Относно Кучегоните

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот GОA2 » Пон Авг 01, 2005 2:00 pm

До някъде съм съгласен с bikerider. Но не става въпрос за кучета, които те поглеждат с едното око докато си лежат мързеливо, а тези които те гонят/нападат (вече озверели :O).

За територия се борят животни от един и същ вид - куче с куче, човеци с човеци, мравки с мравки и т.н.

Пришълец, защо реши, че хората не са вид животни ? И ако не са, не са и растения, то какво са ??
Инстинкти имат всички живи неща. Понякога хората се мислят за прекалено интелигентни и казват, че така са решили да направят, нищо че не могат да измислят причината защо са решили точно така :) .
[center]Слей се с тълпата. Остави глупаците да блестят.
GОA2

Рейтинг: 1200

Мнениеот Cocko » Пон Авг 01, 2005 2:28 pm

Пишълец, точно това им е инстинкта- да се пазят от "по- страшното" и "по- опасното". Ако им покажеш, че не си такова, само минаваш, най- вероятно е да те оставят. Също така няма да те последват на вражеска територия.
Пиши на кирлица!
Pi6i na kirilica!
Cocko

Рейтинг: 1700

Мнениеот TOYAGA » Пон Авг 01, 2005 3:05 pm

@ NovemberCharlie

Басет е. Артезиен-норман.

@ jivkonik

Глутницата винаги се води от НЯКОЙ. Твоята цел е този някой - проблемът с останалите се разрешава от само себе си. И при хората е така...

В случая "Студентски град" глутницата доколкото си спомням е била оглавявана от подозрително добре гледан дого аржентино, което си е боен пес par excellence. Според мен това момиче пострада от умишлена провокация към Софиянски, но естествено нямам с какво да го докажа...

@ Alien

Fear is in the eye of the beholder... Ако се стигне до пряко стълкновение, кучето инстинктивно ще усети страха ти. Позволиш ли това, ти си загубил битката, преди да е започнала...

@ GOA

[quote]За територия се борят животни от един и същ вид - куче с куче, човеци с човеци, мравки с мравки и т.н.[/quote]

Погледни ГЛОБАЛНО и помисли пак...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот bikerider » Пон Авг 01, 2005 3:45 pm

@Alien: TOYAGA ми взе думата от устата. Ако се вгледаш зад всяко куче, от което те е страх, зад него стои по един човек, който е ВИНОВЕН за това кучето да реагира толкова изострено. Истинския проблем не са кучетата, а страха ти от тях. Аз гледам на тях като на малки сладури, които си играят и ги е страх от мен. Никога не съм имал проблем да укротя куче, било с милувка и нежно говорене, било с поставянето му на мястото му чрез остър тон, непоколебимо изражение И ДЪРЖАНИЕ, както и в крайни случаи ми се налага да приема неговото поведение и да му покажа КОЙ е по-големия звяр от двама ни. И върши работа. Въпроса е да ти стиска, щото уплашиш ли се, колкото и да го потискаш, кучетата го усещат - просто имат мноооого добро обоняние, а уплашения човек мирише малко по-различно.
Случвало ми се е пет кучета да ме заобиколят и да настъпват. Тогава какво? Да бягам? Да стрелям? Сещаш се за резултата нали?

@NovemberCharlie: точно така, двата проблема са смесени. Което не значи да търсим решение и за двата едновременно. Аз лично преди да стрелям по куче бих стрелял по Софиянски. Въпрос на лично предпочитание. Особено и както TOYAGA спомена онези пиперливи подробности около студентката, дето много-много не бяха разисквани из пресата.

@all: Предлагам на стрелците да отидат да отстрелят избран подбор от общинари и от ония "приюти" дето само лапат пари, вместо да са кастрирали всички бездомни кучета. Щото проблема расте в геометрична прогресия и скоро не глутници ами и улични банди от кучета ще има. А храната е ограничен ресурс. И какво, кучетата ли са виновни, че им се живее? Или?
Между другото, в тон с репликата на TOYAGA за глобалния поглед - проблема с кучетата е тоооолкова политически и нарочно предизвикан, че не ми се говори. Но това е друга тема.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Авг 01, 2005 3:50 pm

[quote="bikerider"]

@Alien: TOYAGA ми взе думата от устата. Ако се вгледаш зад всяко куче, от което те е страх, стои по един човек, който е ВИНОВЕН за това.

@NovemberCharlie: точно така, двата проблема са смесени. Което не значи да търсим решение и за двата едновременно. Аз лично преди да стрелям по куче бих стрелял по Софиянски. Въпрос на лично предпочитание. Особено и както TOYAGA спомена онези пиперливи подробности около студентката, дето много-много не бяха разисквани.
[/quote]

Абе да ти кажа аз лично се надявам, че сега, след като вече не е кмет, нещата по-малко, по-малко ще се пооправят.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bikerider » Пон Авг 01, 2005 3:57 pm

(малко Edit :D)

аз пък не храня никакви надежди, защото за мен проблема с бездомните кучета е предизвикан умишлено и умишлено не се решава. Целта е страх и безпомощност сред населението. Защо всеки може да си отговори - комунизма си отиде, методите останаха.
Аватар
bikerider

Мнениеот Alien » Пон Авг 01, 2005 4:53 pm

[quote="bikerider"]

@Alien: TOYAGA ми взе думата от устата. Ако се вгледаш зад всяко куче, от което те е страх, зад него стои по един човек, който е ВИНОВЕН за това кучето да реагира толкова изострено. Истинския проблем не са кучетата, а страха ти от тях. Аз гледам на тях като на малки сладури, които си играят и ги е страх от мен. Никога не съм имал проблем да укротя куче, било с милувка и нежно говорене, било с поставянето му на мястото му чрез остър тон, непоколебимо изражение И ДЪРЖАНИЕ, както и в крайни случаи ми се налага да приема неговото поведение и да му покажа КОЙ е по-големия звяр от двама ни. И върши работа. Въпроса е да ти стиска, щото уплашиш ли се, колкото и да го потискаш, кучетата го усещат - просто имат мноооого добро обоняние, а уплашения човек мирише малко по-различно.
Случвало ми се е пет кучета да ме заобиколят и да настъпват. Тогава какво? Да бягам? Да стрелям? Сещаш се за резултата нали?
[/quote]

Аз съм съгласен с теб, но АЗ какво да направя, когато 5 кучета (зад които стои един човек, който ги е озлобил по някакъв начин) започнат да ми скачат и да ме хапят? АЗ какво общо имам с този човек? Защо АЗ да трябва да понасям кучешкият ГНЯВ, породен от някого другиго? И да, например, мен ме е страх от кучета. Какво да правя тогава? Според собствените ти разсъждения - аз съм обречен. А много хора са като мен. И отново казвам - не понасям насилие към животни, но когато нямаш избор или си го заслужават...

Интересно е ТИ какво си направил? Осмирил си петте кучета??? :)
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот jivkonik » Пон Авг 01, 2005 5:20 pm

TOYAGA сещам се за кучето водач на онази глутница (бойна порода, и то доста свирепа), но ако твърденията ти, че това е заговор срещу Софиянски са верни, и затова едва не бе убит човек.... не знам, просто не мога да го коментирам! И да го осмисля даже!
А иначе с думи прости - за да се оправи проблема с тези кучета са нужни пари! Общината отпуска някакъв бюджет, той стига до някъде за нещо (има някакви приюти, и някакви групи ли, хайки ли не знам които ги събират, носят ги в приютите и там ги кастрират). ДО тук добре. Всички знаем, че общината не е цъфнала и вързала с парите, а всички се досещаме, че и те изтичат в разни посоки (по тия приюти е "куче влачи рейс - диря няма" - кое колко и как се харчи е божа работа, кой какъв е там и колко пари гуши също не се знае!)
Тая същата община трябва да се справи с БОКЛУЦИТЕ и СМЕТИЩЕТО скоро, а там нещата отиват до едни извънреди раходи, които догодина ще ми се калкулират в данък смет т.е. ще си ги платя новите инсталации и какво ли не още. Ами да вземат и данък "Да надвием бездомните кучета" да въведат и ще е супер просто ще налеем едни пари още, те ще ги разлеят доволно по лични сметки с подставени лица и фирми и такааааа....
Пък "кучето си лае, велосипедиста си кара" и оправия честно да ви кажа не виждам скоро да има! И с кучетата и с боклуците!:angfire:
Аватар
jivkonik

Мнениеот bikerider » Пон Авг 01, 2005 5:20 pm

[quote="Alien"]

[quote="bikerider"]

[/quote]

Аз съм съгласен с теб, но АЗ какво да направя, когато 5 кучета (зад които стои един човек, който ги е озлобил по някакъв начин) започнат да ми скачат и да ме хапят? АЗ какво общо имам с този човек? Защо АЗ да трябва да понасям кучешкият ГНЯВ, породен от някого другиго? И да, например, мен ме е страх от кучета. Какво да правя тогава? Според собствените ти разсъждения - аз съм обречен. А много хора са като мен. И отново казвам - не понасям насилие към животни, но когато нямаш избор или си го заслужават...

Интересно е ТИ какво си направил? Осмирил си петте кучета??? :)
[/quote]

Питаш ме какво направих ли? Същото което ти каза TOYAGA - намерих водача на глутницата и му казах, че ако не си прибере бесните псета моментално, кръв ще се лее, ама човешка. И той си ги прибра. И толкова.
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Пон Авг 01, 2005 5:22 pm

[quote="jivkonik"]

TOYAGA сещам се за кучето водач на онази глутница (бойна порода, и то доста свирепа), но ако твърденията ти, че това е заговор срещу Софиянски са верни, и затова едва не бе убит човек.... не знам, просто не мога да го коментирам! И да го осмисля даже!
А иначе с думи прости - за да се оправи проблема с тези кучета са нужни пари! Общината отпуска някакъв бюджет, той стига до някъде за нещо (има някакви приюти, и някакви групи ли хайки ли на знам които ги събират, носят ги в приютите и там ги кастрират). ДО тук добре. Всички знаем, че общината не е цъфнала и вързала с парите, а всички се досещаме, че и те изтичат в разни посоки (по тия приюти е "куче влачи рейс - дира няма" - кое колко и как се харчи е божа работа, кой какъв е там и колко пари гепи също не се знае!)
Тая същата община трябва да се справи с БОКЛУЦИТЕ и СМЕТИЩЕТО скоро, а там нещата отиват до едни извънреди раходи, които догодина ще ми се калкулират в данък смет т.е. ще си ги платя новите инсталации и какво ли не още. Ами да вземат и данък "Да надвием бездомните кучета" да въведат и ще е супер просто ще налеем едни пари още, те ще ги разлеят доволно по лични сметки с подставени лица и фирми и такааааа....
Пък "кучето си лае, велосипедиста си кара" и оправия честно да ви кажа не виждам скоро да има! И с кучетата и с боклуците!:angfire:
[/quote]

Живко, да ти напомням ли кви средства се отпускат от всевъзможни европейски фондации за културно решение на проблема и да питам ли къде отиват тия пари? Досега са лапнали пари да кастрират десет пъти повече кучета.

Edit: апропо, ужасно се отклонихме от темата...
Аватар
bikerider

Мнениеот jivkonik » Пон Авг 01, 2005 5:31 pm

:offtopic:
Марто прав си ама нали и да се разреве някой за тия пари, и да скочи на проверки така са си овързали гащите тия порове, през фирми е прокарано всичко - данъчно и счетоводно ИЗПИПАНО, че нищо не може да се докаже!И ревизиите им минават и всичко е ОК и остава само на съвестта им да тежи това, дето гушат толкова много! А както знаем добре в нашата система просперират най-вече хората, на които съвестта е оперативно махната още в ранните им детски години...
Аватар
jivkonik

Мнениеот bikerider » Пон Авг 01, 2005 5:54 pm

[quote="jivkonik"]

Марто прав си ама нали и да се разреве някой за тия пари, и да скочи на проверки така са си овързали гащите тия порове, през фирми е прокарано всичко - данъчно и счетоводно ИЗПИПАНО, че нищо не може да се докаже!И ревизиите им минават и всичко е ОК и остава само на съвестта им да тежи това, дето гушат толкова много! А както знаем добре в нашата система просперират най-вече хората, на които съвестта е оперативно махната още в ранните им детски години...
[/quote]

Абе сещам се, и кво - да почнем да се стреляме наред, хора и кучета. Някои хора само това и чакат - да настане всеобщата стрелба...
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Пон Авг 01, 2005 6:30 pm

[quote="bikerider"]

Някои хора само това и чакат - да настане всеобщата стрелба...
[/quote]

It's not the east or the west side
NO IT'S NOT
It's not the north or the south side
NO IT'S NOT
It's the DARK SIDE!

:evil:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот mih » Пон Авг 01, 2005 6:42 pm

[quote="TOYAGA"]

@ Alien

Fear is in the eye of the beholder... Ако се стигне до пряко стълкновение, кучето инстинктивно ще усети страха ти. Позволиш ли това, ти си загубил битката, преди да е започнала...

@ GOA

[quote]За територия се борят животни от един и същ вид - куче с куче, човеци с човеци, мравки с мравки и т.н.[/quote]

Погледни ГЛОБАЛНО и помисли пак...
[/quote]

:thumbu:
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот TOYAGA » Пон Авг 01, 2005 6:59 pm

[quote][i]Originally posted by bikerider ...Някои хора само това и чакат - да настане всеобщата стрелба...
[/quote]

А аз чакам да спре... Баси загубеняка съм...
Аватар
TOYAGA

Мнениеот bikerider » Пон Авг 01, 2005 8:02 pm

[quote="PtD"]

[quote="bikerider"]

Някои хора само това и чакат - да настане всеобщата стрелба...
[/quote]

It's not the east or the west side
NO IT'S NOT
It's not the north or the south side
NO IT'S NOT
It's the DARK SIDE!

:evil:

[/quote]

You are correct :D:8D::hbang:

@TOYAGA: абе некои пият от мъка, други от надежда, трети направо от сутринта :lol:
Аватар
bikerider

Мнениеот usmiv4o » Пон Авг 01, 2005 8:54 pm

абе хора
как сте ги усмирили тия зверове
как ги пипате тези кучета
не сте ли чували за тений и знам ли още какви бяха
болести по тях
аз нямам желание да ги пипам ни най малко
и понеже според мен са
[size=167]Застрашавали моя или чужд живот или здраве[/size]
съм предприемал мерки
ако нападнат майка ви
знам ли с какви намерения
няма ли да стреляте
или ако е случаен човек
при мен беше баба ми
и я ухапаха
да ви кажа ли защо
защото носеше храна
радвам се че бях до нея
до колкото съм чувал
никой не помага при подобни ситуации
а ако не бях
може би сега нямаше да я има
аз не съм изрод и никога няма да бъда
не съм им рязал опашките както някой каза
няма и да го правя
[color=red]Апропо [/color]: днес някой ми премаза колелото
ако го бях видял и по него щях да стрелям
и то не с газов пистолет
успял е да ми мине през рамката
дано е по щастлив

има агресивни кучета на които мястото не е на
улицата
бездомни кучета не трябва да има!
вие бихте ли пуснали детето си да
си играе спокойно
ако има бездомни кучета наоколо
и те са хапали хора
аз нямам деца още но не бих посмял

А помните ли случая когато до НДК
озверяло куче уби няколко домашни
и нападна дете
тогава само случайност (намеса на хирург)
успя да спаси детето което му е било внуче
[size=167]Има ли някой който да каже
че това куче не трябва да умре?[/size]
Аз Drag НЕ КАРАМ!
Носете каски - въпреки че по закон не е задължително!
http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=71294&p=633708#p633691
Аватар
usmiv4o

Рейтинг: 1213

Мнениеот bikerider » Пон Авг 01, 2005 9:05 pm

Айдеееее отидохме в универсалния спор. Изолирани случаи всеки може да даде. Еми дай тогава да излезем с пущките и да гърмим ВСИЧКИ псета де що видим - ПРЕД ОЧИТЕ НА ДЕЦАТА. Супер си!!!!
А тоя дето обра парите за тая работа, той кво? Да живее спокойно и радостно така ли? Баси тва е такова късогледство, че нямам думи, да ме прощаваш.

Ами ако утре ти падне бутански самолет на главата и срине Шератон? Да зимаме пушкалата и да нападаме Ирак, ъъъ пардон Бутан?
Ако утре оная комета дето я думнаха земе че акумулира достатъчно отклонение за 4-5 обиколки и се думне в Земята? Тогава кво - дай да стреляме по де що астероид или комета мине?

Не казвам, че не си прав, ама прекаляваш и то ужасно. Че е осрано положението до немай къде, осрано е. И сега какво - дайте да стреляме по кучетата, вместо да се вдигнем и да настояваме крадеца да бъде осъден.
Утре така с циганите, щото не ни кефят и са виновни за всичко. Де що има циганин под ножа?
Е това какво е?????
После аз съм бил фашист дето викаше тука некъв изкукал от антифриз субект... :crazy:
Това ли е универсалното решение на всичко - да стреляме?

Edit: относно тениите - мия си ръцете. чувал съм и за тении да. другарката по биология говореше за тях. ама каза няма страшно ако си миете ръцете преди да ядете или да си миете лицето.
та и аз така, слушам другарката какво ми е казала в пети клас. сигурно съм остарял...
Аватар
bikerider

Мнениеот usmiv4o » Пон Авг 01, 2005 9:12 pm

ще се стреля само като има нужда
[size=167]и всеки ще си носи после отговорността[/size]
Софиянски да се осъде - нужно е
Аз Drag НЕ КАРАМ!
Носете каски - въпреки че по закон не е задължително!
http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=71294&p=633708#p633691
Аватар
usmiv4o

Рейтинг: 1213

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Пон Авг 01, 2005 9:16 pm

[quote="Alien"]

@bikerider - защо си мислиш, че кучетата са по-слабата страна на конфликта? Някой ядосан булдог/немска овчарка/питбул ми се вижда ДОСТА по-страшен от някой ядосан пришълец. :) Ако, не дай си Боже, срещна такова куче и съм сам, не знам какво ще стане. Но няма да е добре ЗА МЕН!
[/quote]

отностно немските овчарки...
един хубав петъчен слетобед, към финала на Байк Уикенда
една немска овчарка се приближи до мен и ме ръфна много злобно за баджака и ако не беше собственика нямаше да се отърва само със скъсан панталон и следи от зъби...
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот bikerider » Пон Авг 01, 2005 9:24 pm

[quote="usmiv4o"]

ще се стреля само като има нужда
[size=167]и всеки ще си носи после отговорността[/size]
Софиянски да се осъде - нужно е

[/quote]

Ще, ще, ще, ще... светлото бъдеще.
Айде като застреляш по погрешка някое 4 годишно дете после си носи отговорността пред родителите му. A? Ще можеш ли да я носиш? А?

Не мога да разбера двата вида идиоти на тема кучета, които населяват градовете - едните хранят кучета по улиците, носят им помията си, дори им я изсипват направо от балкона си, та кучетата да са нахранени, доволни, да си пазят територията и да гонят велосипедистите. Като ухапят някой, амчи то животинка простено й е.

Другите мислят само за кървища, стрелби, квичане на умиращи животни, изкормване, отрови, даже и за бомбички съм чувал. Да не говоря за отровителите, които искат да разхвърлят отровени парчета месо из градинките, където играят деца.

Направо цъфнали сме и сме вързали. Ама аджеба, нека си се караме за кучетата, пък крадците... да крадат :crazy:
Аватар
bikerider

Мнениеот Metal_Psycho » Пон Авг 01, 2005 9:42 pm

Bikerider,Toyaga,в повечето случай съм съгласен с вашите тези,но в случаят си мисля,че не говори за едно и също нещо.

Имате предвид(поне от прочетеното),че е дебилно да тормозим/малтретираме/убиваме дори бездомно куче,ако то не ни закача.
Вярвам,такива хора тук няма.(поне другите пишещи в тази тема)

Според мен става дума за кучета който поради една или друга причина "нападат" с цел хапане.
Имал съм какви ли не случки с кучета и така като гледам май мен най-много ме гонят псетата :).
Принципно когато си ходя/карам навън дори не обрщам внимание на кучетата около мен.Бих казал също,че страх не изпитвам от кучета като цяло.Въпреки това оначе дори докато съм бил пешеходец(не съм тичал) са се опитвали да ме оръфат не малко кучета.Преди повече от 5 години едно куче(не е пазач,но се навърта около платения паркинг точно на съседната улица)което преди този ден никога не ме беше лаяло,а даже обратното-галил съм го,хранил съм го.Баща ми също.Но в точно определения ден имаше една кучка до една кофа пред гаража.Та тази тъпа помиярка незнам какво и щукна в кухата глава,но реши,че трябва да започне да лае мен и майка ми с която бях тогава.Веднага когато това куче което ми е било "приятел" досега ми скочи с оголени зъби и без да губи време се опита да ме захапе за глезените.След като ги гледах и двете кучета,без отстъпвам как няма да се откажат ми се наложи за първи път да ритам куче.Два пути трябваше да му ритна муцуната за да се откаже най-накрая.А гадната рагонена кучка през цялото време седеше зад него и не спираше да Лае.
Това същото куче от другия ден се държеше все едно никога не ме беше нападало.В случая кой е виновен?Това куче го знам от малко и то винаги е било около паркинга и никой не го е стресирал.

Това ми беше първата подобна случка.Тогава нямах колело,нямах гуми и не съм тичал.
Пеша миналото лято докато бях на бачкане,зад НДК ме обкражиха три черни домашни пудело :DДа знам,че е смешно,но искам да акжентирам,че собственичката не ги е насъсквала,аз пак не съм тичал,нито ме е било страх закаквото и да е,даже точно тогава се подхилквах.Докато те ме лаеха и се опитвахава да ме захапят пак се смеех:DОбяснете тогава защо?Жената ги викаше,но те не я слушаха.Дори факта,че ги подмятах и трите с шутове(леки,не се опитвах да им откъсна главите,а само да ги отблъсна;)) пак не ги спря.Чак като почна да ги боли май се оттеглиха...ръмжейки от далеч ;).Смях общо взето,но отново непонятно нахвърляне.

Отново повреме на лятото,отното повреме на бачкането :),но в драгалеци около някви къщи.
Тогава си бях виновен аз де,но пак несъвсем.
Понеже камиона беше на майната си от къщата,където беше екипа,аз реших да пробвам да съкратя вървенето пеш през някъв път.Та беше задънена пъте,а накрая имаше една къща с отворена порта и в нея куче-пазач.Така,едно едричко беше малко след като го чуш да лае вече летеше към мен през портата.Собственика крещеше от върте "Стой",но запореден път ефект нямаше.
Та отново с усмивка на лицето си казах "Уф,пак ли?":) не го и изкаках да направи опит да ме захапе,а направо в челюста един шут,колкото сила имах.Но незнам как се свести и продължи да ме лае.Собственика вече беше наблизо и продъжаваше да го вика,но няма да го чакам аз него да го прибере,то продължаваше да се цели в краката ми.Ритнах го още веднъж само,пак със все сила,завъртя се и точно навреме човека го хвана за кайшката и си го прибра.Извних му се на човека и си тръгнах.
Това са само случки когато съм без колело.Предполага се,че в тях не би трябвало аз да съм породил "страха" и "агресията" на кучетата до степен озверяване.Нито вода съм имал нито нищо друго под ръка.Пък кучешки незнам :)...а кучеТА съм имал.Демек,не е нещо в мен което да поражда омраза във всички кучета,а си е индивидуално.Когато ме нападне куче с цел да ме хапе ще ритам естествено колкото да отстъпи,после си тръгвам.Не съм садист,няма да го гърмя после само от тъп гняв.Точно за това разграничение става дума.

П.п. на колело са ме гонили и глутници и единици,системата ми е проста-бия рязко спирачките и се обръщам към него да му покажа,че не бягам от него.Ако въпреки това продължи слизам от колелото и тръгвам към него(ако е на разтояние),ако дори тогава то не отстъпва си чакам да се приближи и ритам към него,колкото да го стресна.В повечето такива случай вече са ме оставили,но ако са упорити-еми и аз съм упорит:D
А ако съм с достатъчно висока скоросто и не ми се спира,в двицение се целиа в муцуната му,леко му закачам муцуната с обувката(доакто съм на колелото нямам достатъчно силен ритник)колкото да се разкиха и така се свършва:)
Нямам охапвания въпреки,че са ме нападали повече от 30-40 пъти.

Кракто обобщение на моята несвързана мисъл-
Ако ме лае дадено куче и се опитва да ме наръфа,правя всичко възможно то да не успее,но без излишно насилие.:)Незнам какво общо има това колко сладко е кученцето като малко.То и серийните убийци някога да са били сладки бебета,но...;)

Така,че нема се пуашите,аз поне излишна агресия не прилагам нито към куче,нито към каквато и да твар.
ТОЧКА.
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот TOYAGA » Пон Авг 01, 2005 10:18 pm

@ Metal_Psycho

[quote]Преди повече от 5 години едно куче(не е пазач,но се навърта около платения паркинг точно на съседната улица)което преди този ден никога не ме беше лаяло,а даже обратното-галил съм го,хранил съм го.Баща ми също.Но в точно определения ден имаше една кучка до една кофа пред гаража.Та тази тъпа помиярка незнам какво и щукна в кухата глава,но реши,че трябва да започне да лае мен и майка ми с която бях тогава.Веднага когато това куче което ми е било "приятел" досега ми скочи с оголени зъби и без да губи време се опита да ме захапе за глезените.След като ги гледах и двете кучета,без отстъпвам как няма да се откажат ми се наложи за първи път да ритам куче.Два пути трябваше да му ритна муцуната за да се откаже най-накрая.А гадната рагонена кучка през цялото време седеше зад него и не спираше да Лае.
Това същото куче от другия ден се държеше все едно никога не ме беше нападало.В случая кой е виновен? Това куче го знам от малко и то винаги е било около паркинга и никой не го е стресирал.[/quote]

[b]Разгонена кучка... [/b]Действа безотказно! Прави неузнаваеми дори хора с непоклатими морални устои, стоманени принципи и бетонно самообладание

[quote]Пеша миналото лято докато бях на бачкане,зад НДК ме обкражиха три черни домашни пудело :DДа знам,че е смешно,но искам да акжентирам,че собственичката не ги е насъсквала,аз пак не съм тичал,нито ме е било страх закаквото и да е,даже точно тогава се подхилквах.Докато те ме лаеха и се опитвахава да ме захапят пак се смеех:DОбяснете тогава защо?Жената ги викаше,но те не я слушаха.Дори факта,че ги подмятах и трите с шутове(леки,не се опитвах да им откъсна главите,а само да ги отблъсна;)) пак не ги спря.Чак като почна да ги боли май се оттеглиха...ръмжейки от далеч ;).Смях общо взето,но отново непонятно нахвърляне.[/quote]

[b]Глутница...[/b] Действа безотказно! В глутница дори и най-дребният, импотентен и безгръбначен помияр се чувства силен и показва зъби... "Атака"...

[quote]...накрая имаше една къща с отворена порта и в нея куче-пазач.Така,едно едричко беше малко след като го чуш да лае вече летеше към мен през портата.Собственика крещеше от върте "Стой",но запореден път ефект нямаше.
Та отново с усмивка на лицето си казах "Уф,пак ли?":) не го и изкаках да направи опит да ме захапе,а направо в челюста един шут,колкото сила имах.Но незнам как се свести и продължи да ме лае.Собственика вече беше наблизо и продъжаваше да го вика,но няма да го чакам аз него да го прибере,то продължаваше да се цели в краката ми.Ритнах го още веднъж само,пак със все сила,завъртя се и точно навреме човека го хвана за кайшката и си го прибра.Извних му се на човека и си тръгнах.[/quote]

[b]"Правя добро впечатление пред шефа"...[/b] Действа безотказно! За да се покаже пред висшестоящия, който му пълни търбуха, низшестоящият не само ще му оближе задника, но ще се хвърли и срещу триглав змей... особено когато е сигурен, че когато стане напечено, "шефът" ще отърве кльощавия му задник...

[quote]...правя всичко възможно то да не успее,но без излишно насилие.:)... аз поне излишна агресия не прилагам нито към куче,нито към каквато и да твар.
[/quote]

И аз така. ТОЧКА.
Аватар
TOYAGA

Мнениеот bikerider » Пон Авг 01, 2005 10:24 pm

MP, носиш ли си пищов? Не си носиш.
Знаеш ли въпреки това как да респектираш псетата? Знаеш.

Начи си от наще`ора :D:8D:
Аватар
bikerider

Мнениеот Metal_Psycho » Пон Авг 01, 2005 10:36 pm

@Bikerider,Toyaga-:beer: :D
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот uha_rampage » Пон Авг 01, 2005 11:48 pm

А па я ги тЕпам докат не умрЪт гЪдините!
Га видя пумяр завиам и газим со Нокиан 3кътъ! Я за туй съм гу купил!
Най-любим да удрим контри у тиквите им, да устае чирвена диря о землята.
Абре умеим дъ респектирувам и не сом агресивен.
www.rampage.hit.bg
Drujba-2 County - кварталът на богатите :)
Аватар
uha_rampage

Рейтинг: 1700

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Вто Авг 02, 2005 12:07 am

[quote="uha_rampage"]

А па я ги тЕпам докат не умрЪт гЪдините!
Га видя пумяр завиам и газим со Нокиан 3кътъ! Я за туй съм гу купил!
Най-любим да удрим контри у тиквите им, да устае чирвена чeрта о землята.
Абре умеим дъ респектирувам и не сом агресивен.

[/quote]

Май кат ThugAveli са разбрали "Как Гази Газолоди"
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот Newone » Вто Авг 02, 2005 6:21 am

@Toyaga, Bikerider, Metalpsycho
Както споменах, абсолютно сте прави...Аз не знам дали някой във форума е хапан от куче повече пъти от мене:IВъпросът е в дозиране на реакцията.Колкото и да обичам кучетата, не бих стоял безучастно, докато някое псе къса мръвки от мене, но все още не съм изпадал в ситуация, в която да си струва да застреляш някой пес...Според мене по същия начин хората реагират към себеподобните и са склонни към свръхнасилие...А при всички случаи на насилие,човек-животно, животно-човек,животно-животно,човек-човек, печеливши няма.А и колкото е по-висока степента на насилието, толкова по-трайни са последствията....:xx(::(
Много може да се пише по тази тема, но наистина стана :offtopic:...
:beer::beer:
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот bikerider » Вто Авг 02, 2005 8:35 am

:beer::beer::beer:

Аз лично пиша тук, щото силно се опасявам от такива стрелби. Да се насочи този манталитет придружен от пистолет срещу хора е въпрос на време и пропаганда, веднъж като се отвори кутията на Пандора. А започне ли да се стреля... няма печеливши освен търговците на оръжие...
Аватар
bikerider

Мнениеот skiman » Вто Авг 02, 2005 9:13 am

Другарят Сталин го е казал(перефразирано)..Има куче ,има проблем.Няма куче, няма проблем!
Кучета по улиците и градинките нямат място.И не мога да разбера защо все ще се намери някой, който да ги защитава.След като ги обичате бъдете така добри да си ги приберете.Нищо лично!
Каква е разликата м/у бездомно и скитащо куче?Някой знае ли я?..защото според действащото законодателство скитащото куче е опасно и подлежи на евтаназия.Тези в София и други градове скитащи ли са или са бездомни?Само не се опитвайте да обяснявате,колко е нормално куче да подгони колоездач,дете,майка с количка...може да ви е гадно но когато една глутница нападна мен и жена ми с количката навремето,аз най-хладнокръвно застрелях най-напористото от тях.Другите мигом избягаха.След което отидох в 4-то РПУ и обясних(писменно) най-подробно случилото се.Знаете ли какво ми отговориха от там?Добре си направил.След което минаха и прибраха останалите.От тогава не съм ги виждал и градинката до блока ни вече е място за разхождане и игра на деца,а не на помияри!
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

ПредишнаСледваща

Назад към Други