Маалко помощ за вилка :?

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Маалко помощ за вилка :?

Мнениеот VGC » Пон Ное 14, 2011 6:23 pm

Такаа, колеги ще имам нужда от малко помощ при избор на вилица .. Ще се слага на рам хт2. Ще ходя напролет по състезания по крос-кънтри а останалото време ще си я блъскам по-агресивно по разни по-леки дх пътеки (нещо подобно на западния) :crazy: Бюджета ми е до към 450 като ако има по-евтини и също така добри варянти също може да предлагате. Ще го карам само с диск затова ако няма пивоти ще е още по-добре. От мноооого време съм се спрял на Епикон на 15ка ос, но има няколко модела на различни цени пък всичко им е почти еднакво .. ;х :D така че ще съм много благодарен на всеки който ми помогне да си избера какво да бодна и да се кефя :agree: :beer:
VGC

Рейтинг: 1225

Re: Маалко помощ за вилка :?

Мнениеот radokssamas » Пет Ное 18, 2011 8:01 pm

зависи каква вилка искаш въздушна и масло , пружина и масло? също така какъв ход искаш? щото за тая рамка май може най много 140
:beer:
edit:епикона е добър варянт защото е здрава за карането ти,и също така е достатъчно лека за XC състезания :agree:
Аватар
radokssamas

Рейтинг: 1196

Мнениеот VGC » Пон Ное 21, 2011 4:42 pm

Амии иска ми се въздух .. и епикона ми е препоръчван от всички, но са няколко вида и не мога да им разбера системата. Във веломанията видях Епикон стигащ до 16о мм на 15ка с ребаунд, локаут с врътка за кормилото и още нещо за 460. Беше сложен на ф6 ако не се лъжа, но по-късно в един магазин погледнахме каталога на сънтур и се оказа че максимум хода е 140 на XC TAD. Ако може някаква помощ да реша .. :D
VGC

Мнениеот wanko_ » Чет Ное 24, 2011 11:23 pm

Колега Епикон-а е много хубав, но иска доста работа, защото все пак е въздух пък и някой ми беше казал, че ако прецакаш праховите семеринги на вилката не можеш да ги смениш и трябва нова вилка.Маслените вилки не са никак лоши.Напирем Рок Шок Тора 302 мен много ми харесва, разбира се има и доста по-добри, но в момента си нямам на идея за каква друга да те посъветвам.В случая ти ще караш и лек ДХ а Тора-та е АМ , така че няма да е лош избор. :) :beer: :beer:
Cycling is not just a sport, it's a religion!

ВЕЛОКЛУБ "ПЛАНИНСКИ ОРЕЛ" - ГР.ТЪРГОВИЩЕ
Аватар
wanko_

Рейтинг: 1173

Мнениеот Nocturne » Съб Ное 26, 2011 1:56 pm

И аз съм с рамка HT.TWO. И мисля като сменям вилката да е с ход 120мм, което се слага серийно от Рам на по високата окомплектовка на тази рамка. Мисля че по-голяма вилка от 120 за тази рамка няма да е добре, още повече че говориш за Крос Кънри състезания. Така че, ако ще караш крос кънтри и държиш на теглото и държиш вилката да е удачна за тази рамка не слагай повече от 120.
RAM AM.ONE Custom
Аватар
Nocturne

Рейтинг: 1300

Мнениеот VGC » Съб Ное 26, 2011 3:21 pm

Аз няма да карам само крос-кръчми - като цяло ще карам лек и ненатоварващ даунхил по наши си трасета, но мисля да се пробвам в някое крос-кънтри състезание напролет. :agree:
VGC

Мнениеот Nocturne » Съб Ное 26, 2011 3:37 pm

Знам какво си написал да, искаш да караш 2 дисциплини, които са коренно различни, за това ти трябва вилка с която да можеш да се спускаш и да слизаш, което значи нито много голяма, нито много малка, за това ти препоръчах 120мм ход. :tophat:
RAM AM.ONE Custom
Аватар
Nocturne

Рейтинг: 1300

Мнениеот angel91 » Съб Ное 26, 2011 9:59 pm

Друг вариант е Rock Shox Tora с U-turn.
Изтрит подпис. Нямаше чувство за хумор.
Изображение
angel91

Рейтинг: 1183

Мнениеот fall_out » Нед Ное 27, 2011 4:55 am

Аз пък ти препоръчвам това - http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=67896
Малко надвишава бюджета ти(заради 20-та ос), но за тия пари едва ли може да се намери нещо по-ставащо. Хода се регулира, можеш да катариш и да спускаш. В момента е на 50%. Има и вариянти за QR, но те са доста по-скъпи а 20мм ос е едно доста проятно удобство. Като гледам пише, че имаш още два дни, на твое място не бих се замислял да я взема.

Edit: Току-що забелязах, че има и безплатна доставка до България за този продукт. Няма по-добро ново за около 460лв.
Аватар
fall_out

Рейтинг: 1685

Назад към Продукти за крос-кънтри