evin написа:Значи да доуточня: интересуват ме плюсовете и минусите на комбинациите въздух+пружина и въздух+масло. Ще се ползва за ХС и лек АМ
taurus13 написа:Италианците от марцоки(докато бяха итализанците де) имат и вилки с комбинация от метална спирална пружина и въздуша камера за ниско налягане, която служи за прецизно регулиране на твърдостта на окачването. Моята е такава и аз съм много доволен.
taurus13 написа:Металната има недостатъка, да не може да и се регулира твърдостта, но пък е линейна. Настройката на твърдостта според килограмите на ездача, става чрез подмяна на пружините.Въздушните от своя страна позволяват да им регулираш твърдоста, чрез увеличаване или намаляване на налягането във въздшната камера(камери), така че са по универсални, но пък простата въздушна пружина с една камера е доста нелинейна - ако вземеш една спринцовка и я запушиш отпред и натиснеш буталото, ще разбереш за какво говоря.
evin написа:taurus13 написа:Италианците от марцоки(докато бяха итализанците де) имат и вилки с комбинация от метална спирална пружина и въздуша камера за ниско налягане, която служи за прецизно регулиране на твърдостта на окачването. Моята е такава и аз съм много доволен.
Благодаря за изчерпателното разяснение. Кой модел е твоята и как се държи при температури 0-10 градуса? Аз лично карам докъм 0 градуса, така че респонса на студено ми е важен. Не искам вилката да се вдървява. По моята логика тези с въздушна камера би трябвало да омекват на студ, поради свиването на въздуха.
prokalnatiq написа:Вилката буквално ще замръзне ако въобще е възможно да се напомпи с азот. Ще стане много чуплива (предполагам) и ... сещаш се.
PtD написа:evin написа:Значи да доуточня: интересуват ме плюсовете и минусите на комбинациите въздух+пружина и въздух+масло. Ще се ползва за ХС и лек АМ
Като гледам, за твоя стил ще е най-подходяща въздух+пружина!
boriss13 написа:То на културния човек не му трябват закони, а за простака законите са за да се нарушават.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 372 госта