То има толкова голяма разлика между C1 и Climber, че не е истина.
Такам да кажа и аз малко какво знам, до какво съм стигнал така да се каже малко опит, да споделя за въпросната рамка.
Рамката (купих си цял climber pro но от него само рамката май остана и командата

) е доста корава. Размера е 14,5 инча. Казваха ми, че модела от 2010 е със скъсена задница, това нз но рамката е доста удобна. Карал съм я със следните три вилки: Sr Suntour XCM 120 ход, Marzocchi Dirt Jumper 3 07 с 100 ход и с Marzocchi Drop off 06, с което съм и в момента все още със 160 ход. Малката 14 инча рамка е много удобна и повратлива за учене. Вече и аз нз, но има почти половин година откакто карам с drop off-a и рамката никъде не е поддала. За сега не съм успял да я усуча или сцепя, а до сега нямам и един върнат whip...

До колко е удобна рамката. Да за начало е много удобна, но ако искате да се развивате в дисциплината,, определено не е най-удачният избор за по-сериозно каране. Късото междуосие нещо вече не ми допада и ми се иска нещо по газещо...
Рамката е доста универсална като за начало докато се ориентирате какъв стил ви влече

Разлика между Climber и C1 има само в подсилките на челото (то има разлика в тези подсилки всяка година по мой наблюдения... подсилките при челото на рамките от 2009 2010 2011 са все различни) и водачите за броните при новата рамка вече са под горната тръба, което е мн добро решение