 10:28 pm

Аз също карам твърдак само че спринт аполон знам че не е за дх фр но не мин ми е страшно удобен само малко повече ход иска отпред :)
mi6o0o

Рейтинг: 1129

Мнениеот bocky » Чет Окт 13, 2011 10:02 pm

Изображение
Don't settle for less, or the next best!
Аватар
bocky

Рейтинг: 1470

Мнениеот mi6o0o » Чет Окт 13, 2011 11:25 pm

bocky написа:Изображение

е какво знам че не е за спускане ама като за начало карам с това сега събирам пари за Ram dh ne DHX
mi6o0o

Мнениеот bocky » Пет Окт 14, 2011 8:44 am

@mi6o0o нямах предвид точно твоето мнение...
Като цяло в темата няма нищо смислено. Особено изцепките от сорта на
kriisoo написа:...моя твърдак е що годе добре и е горе долу 1500 и е на базата на climber...

Ами пич мога да ти кажа, че много си се пр**бал. За още 100-200 лв(ако не и за колкова) може да си намериш доста прилична мекица като за начинаещ(даже и за по-напреднал). Първото по-сериозно колело което зглобих беше Dragomir Diesel и ми излезе 1600. Според мен можеш да си изкараш много по-добре с това, отколкото с който и да е climber, който ще се използва за спускане. Даже в момента има много по-добри оферти от Diesel-а който аз имах и то на по-добри цени.

@All и все пак не разбрахте, че едни от малкото твърди рамки, които стават за спускане са NS Bitch, Duncon Cocker, NS Surge, On-One Inbred 456 Summer Season, Duncon Pitbull ...
Аватар
bocky

Мнениеот mi6o0o » Пет Окт 14, 2011 1:52 pm

bocky написа:@mi6o0o нямах предвид точно твоето мнение...
kriisoo написа:...моя твърдак е що годе добре и е горе долу 1500 и е на базата на climber...

Ами пич мога да ти кажа, че много си се пр**бал. За още 100-200 лв(ако не и за колкова) може да си намериш доста прилична мекица като за начинаещ(даже и за по-напреднал). Първото по-сериозно колело което зглобих беше Dragomir Diesel и ми излезе 1600. Според мен можеш да си изкараш много по-добре с това, отколкото с който и да е climber, който ще се използва за спускане. Даже в момента има много по-добри оферти от Diesel-а който аз имах и то на по-добри цени.

@All и все пак не разбрахте, че едни от малкото твърди рамки, които стават за спускане са NS Bitch, Duncon Cocker, NS Surge, On-One Inbred 456 Summer Season, Duncon Pitbull ...

:offtopic: аха ясно и аз се извинямам за острото мнение
on topic а bocky можеш ли да ми предложиш някоя по лека и удобна мекица за около 400лв :dontknow:
mi6o0o

Мнениеот bocky » Пет Окт 14, 2011 2:05 pm

След 2 секунди търсене в пазара намерих цък и цък. Ако се поразровиш може да намериш нещо по-добро. :peace:
Аватар
bocky

Мнениеот Frozen » Пет Окт 14, 2011 2:43 pm

mi6o0o написа:
bocky написа:@mi6o0o нямах предвид точно твоето мнение...

:offtopic: аха ясно и аз се извинямам за острото мнение
on topic а bocky можеш ли да ми предложиш някоя по лека и удобна мекица за около 400лв :dontknow:

А ? Леко , меко , и удобно колело за 400 лева ? Къде си го виждал това :dontknow:
Аватар
Frozen

Рейтинг: 1098

Следваща

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд