Здравейте,реших се да си купя най после каска,и тъй като ще ми е първата такава от как съм велосипедист,ми се иска да събера малко информация.Карам от доста време и се предвижвам само с колело,но от скоро съм с малко по сносна "возия" (тунингован Specialized Hardrock) и се замислям да се пробвам и с карането по "чукарите",та иска ми се да се екипирам малко, по-малко.Определям карането си като "агресивно",карам доста-доста бързо,използвам доста спирачки (и малко мозък

),и изминавам всекидневно доста километри....без излишни каскади.....за сега.Спрял съм се на два модела каски,които както и ще видите са различни като класове.Става въпрос за "661 RECON XC HELMET" и "661 COMP 2 HELMET".Винаги представата ми за каската,която трябва да имам е била да е здрава и солидна от порядъка на вторият вариант т.е. "fullface",за да не остана "halfface" при даден инцидент,но от друга страна ще я ползвам много и постоянно за градско каране, и за това клоня към RECON-a.Като заключение ще кажа ,че ми трябва каска която да е достатъчно надеждна и в града и в гората.Няма да я ползвам за "downhill" разбира се ,но в същото време ако реша да се "поотпусна" с карането по черно да не се притеснявам,че нямам нужната защита.Надявам се да споделите мнение,опит и предложения,приемам акъл и за останалите протектори( наколенки,налакътници и т.н.) подходящи за "моят" случай.Благодаря ви предварително.