Magura julie-проблем

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Magura julie-проблем

Мнениеот tigerbg » Вто Ное 01, 2011 5:08 pm

Здравейте днес си взех една магура от колега от форума.Монтирах я но когато завъртя каплата се чува леко стържене на диска в накладките по точно във вътрешната накладка.Стиснах лостчето и тогава затегнах болтовете на преходника ,но отново се чуваше този звук.Повторих операцията няколко пъти,но не стана .Докато карам не се чува,но на място ако завъртя се чува.Когато затегям болчетата виждам че се измества апаратчето макар че през това време лостчето е стиснато. Отворен съм за предложения.Eto снимка http://tigerbg1.snimka.bg/tuning/brake.631286. Горния болт е с 3 шаиби долния с 2 .
tigerbg

Рейтинг: 1198

Re: Magura julie-проблем

Мнениеот rees » Сря Ное 02, 2011 8:35 am

Аз лично си настройвам апарата по следния начин: разхлабвам двете болтчета, нагласям апарата на желаното място, хващам го така, че кокалчетата на пръстите ми да опират в спиците, за да не се мести апарата, или може да я подпреш другаде, идеята е да не мърда ръката с апарата, след което затягаш бавно и РАВНОМЕРНО двата болта. Надявам се да съм ти помогнал поне малко. Аз никога не съм настройвал спирачките по този начин със стискане на лостчето.. Оправям се и без това. :beer:
Изображение
ХХХХХХХ написа:здравеите колеги искам да питам вилката зaшто ми оделя 3 съмтима хот на доле тяе на мало и бъздъx ие помпа до краи
Аватар
rees

Рейтинг: 1305

Re: Magura julie-проблем

Мнениеот icko0o » Сря Ное 02, 2011 9:25 am

Ами то значи в толкова малко щом не се чува докато караш,че не е проблем,но ако ако искаш да се оправи виж дали накладките се разминават на достатъчно място от диска,изобщо виж дали има разстояние между тях? Ако няма никъкво разстояние свали апарата и леко избутай с права отверка буталата,след това сложи и центровай.
Пиши дали проблема се е оправил. :beer:
Аватар
icko0o

Рейтинг: 1342

Назад към Веломеханик