Помогнете ми с избора и размера на части

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Помогнете ми с избора и размера на части

Мнениеот Ganeca96 » Нед Ное 06, 2011 11:16 pm

Здравейте на всички :) ! Искам малко помощ от "по-знаещите" :D ! Преди няколко месеца си закупих рамка от Кламбър и мисля да почвам да я сглобявам.Търся си в момента някаква вилка с ход над 120мм.Искам от вас да ми обясните как точно се прикрепя вилката без резба,какви чашки да търся и какво още ще ми е нужно? Искам също така да разбера за средното какъв размер трябва да е защото ми казаха е били на размери и имало възможност оста да дойде по къса и евентуално курбелите да опират ? Много ще съм благодарен ако ми отговорите на въпросите! Най ме късае първия въпрос с чашките !
Изображение
Аватар
Ganeca96

Рейтинг: 1200

Re: Помогнете ми с избора и размера на части

Мнениеот rees » Пон Ное 07, 2011 8:02 am

А какво ще кажеш за повече информация: макс цена, стил на каране, пружина/въздух/масло.... Вилки колкото искаш. Аз ти препоръчвам SR Suntour SF9 Duro FR20QLC, но тя е за 20-ка ос. И това незнам, дали искаш да е за 20,15,10... ако е 9QL, то и SR Suntour SF8 Rux Triple е една агресивно изглеждаща вилка, с 150мм ход. До тук всичко което написах е само интуитивно, така че напиши поне цена и стил, пък другото ще се намести с времето. Въпросът с чашките не стои така. За Драг Клаймбър ти трябват чашки 1-1/8, или иначе казано VP Components. Тук също трябва да ни кажеш до колко пари си готов да дадеш за чашки. :beer:

п.с. ако искаш да ти кажем и каква касета да си купиш ни кажи с какви курбели си.
Изображение
ХХХХХХХ написа:здравеите колеги искам да питам вилката зaшто ми оделя 3 съмтима хот на доле тяе на мало и бъздъx ие помпа до краи
Аватар
rees

Рейтинг: 1305

Мнениеот bikeboy » Пон Ное 07, 2011 2:14 pm

Тези чашки няма да станат.. Climber не е за пулу интегрирани чашки. А теза са .
SHAMBHALA BIKE PARK Slow Bike's - Fast Rider's !
Specialized rider !!
Аватар
bikeboy

Рейтинг: 1195

Мнениеот Ganeca96 » Пон Ное 07, 2011 11:03 pm

По принцип не мисля да влагам много пари в него,защото и бюджета ми не го позволява ! Не съм отделил определени пари,но търся някаква вилка до 60-70лв.Няма значение марката,важно е да е с ход над 120мм и да няма луфт ! За чашки искам нещо по ефтинко, може втора употреба и т.н,но само да станат! Средното мисля да слагам касета, ще сложа тези дни снимка на курбелите които мисля да оставям от стария байк ;) !
Изображение
Аватар
Ganeca96

Рейтинг: 1200

Мнениеот EccentricMOTION » Пон Ное 07, 2011 11:50 pm

@rees - приятелю, говориш глупости. Крайно неподходящи са предложените от теб вилки, особено двукоронната. Чашките - както каза колегата няма да станат.

@автора - съдейки по изказванията ти нямаш понятие от компоненти и съвместимост, респективно те съветвам да се насочиш към веломагазин и сервиз. Там ще изберат и монтират най-подходящите компоненти за теб, тъй като смятам че не разполагаш с необходимите инструменти/особено ключ за средно, машинка за верига, винт за набиване на чашки и съответните умения да отрежеш стержена според изискванията/.
Насочи се към моделите XCM/XCR на Suntour. По-конкретно към новите XCR на цена от 99лв.
За чашките - базовите модели на VP на цена около 10-15лв.
Средното движение е с муфа 68мм, но дължината му трябва да се премери на място в зависимост от десния курбел. Вероятно ще варира от 113-115мм, но все пак трябва да се измери.

Всички тези неща не можеш да монтираш сам, убеден съм почти на 100%.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Назад към Веломеханик