Съвет за покупка на нова каска.....?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Съвет за покупка на нова каска.....?

Мнениеот Drunken MadLoud » Нед Ное 06, 2011 6:10 pm

Здравейте,реших се да си купя най после каска,и тъй като ще ми е първата такава от как съм велосипедист,ми се иска да събера малко информация.Карам от доста време и се предвижвам само с колело,но от скоро съм с малко по сносна "возия" (тунингован Specialized Hardrock) и се замислям да се пробвам и с карането по "чукарите",та иска ми се да се екипирам малко, по-малко.Определям карането си като "агресивно",карам доста-доста бързо,използвам доста спирачки (и малко мозък :evil: ),и изминавам всекидневно доста километри....без излишни каскади.....за сега.Спрял съм се на два модела каски,които както и ще видите са различни като класове.Става въпрос за "661 RECON XC HELMET" и "661 COMP 2 HELMET".Винаги представата ми за каската,която трябва да имам е била да е здрава и солидна от порядъка на вторият вариант т.е. "fullface",за да не остана "halfface" при даден инцидент,но от друга страна ще я ползвам много и постоянно за градско каране, и за това клоня към RECON-a.Като заключение ще кажа ,че ми трябва каска която да е достатъчно надеждна и в града и в гората.Няма да я ползвам за "downhill" разбира се ,но в същото време ако реша да се "поотпусна" с карането по черно да не се притеснявам,че нямам нужната защита.Надявам се да споделите мнение,опит и предложения,приемам акъл и за останалите протектори( наколенки,налакътници и т.н.) подходящи за "моят" случай.Благодаря ви предварително.
Аватар
Drunken MadLoud

Рейтинг: 1840

Re: Съвет за покупка на нова каска.....?

Мнениеот lozi » Нед Ное 06, 2011 7:03 pm

1-во колко ти е бюджета????
2-ро ако караш само ДХ - http://screambikes.eu/bg/presents/2418- ... -drop.html -тазо пази уникално добре, 1 приятел падна от 1 шор с нея и имаше само болки в гърба, на Каската и нямаше нищо само някакви драскотини. А ако искаш хибридна като RECON-а немога да помогна. Аз лично крам с това : http://screambikes.eu/bg/kaski-mtb/6279 ... -2011.html и съм много доволен. Комфортна е( незнам дали е при всички ,но тази си има 3 чифта дунапрени и може да си я регулираш).
:beer: :beer: :beer: :beer: Дано съм помогнал .
lozi

Рейтинг: 958

Мнениеот Drunken MadLoud » Нед Ное 06, 2011 8:08 pm

Ами мисля бюджетът да е около 150-200 лв. максимум.Няма да я ползвам за даунхил най малко колелото ми не го позволява,но ми трябва за малко по "грубо" каране.
Аватар
Drunken MadLoud

Мнениеот lozi » Нед Ное 06, 2011 8:39 pm

Еми разгледай bikecenter и screambikes. Дано си харесаш нещо
lozi

Рейтинг: 958

Мнениеот moz » Пон Ное 07, 2011 9:09 am

С оглед велосипеда и карането, които описваш, най-подходяща си е челадинка, а Recon е един много добър избор - лека, проветрива, здрава, единственият й минус е, че не може да се реулира с една ръка, но това е бял кахър. Пробвай преди да купиш, най важното е да ти е удобна.
moz

Рейтинг: 2000

Мнениеот rees » Пон Ное 07, 2011 11:39 am

Разглеждал ли си каксите за ски? Вярно, че са за ски, но долу-горе се вписват в това което искаш. Например тази и тази каски, как ти се струват? Имам един познат, с който от време на време се качваме заедно да караме, и той е с подона какса за ски. Много е доволен и му е удобна. Хем се чувства почти толкова предпазен колкото и с фулфейс и има идеална видимост. Щом не караш ДХ, то тогава няма да ти е нужна фулфейс каска, а този тип скиорски каски са наистина здрави. Аз лично бих се спрял на бялата, но въпрос на вкус. :beer:
Изображение
ХХХХХХХ написа:здравеите колеги искам да питам вилката зaшто ми оделя 3 съмтима хот на доле тяе на мало и бъздъx ие помпа до краи
Аватар
rees

Рейтинг: 1305

Мнениеот Antares » Пон Ное 07, 2011 12:19 pm

Подкрепям moz, според мен също правилния избор би бил челадинка. Full Face каските са за хора, които се занимават основно със спускане. Шлемът тежи повече, доста слабо проветрение и спарва при въртене, дори и зимно време. При едно по-продължтелно катерене на собствена тяга започваш да усещаш всеки грам отгоре, а шлемът ще добави доста грамове... Случвало ми се е на ХС каране да си нося кюнец на гърба... еми не е голям кеф, да надяна кюнеца на загрялата ми кофа и маската да ми се изпоти още докато я намествам...

А т'ва за каски за ски не ща да го коментирам... Днес съм решил да съм мил и възпитан.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Мнениеот Drunken MadLoud » Пон Ное 07, 2011 5:44 pm

Здравейте.Мерси за мненията ви,аз също съм на мнение че Recon-a е най-подходящия за "моят" случай,някой ден когато се обзаведа с по горен клас "возия" със сигурност ще взема и по солидна каска.Колкото до предложението за ски каска.....самият факт,че е предназначена за друг спорт ме навежда на мисълта,че нещо няма да е съвсем наред.Благодаря все пак за предложението.
Ако някой е виждал Recon на живо,може ли да ми каже как изглежда и дали отговоря на множеството снимки от нета......ще я поръчвам онлайн и се притеснявам дали ще ми хареса и на живо(спрял съм се на варианта черно мат/сиво).Благодаря пак.
Аватар
Drunken MadLoud

Мнениеот azze » Пон Ное 07, 2011 8:02 pm

Не си споменал от кой град си.Ако си от София,значи може да отидеш в БАС,да я пробваш и да си я вземеш.Аз не бих си взел каска,без да я пробвам.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот Drunken MadLoud » Вто Ное 08, 2011 9:48 pm

От София съм да.Recon-a го има в BAS ? Това доста би ме улеснило !?
Аватар
Drunken MadLoud

Мнениеот azze » Сря Ное 09, 2011 11:57 am

Видях я там преди известно време.Обади се да питаш все пак - тел. 02/ 483 50 58 .
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Назад към Общ форум