Моля ви за мнения: ПРОФИЛ на ротор за дискова сп.

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот bikerider » Пет Юли 29, 2005 7:31 pm

[quote="TOYAGA"]

Мдаа... Е са вече на Magura/Avid/Hayes/Shimano и компания им се (meep) мамата...
[/quote]

Особено на Магура :rofl::rofl::rofl::rofl:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот TENDER » Съб Юли 30, 2005 8:49 am

утре вечер ще коментираме станало ли е, не е ли станало, колко съм се набутал, спира ли, не спира ли, що съм решил да го направя, що не съм си купил "Вече изпробвани и доказали, че са годни? ББ7? Сейнт? Джуси?" и т.н.

Prochetoh temata s interes.
Shte komentirash li cenata, rezultata i motivite si?
TENDER

Рейтинг: 1823

Мнениеот Rotting » Съб Юли 30, 2005 12:00 pm

[quote="TENDER"]

Prochetoh temata s interes.
Shte komentirash li cenata, rezultata i motivite si?
[/quote]

1) Радвам се, че си прочел темата с интерес. Колкото и да е наивна, честно да ти кажа хич не ми дреме ;). Не може да не са ти направили впечатление и репликите на разни дървени философи.
2) Искаш цената и мотивите. Преди месец щях да взема от achkob за 50 лева диск на Hayes. Сделката обаче се разтури. След това мислих да взема от Горгоната диск на Шимано за 52 лева. Тогава реших да 'зема и да си го направя. Информирах се, че има такова животно, като custom made ротори за велосипеди, мотоциклети и автомобили. А и аз съвсем не съм първият в този форум, който го е правил.
Сега за цената. Парче вносна и жилава неръждавейка 25х25см излиза около 5 лева.
Рязането на едно място ми го сметнаха около 5-7 лева. От там ме пратиха на друго място, ако съм искал да бъде по-прецизно изрязано. Излезна ми 20 лева.
Ами общо взето това е за парите. В понеделник ще си го шлайфна сам.
3) Резултата донякъде го казах. Днес ще взема JagWire броня и жило и тогава ще мога да кажа повече.
За обща култура: http://www.bikeschool.com/spokes/index.cgi
Rotting

Рейтинг: 1702

Мнениеот MAN6 » Съб Юли 30, 2005 12:40 pm

предварително се извинявам, ако подразня с въпроса си, но- с каква спирачка ще се кара този диск.
и още нещо- драсни един ред като се изкриви диска(ако спирачката наистина е спирачка) ;)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот MAN6 » Съб Юли 30, 2005 12:49 pm

[quote="bikerider"]

[quote="TOYAGA"]

Мдаа... Е са вече на Magura/Avid/Hayes/Shimano и компания им се (meep) мамата...
[/quote]

Особено на Магура :rofl::rofl::rofl::rofl:
[/quote]

:bowdown: :rofl:
haha ;)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот Sp0nG » Съб Юли 30, 2005 3:10 pm

@Rotting: Можеш ли да ми пратиш файловете с чертежите на мейла да видя как са направени точно (в гугъл нещо не намирам кфото трябва) и ще се опитам да измисля нови или да модифицитам тези(имам излишно време напоследък), нищо че вече е малко късно:I, ако идеята се окаже успешна ще има смисъл за по-натам.

Мерси, [email protected]
Аватар
Sp0nG

Рейтинг: 1912

Мнениеот Rotting » Съб Юли 30, 2005 4:50 pm

MAN6, вече бе коментирано каква е спирачката.
Sp0nG, ето линкове към 4-те профила:
http://mtb-bg.com/uploads/Rotting/4ertej1.dwg.doc
http://mtb-bg.com/uploads/Rotting/4ertej2.dwg.doc
http://mtb-bg.com/uploads/Rotting/4ertej3.dwg.doc
http://mtb-bg.com/uploads/Rotting/4ertej4.dwg.doc
Понеже ъплоуда в МТБ-то не позволява качване на .dwg файлове, съм ги ринеймнал в .doc, което трябва да се изтрие.
Ето и линк към безплатен вюър за .DWG файлове - Free DWG Viewer:
http://www.infograph.com/products/dwgviewer/
Файловете са правени и се редактират с [u]AutoCad 2004[/u].
ИСКАМ ДЕБЕЛО ДА ПОДЧЕРТАЯ, ЧЕ НЕ СЪВЕТВАМ НИКОЙ ДА СИ ПРАВИ CUSTOM MADE РОТОР И ПО НЯКАКЪВ НАЧИН ДА БЪДЕ РАЗОЧАРОВАН ОТ СПИРАЧНИЯ ЕФЕКТ ИЛИ ДА НАВРЕДИ НА ЗДРАВЕТО СИ.
Rotting

Мнениеот Sp0nG » Съб Юли 30, 2005 10:16 pm

[quote="Rotting"]

ИСКАМ ДЕБЕЛО ДА ПОДЧЕРТАЯ, ЧЕ НЕ СЪВЕТВАМ НИКОЙ ДА СИ ПРАВИ CUSTOM MADE РОТОР И ПО НЯКАКЪВ НАЧИН ДА БЪДЕ РАЗОЧАРОВАН ОТ СПИРАЧНИЯ ЕФЕКТ ИЛИ ДА НАВРЕДИ НА ЗДРАВЕТО СИ.
[/quote]

На мен като за начало просто ми е интересно чертането на AutoCAD, тамън днес го инсталирах. Вече като кажеш какъв е ефекта от твоя диск, може да се мисли евентуално за още някой да се направи, но е рано още. Иначе разбира се, че не носиш отговорност за никой, тук искаше просто съвет за профила на ротора, никой не си задължавал да си правии той:D
Аватар
Sp0nG

Рейтинг: 1912

Мнениеот MAN6 » Съб Юли 30, 2005 10:34 pm

[quote="Rotting"]

MAN6, вече бе коментирано каква е спирачката.
[/quote]

евала, та каква е тя в крайна сметка?
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот marshall__ » Нед Юли 31, 2005 12:46 pm

Бе готино е станало иначе - браво :thumb:
Аватар
marshall__

Рейтинг: 1995

Мнениеот Shadowknight » Чет Авг 04, 2005 4:30 pm

[i]Привет! :-)

Виждам интересна дискусия! Имам малък страничен въпрос! Те там ВСИЧКО ЛИ РЕЖАТ на лазер - искам да кажа, давам им чертеж на детайл (примерно, трябва ми пластина с две дупки с определени размери и профил - малка, 2 на 1 см да речем) и те ми я изрязват? колко ли ще излезе такава малка работа? И другият въпрос, откъде мога да се сдобия с мъничко парче такъв метал (неръждавейка) - да речем, само 5 на 5 сантиметра, и дебелина около 2 мм? Мерси предварително!

И къде се намира това място с лазерно рязане? Благодаря! :thumbu:
:offtopic:[/i]
Shadowknight

Рейтинг: 1200

Мнениеот Rotting » Чет Авг 04, 2005 5:51 pm

[quote="Shadowknight"]

[i]Привет! :-)

Виждам интересна дискусия! Имам малък страничен въпрос! Те там ВСИЧКО ЛИ РЕЖАТ на лазер - искам да кажа, давам им чертеж на детайл (примерно, трябва ми пластина с две дупки с определени размери и профил - малка, 2 на 1 см да речем) и те ми я изрязват? колко ли ще излезе такава малка работа? И другият въпрос, откъде мога да се сдобия с мъничко парче такъв метал (неръждавейка) - да речем, само 5 на 5 сантиметра, и дебелина около 2 мм? Мерси предварително!

И къде се намира това място с лазерно рязане? Благодаря! :thumbu:
:offtopic:[/i]
[/quote]

[i]По твоя въпрос - именно, каквото им да дадеш, ще ти го изрежат, стига да е във формат, съвместим със софтуеъра на лазера, т.е. AutoCad форматите вършат работа.
Цената, поне на това място, се определяла на минути рязане - минутата е по 50-60 стотинки.
На другото място цената се определяше така: едното кръгче по 20 стотинки, тази чертичка 10 стотинки, онази 30 стотинки и т.н.
След като си взех ротора изхвърлих остатъка, който беше 30х10см, явно щеше да ти свърши работа.
Кажи, че си от Пловдив и ще обясна от къде да си вземеш парче неръждавейка (колкото и малко/голямо да е) и къде се намира лазера.[/i]
Rotting

Мнениеот Shadowknight » Пет Авг 05, 2005 8:53 am

[quote="Rotting"]
[i]По твоя въпрос - именно, каквото им да дадеш, ще ти го изрежат, стига да е във формат, съвместим със софтуеъра на лазера, т.е. AutoCad форматите вършат работа.
Цената, поне на това място, се определяла на минути рязане - минутата е по 50-60 стотинки.
На другото място цената се определяше така: едното кръгче по 20 стотинки, тази чертичка 10 стотинки, онази 30 стотинки и т.н.
След като си взех ротора изхвърлих остатъка, който беше 30х10см, явно щеше да ти свърши работа.
Кажи, че си от Пловдив и ще обясна от къде да си вземеш парче неръждавейка (колкото и малко/голямо да е) и къде се намира лазера.[/i]
[/quote]

Зле, зле... От София съм, това първо, две, жалко за парчето неръждавейка, три, на AutoCAD не мога да работя - а онези пластинки, които ще ми трябват, са нещо съвсем простичко, ама ако тръгнеш с ножовка да ги изрязваш и бормашина, няма да стане хубаво...

Нищо, сигурен съм, някой от София сигурно ще се сети за нещо подобно и в нашия град?... :-)
Shadowknight

Мнениеот ilinkolov » Пет Авг 05, 2005 11:12 am

@Shadowknight: виж в бившото ЦМИ. не мога да ти кажа точна фирма, но са ми казвали че там има няколко които се занимават с това. Там можеш да намериш всякакви стругари, шлосери и т.н.

http://bgmaps.com/map.asp?sid=0528bf89a ... x=70&iy=38
от всичко по нещо и от нищо достатъчно
Аватар
ilinkolov

Рейтинг: 1251

Мнениеот Shadowknight » Пет Авг 05, 2005 11:18 am

мерси :-)
Shadowknight

Мнениеот GОA2 » Пон Авг 08, 2005 7:14 pm

[center]Слей се с тълпата. Остави глупаците да блестят.
GОA2

Предишна

Назад към Архив