boxxer rc

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

boxxer rc

Мнениеот kaska » Сря Ное 09, 2011 1:22 pm

Здравейте, тъй като дойде време да си сглобя нещо искам да попитам дали някой е карал boxxer rc 2011 и какви са впечатленията му от работата на вилката , защото няколко пъти съм се качвал на такива боксери и нито един от тях не работеше( то вярно , че всичко си е до настройка , пружина , профилактика , но все пак........)
Мерси предварително
kaska

Рейтинг: 978

Re: boxxer rc

Мнениеот DHhoobi » Чет Ное 10, 2011 11:18 am

незнам на какви boxxer-и си се качвал но аз съм карам 2009г. и работи уникално а за 2011 да не говорим ... :beer:
Аватар
DHhoobi

Рейтинг: 1220

Мнениеот Metel » Чет Ное 10, 2011 12:41 pm

Простичко направена, достатъчно лека и добре работеща. На тая цена друго по-добро трудно ще намериш.
Аватар
Metel

Рейтинг: 1751

Мнениеот kaska » Чет Ное 10, 2011 12:52 pm

Да, и на мен ми прави впечатление , че старите боксери работят по - добре от новите . Това го знам от личен опит , а и са ми го казвали мнoгo други хора. Качвал съм се на боксер wc и на боксер race от 2009 година и после се качих на боксер рц 2011 година и видях , че по - старите модели работят по - добре от новите и това ми направи впечатление
kaska

Мнениеот Metel » Чет Ное 10, 2011 1:41 pm

Това че "влиза" повече не означава че работи по-добре ;) Новите си работят в ПЪТИ по-добре от старите, настройките са подобрени, и да кажеш обратното просто не става... Изинявай ама това беше некомпетентно изказване от твоя страна.
Аватар
Metel

Рейтинг: 1751

Мнениеот Stiwi » Чет Ное 10, 2011 4:45 pm

Както Metel каза простичко направена, достатъчно лека и добре работеща. На тая цена друго по-добро трудно ще намериш !! Лично карам такава вилка, но 2010г. и след избор на пружина,разработване и профилактика работи доста добре, а и доколкото чух моделите на 2011г. работели по-добре от моделите на 2010г. и също така били направени и някой други подобрения .. :agree:
Аватар
Stiwi

Рейтинг: 1328

Мнениеот Phant0m » Чет Ное 10, 2011 5:34 pm

Stiwi написа:Както Metel каза простичко направена, достатъчно лека и добре работеща. На тая цена друго по-добро трудно ще намериш !! Лично карам такава вилка, но 2010г. и след избор на пружина,разработване и профилактика работи доста добре, а и доколкото чух моделите на 2011г. работели по-добре от моделите на 2010г. и също така били направени и някой други подобрения .. :agree:

Можеше да не копираш всичко изказано до сега в темата... :crap:
Аватар
Phant0m

Рейтинг: 1193

Мнениеот kaska » Чет Ное 10, 2011 6:21 pm

Виж сега, знам , че си има различни начини на влизане ( плавно и леко без много триене и по - твърдо с повече триене ) , но просто искам да разбера , дали гадните слухове за боксера са вярни и също така дали ще сгреша ако реша да си купя боксер рц 2011
kaska

Мнениеот Phant0m » Чет Ное 10, 2011 6:32 pm

За това как работи вилката си има настройки ;) И спокойно няма да сгрешиш, ако си вземеш такава вилка :beer:
Аватар
Phant0m

Рейтинг: 1193

Мнениеот kaska » Чет Ное 10, 2011 6:45 pm

Точно защото си има настройки се чудя как мoже да ми казват , че боксера не работел и питам , защото хич не ми се връзва как при правилна настройка , добра пружина и профилактика може да се твърди , че боксера не работи.
Мерси за отговорите, вече знам, че мога си купя боксер.
kaska

Мнениеот asench » Чет Ное 10, 2011 6:51 pm

Аз пък не съм чувал лоши слухове за боксер до сега. Имал съм 4 боксера и всички работиха много добре. Първоначално, когато си взех Wc-то и го сравнявах с Race от 2008 година си мислех, че съм се прецакал. Но след една още един сезон каране си представих коренно представата за вилка, която работи. Например рейс-а го карах с бяла пружина, а бях ~60 кила, а сега си карам Wc-то напомпано като за 80+ килограма(пак съм 60-65)..и всички, които го пробват на място, или на "паркинг тест" (както предполагам си пробвал тези боксери) казват, че не работил..
Аватар
asench

Рейтинг: 1332

Мнениеот vvvaaal » Чет Ное 10, 2011 7:42 pm

Няма да сгрешиш ако я вземеш. Лично карах такъв боксер цялото лято и нито проблеми съм имал, нито е работел дървено и т.н. Има си достатъчно настройки за започващия карач. Аз съм имал два боксера (този и един 2009 Solo Air) и двата си работеха достатъчно добре за DH вилка. Взимай го, не му се чуди. :) :agree:

Едит: Добре супер, :) няма значение, ако си решил да го взимаш няма да сгрешиш това е важното, а нов ли ще го взимаш или втора ръка? :beer:
Последна промяна vvvaaal на Чет Ное 10, 2011 8:04 pm, променена общо 1 път
Аватар
vvvaaal

Рейтинг: 1239

Мнениеот kaska » Чет Ное 10, 2011 7:48 pm

Сигурно ще купя вилката, но далеч не съм започващ карач
kaska

Мнениеот kaska » Чет Ное 10, 2011 8:13 pm

За щастие ми стигат парите , за да го взема нов
kaska

Мнениеот vvvaaal » Чет Ное 10, 2011 8:19 pm

Тогава те съветвам да го вземеш от чужбина(примерно CRC или Ebay), защото в България вносителите си прибират всичко от комплекта(пружини, корони) и може и да не е точна за теб. Примерно един съфорумец си я беше взел от Ebay нова 2012 модел за 500 евро и ето какво получи viewtopic.php?p=784169#p784169 , а от тук ако е ще получиш гола вилка с дълбока корона, и дори няма да знаеш с каква пружина е(поне при мен беше така). :crazy:

Едит: Еми добре щом си се уредил вече успех с покупката! :)
Последна промяна vvvaaal на Чет Ное 10, 2011 9:07 pm, променена общо 1 път
Аватар
vvvaaal

Рейтинг: 1239

Мнениеот kaska » Чет Ное 10, 2011 9:03 pm

E, аз я взимам от Иван каймата за 1100 лева и сега като каза се сетих, че имаше нещо такова , че боксера идвал с резервни корони..........., но аз така или иначе ще си го купя с мека пружина , а в магазина ми го дават с плитка корона,с която ще се получи доста добър челен ъгъл
kaska

Мнениеот asench » Съб Ное 12, 2011 3:06 pm

kaska написа:E, аз я взимам от Иван каймата за 1100 лева и сега като каза се сетих, че имаше нещо такова , че боксера идвал с резервни корони..........., но аз така или иначе ще си го купя с мека пружина , а в магазина ми го дават с плитка корона,с която ще се получи доста добър челен ъгъл

Иван ги продава само с една корона и пружина, защото вилките са сваляни от нови колела. За това и цената е толкова добра... :)
Аватар
asench

Рейтинг: 1332

Мнениеот kaska » Съб Ное 12, 2011 6:19 pm

А той Иван с плитка корона ли го дава ?
kaska

Мнениеот GECKO » Нед Ное 13, 2011 8:28 pm

Я да хеърля 10 стотинки...

Boxxer RC (2011) е еквивалент на Boxxer Team до 2009. Метална ружина и Motion Control с Internal (High Speed) Shim Stack. Вилката е добра, но има и косури...всъщност ако изключиме теглото единственият минус за който се сещам е Rebound-a. Също както моделите до 2009 на този му липсва високоскоростният (Begining stroke) Rebound. Без него вилката губи сцепление на малки неравности с висока скорост (Chatter) пример:

http://www.youtube.com/watch?v=bMCsE2Bz0Ew - забележете как предната гума потъва при натискане на спирачката и бавният Rebound задържа да не избяга предницата и да не изрита ездача. Докато ляга в завоя обаче вилката продължава да следи терена с малки като ход високоскоростни движения като поддържа сцепление. В същото време не се опитва да се разгъне напълно със същата скорост, защото основният (Low Speed/Ending stroke) Rebound не го позволява. Това се случва на асфалт - в гората е "малко" по-сериозно.

При Boxxer RC когато му се наложи да проследи терена в такава ситуация и Rebound-a му е настроен както трябва той просто не се разгъва достатъчно бързо. това резултира в малко пропадане на предницата в завоя (не само гумата). За да намалят до някъде ефекта от това се монтира Motion Control хидравлика, която е по-"стабилна" от Mission Control и не позволява на ездача да потъне след предницата си, в момента в който гумата намери сцепление.
Ако Boxxer RC се настрои с достатъчно бърз Rebound за да следи терена в такава ситуация при завои с голямо претоварване (издънване на окачването във вираж) предната гума ще иска да избяга изпод ездача. и ако не може да избяга напред (леко стисната спирачка) ще пробва настрани.

Минусът на RC спрямо Team 09 е това, че буталото на Rebound-a е кримпнато:

http://www.bikesonline.com/product_imag ... 2_zoom.jpg

а не завито с гайка:

http://www.adrenalinebikes.com/Images/T ... RS3905.JPG

и не може да се смени с такова на шайби.

Като решение на близка цена бих предложил това:

http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=21359

От 2 дни пак се продаваше, и днес вече са изчерпани. Имам същото и е доста доволно - надявам се да имам и нова в близкото бъдеще :) . Той, както Fox, Boss, AVA, Elka etc. използва система с шайби за бързият Rebound

В крайна сметка не казвам да не си го купуваш - просто да знаеш какво да очакваш и да не се чудиш защо съществуват по-скъпите версии на пазара.
Аватар
GECKO

Рейтинг: 2000

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд