Първо да кажа, че рамката няма да се жали. Ще се кара надолу, по равно и нагоре, поне до където ми стигнат силите

Издирвам универсална рамка, на ниска цена, като използвам максимален брой мои компоненти.
Понеже се очертава доста дълга пауза без сериозно каране на колело, реших, че ще е хубаво да започна да мисля за нова рамка.
От рамката се търси да е:
*Прилична геометрия
*Мека - желателно поне 160мм ход
*Адекватна работа на задницата
*68/73мм средно движение - за да не сменям курбели
*Щом е с "тясното" средно се предполага, че трябва да е с 135мм главина, или новия стандарт 142х12 (почти съм се прежалил за задна главина)
*Да издържи вилчок 565мм висок (Цоки 66) -

*Да може да "побере" поне 200мм колче - Ще се взима "S" размер, държа на възможността да си вдигна седалката, както се казва "до небето"
*31.6 размер на колчето (препоръчително)
*1.5 чело (препоръчително)
*Пружинен шок, с компресия, рибаунд и т.н. (препоръчително)
Прегледах какво ми предлагат родните производители, но нищо не си харесах от пръв поглед...
Drag F7 - Твърде нанагорно насочена ми се вижда, пък и вярвам, че задницата ще се сучи доста прилично. Отпада
Drag KINK - Твърде надолу насочена, широкото средно, и 150х12 задна главина, пък и не събира толкова колец, колкото желая. Отпада
ShockBlaze SKIN - Всъщност доста ми харесва, но ме притесняват височината на средното и 142х12 главината, която ще оскъпи цялата сметка с доста (оставено като план В)
RAM FR - Като работа е много зле, пък и задницата се сучи доста. Отпада
RАМ АМ - Малко ход, пък за сметка на това и не качествен. Отпада
От чуждите производители, честно казано, не съм гледал много много. Това което ми хвана окото:
IRON HORSE - Да си призная, изключително много ме блазнят 6Point и 7Point, но са с 83мм средно и 150х12 главина. Цената има скача доста.
НЕ съм тръгнал да сглобявам 11кг мекица с цена от космоса. Трябва ми нещо като евтина FR рамка с AM насоченост. Обръщам се към Вас за съвет, препоръки и предложения.
P.S.: 170см висок, 70 и малко кила в зависимост кога и колко съм ял
P.S.2: За цена нарочно нищо не съм написал. По принцип най-евтината, която покрива критериите на 90% пИчели, но окончателния бюджет ще се сформира главно около коледа/нова година.