Един ден и разходка до Вишеград

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Един ден и разходка до Вишеград

Мнениеот dobrishinov » Съб Ное 05, 2011 11:02 pm

Изображение

Събудих се сутринта с едно гадно чувсто - махмурлия от предишната вечер... Погледанах навън о.0 доста светло е?!? Не можех да повярвам, че никой не ме събуди рано рано да ме юрка за даскало, все пак ми е последна година. В първият момент си помислих - какво ли е станало... Но бързо заграх, че е събота ^^. Станах погледнах часовника, едва 9 часа. Яко имам цял ден. Хапнах, излезнах на разходка. По късно към 1 се прибрах и хапнах, един фр ми звънна да отидем на кафе. След малко вече висях и се наслаждавах на кафето. Лафихме си глупости. В този момент телефона ми звънна. Погледнах - една фр. Навих я да дойде при нас. Но не и се стоеше и попита дали ни се карат колела. Направо тъпо ми стана, защото нямах задни гуми (имах ама бяха спукани доста жестоко). Фр ми предложи да ми даде негова гума... изкефих се на макс. Станахме от кафето и уговорката беше след час да сме във Веселчане. Тръгнах към пазара да си купя вътрешна гума. Взех я и бързайки се прибрах. Да ама ме мързеше да бутам колелото 4 км до другият край на града и затова реших да му сменя гумата и да карам внимателно с една многоооо изтъркана гума. Да ама проблем. Помпата е в колата, а колата не е в гаража... почти се бях отказал когато видях съседката. Поисках помпа, защото често ми се е налагало да взимам от тях. Да но проблем, мъжа и го нямало и не знаела къде е сложена помпата... отново се отказах, събрах багажа в раницата и тръгнах да излизам в този момент някой ме извика от вън. ^^ Дадоха ми помпа, бързо смених гумата, напомпах и тръгнах. След няма и 5 мин бях в парка и висях пред дюнерите, за ядене. Тръгнах към "Левски" (статуя в града) там имах уговорка с приятелката на която и се караше. На 10 метра от нея скокнах засилен на бордюра, изключих, че гума нямам и карам по "въздуха". Чу се най - ужасният звук.... ФЪЪЪЪЪССССССС! и след миг карах по капла.... Мамка му... изнервих се много яко. Гумите на момичето също бяха спаднали и тръгнахме към Веселчане бутайки. Стигнахме до първата бензиностанция. Аз бързо залепих гумата и напомпах и вече се носихме към момчето което ме чакаше с още един фр. Молех се да не се спука пак преди да стигнем. Стигнахме успешно, но времето напредна и щеше да се стъмни скоро. Бързо сменихме гумите и вече зареден газ към Гледка. Готино, но изморително... изкачвахме се. Бях отвикнал, но нормално доста време не се бях качвал на байка. Минахме през една ромска махала (съвет карайте бързо, защото може да ви изчезнат каплите :Д ). Пуснахме се по едно офроудче и скоро бяхме на крепоста Вишеград. Направихме си снимки. Нямаше време да се спускаме към язовира затова хванахме по същият път. Газ до дупка... спряхме след селото на "богатите". Сложих светлините и газ към Кърджали. Лесно стигнахме, защото беше надолнище. Обаче вече си е студенко... измръзнах си от вятъра. ;д
Стигнахме във Веселчане. Сбогувахме се с едното момче, а аз момичето и другото момче продължихме надолу. На кръстовището момчето сви и продължи към тях, а ние продължихме напред. Сбогувах се и с момичето и тръгнах към нас... Вече си беше студено. Прибрах се, чай на екс. И ето сега дойде ред да пиша тук. Сега сядам да чета една книга.
Приятна вечер!

Изображение
Георги Добришинов, 18 години, гр. Кърджали
Аватар
dobrishinov

Рейтинг: 1200

Re: Един ден и разходка до Вишеград

Мнениеот taurus13 » Съб Ное 05, 2011 11:14 pm

Един добронамерен съвет от мен - историята си е история, но не е необходимо да описваш като някой счетоводител, цялата поредица от действия, която си извършил, минута по минута. Освен това, употребата на това ФР(явно идва от френд) е по-подходящо за разговорния език. :) Иначе хубаво е, че имаш мерак да пишеш, но опитай поне малко по-стойностно да е, като съдържание и изразност.
Изображение
Аватар
taurus13

Рейтинг: 2000

Мнениеот xcII » Съб Ное 05, 2011 11:28 pm

@dobrishinov

Първата снимка е трепач :smash: кефят ме снимки с идея и изпълнение :)

ed.: Апропо, готина ли е крепостта, че бех скроил едно план маршрутче което минава оттам?
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII

Рейтинг: 1695

Мнениеот dirtnewbie » Нед Ное 06, 2011 2:04 am

Със сигурност има какво да научиш от taurus13. Чел съм една негова интересна и унасяща история, пълна с приключения. Иначе при теб доста бързо ми се стори всичко. Трябвало е да тръгнете по-рано, за да имате повече време да покарате, а сега според мен кулминацията в текста беше, че си спукал гумата 2-ри път. :D Иначе не беше зле, даже много ми хареса 1-та снимка!
make my wishes come true
dirtnewbie

Рейтинг: 1067

Мнениеот rees » Нед Ное 06, 2011 8:19 am

Желанието е най-важно! Много готино разказче, а аз от него разбрах, че с желание се постига всичко.. спукани гуми, да вярно не е кой знае какво, но ако на мен ми се спука гума и не мога да я оправя/сменя си се прибирам разочарован. :crazy: Наистина обаче е разказано, сякаш сте на кафе... и си лафите за преживяването. Но успех, човек се научава. :beer:
Изображение
ХХХХХХХ написа:здравеите колеги искам да питам вилката зaшто ми оделя 3 съмтима хот на доле тяе на мало и бъздъx ие помпа до краи
Аватар
rees

Рейтинг: 1305

Мнениеот dobrishinov » Нед Ное 06, 2011 10:31 am

Да крепостта е готина :)
Особенно ако се отиде надвечер, вижда се невероятен залез, а и от високо градът е много готин.

Изображение

Това е останало от нея иначе.

@ а до това, че такъв е стилът на писане, просто текстът го сложих от личният ми блог.
Аватар
dobrishinov

Мнениеот xcII » Пет Ное 11, 2011 11:24 pm

Изглежда чудно място за бивак, мерси за снимката :agree:

ed.: е, няма да е точно на крепостта, разбира се де..
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
Аватар
xcII

Мнениеот cvb » Съб Ное 12, 2011 6:02 am

боожеее-да разчиташ на комшииии---аз съм В ЯДРЕНА ВОЙНА с тия извергиии... :smash: :smash: :smash: :smash:

е,само с некои де :banghead:
майка да не си..Изображениекой съм азИзображениевелосиРАПТОР цъкащите минуси имат малка пишкаИзображение
Аватар
cvb

Рейтинг: 859

Мнениеот xcII » Съб Ное 12, 2011 8:40 pm

@cvb

:offtopic:

с тия извергиии...
:crazy: :crazy: :crazy:
Аватар
xcII

Мнениеот bobivg » Съб Ное 12, 2011 11:29 pm

Следващият път като дойда в Кърджали ще си взема и колелото, ако сте свободни и имате желание може да покараме заедно. :beer:
Изображение
Аватар
bobivg

Рейтинг: 1710

Мнениеот dobrishinov » Нед Ное 13, 2011 9:23 pm

@bobivg

Разбира се, нямаш проблем, пиши ми и ще се разберем само да съм свободен. После винаги ще остане време и за една :beer:
Аватар
dobrishinov

Назад към Общ форум