XC frame за XC maniac

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

XC frame за XC maniac

Мнениеот rumbala » Чет Ное 10, 2011 10:57 pm

Здравейте,

Днес счупих рамката си RAM HT II 2008 / 19" и да ви кажа въобще не съжалявам - пфууу, всеки ден я карах като за последно, е не като downhill маняк, но нещо подобно :smash:

Та, знаех си, че трябва да мина на мекица, просто дълго време го отлагах, но стига с откровенностите :)

Бихте ли препоръчали рамка + шок до да кажем за около 500 лева +/- 100 ? :)

Останах доволен от RAM (а дано изпадне и някакъв fox шок), и тепърва ще разглеждам техните оферти (темата я пускам без всякакъв research казано по хамерикански) - просто искам, ако разбира се давате вашите съвети за такава рамка, аз да правя хамериканския research успоредно с това, което the masters препоръчват :clap:

А как съм я пречукал ще пусна снимки в отделна тема малко по-късно, или утре, или ще я потроша с чука, пък снимки чак тогава :)

П.С.
Рамката няма да я докосвам - демонтирам курбелите и я пускам за подаряване !
Заварката от противолопожната страна на ухото се спука днес при съвсем нормално каране, но преди товаааа......... :praying:

Поздрави,
J
// In a world without walls who needs Windows ?
Аватар
rumbala

Рейтинг: 1273

Re: XC frame за XC maniac

Мнениеот rumbala » Чет Ное 10, 2011 11:07 pm

Оф, голям простак съм, че не споделих някои факти.

1) Тежа 72 кг.
2) HT.II 19" ми пасваше, но XpucToc ми сподели, че ми е малко голяма - висок съм 175 см. (не всички красоти 'рамки' имат 19" размер в пройзводство - пък уж ми беше удобна ).
3) Карам лудо, но разумно и искам да бъде отбележено :bowdown: .Под лудо се разбира, поне от моя гледна точка - скачане на 2+ метра стълби, газене на такива, завои правени с 35+ градуса крен, внезапни и силно натоварващи спираня '+2G+' и т.н.

Поздрави,
J
Аватар
rumbala

Мнениеот zafirovp » Чет Ное 10, 2011 11:24 pm

Според мен начина ти на каране не е за типично XC. Защо не се насочиш към нещо, по-като за AM? А иначе претоварване от спиране до 2G, трудно ще го докараш.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот rumbala » Чет Ное 10, 2011 11:52 pm

Здрасти,

е поне за претоварването съм близо :beer:

~43 kph = 12 m/s ^ 2 / 10 метра спирачен път / 9.8 m/s = 1.45 G, но повярвай ми, че понякога и с 50 kph спирам за по-малко от 10 метра при добра настилка :)

Иначе казваш AM. Би ли препоръчал рамка, RAM AM 2 ли бяха техните - ама пък съм чувал, че има партида с доста кофти заварени рамки...Някаква друга марка (Kona, Santa Cruz (muahahahhahah нема паре, ма що да не питаме), Omega, Trek ???)
Аватар
rumbala

Мнениеот rumbala » Пет Ное 11, 2011 12:53 am

Здравейте,

Какво ще кажете за този set: http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=74482

Чета из ревютата, че губел налягане за няколко дена - така де, въпросния Fox RP2 ProPedal Rear Shock.

Някой от вас да е карал такова чудо (не рамката, а шока) :)

Поздрави,
J
Аватар
rumbala

Мнениеот hitar_potar » Пет Ное 11, 2011 10:57 am

Пффф, тва е готина АМ рамка. А на тая цена си е направо кражба! Вземай докато я има на такива пари - с променлив ход е рамката, не знам дали си запознат. При катерене позицията на тялото ти е такава, че рамката има определен ход, позволяващ катерене. Почнеш ли да спускаш, принципно издърпваш тялото си малко назад - тогава джиджавката под шока променя геометрията на байка, а с това и увеличава малко хода на задницата, за да стане по-удобно за спускане. А шока - за пръв път чувам, че има проблем с налягането тоя модел. Ако изпуска, една смяна на уплътнения ще свърши работа. ;)
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот gilb » Пет Ное 11, 2011 12:38 pm

Magic link за 300 паунда?!?! Граби и бягай наистина http://www.youtube.com/watch?v=XfC0HOxdJhs ето ти малко обяснения от компетентни хора :agree:
ето и малко за по-новите Magic link-ове http://www.youtube.com/watch?v=V-zpKwV9UpY принципа е същия просто са го направили по-тлъстичко.
+ това само и виж размерите за частите
* Seatpost Size: 30mm
* Seat Clamp: 34.9mm
* Front Mech Clamp: 34.9mm
* BB Shell Width: 73mm
* Headset Type: 1 1/8" Std

Всичко си е стандартно и няма да имаш никакви проблеми с gear up-а (докато за някои модели от ЦРЦ трудничко се намират чарколяци на нашия пазар понеже са малко екзотика в размерите :D )

Според мен това е уникална възможност да си вземеш супер окачване на смешни пари :agree:

Успех с избора :beer:
:turtle:
Аватар
gilb

Рейтинг: 1841

Мнениеот rumbala » Пет Ное 11, 2011 2:34 pm

Пичове, много благодаря :)

Обаче нещо не се нравя на АМ, въпреки, че това с променливата геометрия ме грабна, щото обичам да катеря :)

Хайде поздрави от мен и ще показвам снимки като се окомплектовам :)

:beer:
Аватар
rumbala

Мнениеот rumbala » Сря Ное 16, 2011 11:43 am

Да, ама някой вече е купи. Туко що, под носа ми :bawling: :bawling: :bawling: :bawling: :bawling: :bawling: :bawling: :bawling: :bawling: :bawling: :bawling:
Аватар
rumbala

Мнениеот rumbala » Пон Ное 28, 2011 5:57 pm

Взех го :) Снощи с Теко даже го сглобихме - остана само декланжор, че стария не стана :)

Присъдата - RAM ALLMTN 2009 - 18" с Rock Shox Monarch 4.2. След 4 години на твърдак това е най-хубавото нещо, което ми се беше случвало - мекицата :)

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Аватар
rumbala

Назад към Продукти за крос-кънтри