Проблем с хода на Elixir 5.

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем с хода на Elixir 5.

Мнениеот icko0o » Съб Окт 15, 2011 3:50 am

Проблема ми колеги е прекалено големия ход на спирачката ми (Elixir 5). Днес я блийднаха й наляха масло.Хода си беше наред докато вечерта не натиснах лостчето и забелязах,че хода е станал доста по-голям от преди няколко часа,какво ли не пробвах,оправяне няма.Предната ако има голям ход я регулирам като махна апарата от диска и натисна леко спирачката и буталата леко изкочат за да се приближат до диска и се оправя,но задната максимално са и близо накладките до диска и пак хода е прекалено голям.Моля за помощ,съвети от типа "има нужда от доливане на ДОТ на дали ще помогнат при положение,че това го направих днес и нямаше проблеми до преди 1,2 часа. :beer:
Мерси предварително. :bowdown:
Аватар
icko0o

Рейтинг: 1342

Re: Проблем с хода на Elixir 5.

Мнениеот TheBlackPathway » Съб Окт 15, 2011 8:59 am

Според мен при слагането на маслото е влязъл въздух в спирачката и за това ти е толкова голям хода! Ако имаш подходящите инструменти трябва да я обезвъздушиш. Ако нямаш отиваш в някой магазин да ти направят процедурата, предполагам че няма да ти вземат повече от 10 лева! Късмет!
TheBlackPathway

Рейтинг: 1208

Мнениеот icko0o » Съб Окт 15, 2011 10:56 am

Не,определено не е въздух в спирачката.В смисъл знам какво е да имаш въздух,и това определно не е такова,а и ако беше влязъл въздух щеше да се усети още в началото,веднага след смяната на маслото.
Аватар
icko0o

Мнениеот bozidar » Съб Окт 15, 2011 2:52 pm

Развъртян ти е "reach adjust" земи шестограм и го навий обратно.
Аватар
bozidar

Рейтинг: 1406

Мнениеот icko0o » Съб Окт 15, 2011 5:57 pm

Не е от там проблема пробвах,пробвах абсолютно всичко и единствения вариант е да се долее масло за да стане с по-малко ход,но немога да си обесня защо няколко часа преди това беше нормална като ми смениха маслото всичко беше наред и изведнъжстана стана с толквоа голям ход.
Аватар
icko0o

Мнениеот icko0o » Съб Окт 15, 2011 7:37 pm

Или има ли някакъв шанс уплатненията да са се износели и от там да е проблема.
Аватар
icko0o

Мнениеот mi6obk » Нед Окт 16, 2011 1:42 pm

От личен опит ти казвам - след обезвъздушаването на еликср R чисто нов на 1 месец пак се пълнеше с въздух веднага след процедурата точно след няколко натискания. Установих че е от спринцовките на Авид. При оригиналния кит долу при маркучите където се захващат за самата спринцовка, докато я усукваш леко влиза въздух. Незнам дали лично си пълнил твойте, но на мен ми трябваха за едната спирачка около 3 часа да я направя както трябва - с две процедури точно както го дават в Авид http://www.youtube.com/watch?v=IoaPUw5DliA. Най-много време ми отне "дегазирането" (незнам на български точен превод)на ДОТ-а.ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖЕН ЕЛЕМЕНТ!!! Внимавай също влиза въздух и при накрайниците за адаптора и апарата, ако са стари или скъсани уплътненията към тях.
Аватар
mi6obk

Рейтинг: 1300

Мнениеот icko0o » Нед Окт 16, 2011 11:51 pm

Мерси,но след днешното каране се оправи от самосебеси и сега ми е много добре. :beer:
Аватар
icko0o

Назад към Веломеханик