Почина Стиив Джобс.

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Re: Почина Стиив Джобс.

Мнениеот Harka » Сря Окт 12, 2011 3:27 pm

В крайна сметка, едва ли може да се очаква публична личност като Стив Джобс просто да бъде оставена без коментар. Едва ли и самият той си е правил илюзии, че след смъртта му всички ще го почетат мирно и тихо и няма да има ожесточени дискусии по негов адрес...

Edit:
В крайна сметка, както си живял, така и умираш..каквото си посял, това и ще пожънеш...

Аха, с това съм съгласен.
Аватар
Harka

Рейтинг: 2000

Мнениеот PtD » Сря Окт 12, 2011 5:06 pm

Esoteric написа:защото, най-малкото, не е етично да си правите дъвки от подобно нещо.

Ъъъ. Казва кой?

Ми в такъв случай да вземем да спрем да говорим за всички мъртви, да закрием историята като наука и т.н.?
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Esoteric » Сря Окт 12, 2011 5:37 pm

не това ми беше мисълта, ама карай.
Veni, vermini, vomini.
Аватар
Esoteric

Рейтинг: 1580

Мнениеот bluskanie » Сря Окт 12, 2011 9:48 pm

Полезното и правилното за едни, е точно толкова неправилно и безполезно за други. Това историята го показва недвусмислено. И самият факт, че дискусиите около Джобс са толкова обширни и разпалени, показва че човека е оставил огромна следа след себе си. За едни добра, за други лоша...

А това, да не говорим лошо за Джобс, понеже бил починал, и въобще тая философия "За умрелите или добро - или нищо" звучи доста смешно, като става дума за толкова популярни и променили историята в някаква посока, хора.

Изключително интересно е, какво ще се случи с Епъл до няколко години, за да може да се оцени наистина приноса на Джобс към тази компания.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Чет Окт 13, 2011 12:32 pm

bluskanie написа:тая философия "За умрелите или добро - или нищо" звучи доста смешно

:offtopic:
Това не е философия, а етика. И става дума за приказки в личен план по адрес на починал човек. За такива изпълнения е измислено това, макар че Esoteric се изхвърли зловещо, все едно Стив Джобс му е бил роднина.

@Esoteric: Доволен ли си сега от развитието в темата? Успокои ли се съвестта ти, сега като прецака разговора с неуместни подмятания за етика?

Esoteric написа:не това ми беше мисълта, ама карай.

Карай не карай - поеми си отговорността и си поясни мисълта докрай. Искам да разбера кое точно беше неетичното в разговора преди да се изцепиш. Аман от сбъркан морал.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Esoteric » Чет Окт 13, 2011 12:41 pm

bikerider, аз не съм ви спрял. просто изказах мнение. все пак, кой съм аз, че да се съобразявате с мен и да спирате да обсъждате?

bikerider написа:
Esoteric написа:не това ми беше мисълта, ама карай.

Карай не карай - поеми си отговорността и си поясни мисълта докрай. Искам да разбера кое точно беше неетичното в разговора преди да се изцепиш. Аман от сбъркан морал.

нямах предвид, да закрием историята, както каза PtD, а да "помълчим минута" в памет на покойника. защото тази тема, поне до колкото виждам, е за смъртта на Стив Джобс, не за делата му приживе. което пък няма нищо общо с историята, занимаваща се с делата на отдавна и не чак толкова отдавна починали. тепърва ще се говори какво, защо и как е направил той и не смятам, че кончината му е повод веднага да се започва с това.
и преди да ме парираш, ще попитам - защо нямаше такава тема, преди да умре?
Veni, vermini, vomini.
Аватар
Esoteric

Мнениеот bikerider » Чет Окт 13, 2011 1:19 pm

Виж, аз и други хора със сигурност сме помълчали една минута. Гарантирам ти го. Просто нямаше нужда от морализаторстване, постави редица хора с различно мнение под общ знаменател... изобщо стана каша.
Явно не си обърнал внимание на Harka, а е трябвало - Стив Джобс беше публична личност и си остава такъв и след смъртта си. В повечето случаи коментарите за такива личности показват респект към човека и/или делата му, а не обратното. Иначе никой нямаше и дума да обелва за Левски.

Както и да е, аз не ти държа сметка (кой съм аз), но тази намеса беше супер излишна и неуместна. Нищо лично :peace:

Edit: питаш кой си - ми човек с мнение си. Да те игнорираме ли? Не говориш глупости в края на краищата... карай, минало-заминало.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Esoteric » Чет Окт 13, 2011 1:40 pm

о, аз далеч не коментирах мнението на тези с име в зелено на профила. както и на други, които си личат от първо прочитане. точно тук ми беше грешката. визирах някой, чиито изказвания са направили впечатление и на теб, несъмнено. и нотка от които се промъкваше в понататъшните коментари. изключвайки тях - да. темата е хубава. лично на мен ми помогна да науча някой неща, от които не се бях интересувал и не знаех. макар и повода да е неприятен.
и все пак, благодаря за мението ти и това на останалите, чиито писания си заслужава да се четат! :peace:

по темат - мир на праха му!
Veni, vermini, vomini.
Аватар
Esoteric

Мнениеот Antares » Пет Окт 14, 2011 11:12 am

Изображение
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот PtD » Пет Окт 14, 2011 12:11 pm

iCare!
Аватар
PtD

Мнениеот Plamen_EM » Пет Окт 14, 2011 2:32 pm

"Тези със зелените имена" в 100% от случаите знаят какво пишат. Ако, че Harka няма грам чувство за хумор. Лично за мен, did и bikerider в този форум също са "зелени имена".
Обаче, в подкрепа казаното от PtD: iPhone излезна от Америка със закъснение, защото починалият, мир на праха му, искаше да взима процент от оборота на мобилните оператори обслужващи го.
Паралелът между iPhone и Rolex е факт, но това е единствено, защото и кондьовизацията е факт. Да не говорим дето: Този iPhone 4 беше на дядо ти, той го има от неговия дядо, сега вече ти си на 18 и си достатъчно зрял за да ... Едва ли.
На bikerider мненията не мога да коментирам, защото особено онова дългото е написано на непознат за мен език. :)
Не е важно какъв велосипед караш, а с кого.
Аватар
Plamen_EM

Рейтинг: 1762

Мнениеот outfaced » Пет Окт 14, 2011 2:55 pm

Antares написа:http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/353812_460s_v1.jpg

Съвсем логично! До умовете на колко хора е достигнал единия и другия? Що за нелепа съпоставка. Разбира се, че като бе го познавам няма как да ме е грижа за някого.
Говорим за личност повлияла много хора по света и променила начина им на виждане и усещане за нещата.
Що имам чувството, че тука основния спор е за това, кое прави една личност значима и кое известна и кое двете ;)
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот Rix » Съб Окт 15, 2011 3:07 pm

outfaced написа:
Antares написа:http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/353812_460s_v1.jpg

Съвсем логично! До умовете на колко хора е достигнал единия и другия? Що за нелепа съпоставка. Разбира се, че като бе го познавам няма как да ме е грижа за някого.
Говорим за личност повлияла много хора по света и променила начина им на виждане и усещане за нещата.
Що имам чувството, че тука основния спор е за това, кое прави една личност значима и кое известна и кое двете ;)

Ако Dennis Ritchie не беше велик и ЗНАЧИМ, Steve нямаше да има работа (или щеше да работи някоя средностатистическа такава). MacOS e Unix базирана. A Unix е написан на C. И познайте кой е голяма част от екипа разработчици на C и съответно на Unix? Айде моля ви се стига вече с тази тема, писна ми да слушам за този индивид, нека поговорим за хората, които реално наистина са ни дали много, за да живеем в този свят сега и да сме толкова напред.. с компанията Apple или без, не виждам абсолютно никаква промяна в начина ни на живот(освен плюса за икономията, за който бях споменал по-рано - заетостта щеше да е по-малка, но приложения и софтуер щяха да се пишат на други платформи, така че разликата отново е много малка). И нека помълчим 1 минута за Dennis Ritchie, който почина на 12ти и медиите не отделят нужното разгласяване на легендата(както направиха с маркетинговия "професор")
Аватар
Rix

Рейтинг: 1217

Мнениеот PtD » Съб Окт 15, 2011 7:55 pm

И iOS, и Android, са Unix-базирани. В този смисъл самият SJ е длъжник на Ritchie.
Аватар
PtD

Предишна

Назад към Други