избор на маска

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

избор на маска

Мнениеот zykman » Чет Юни 30, 2011 6:02 pm

Здравейте,
Реших да си купя маска, но имам само с 80 лева и избора ме затрудни понеже не знам какво да гледам. Парвото което искам е ако може ластика на маската да е бял, защото каската ми има повече бяло. Бихте ли дали някакви предложения, хора които карат с такива маски да кажат впечатления.
Благодаря предварително
zykman

Рейтинг: 1180

Re: избор на маска

Мнениеот Dragfan2 » Чет Юни 30, 2011 6:40 pm

Тези биха ти свършили работа:
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=16140
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=57960
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=56579

Според мен всички маски са добри, и която и да избереш няма да сбъркаш :)
Аватар
Dragfan2

Рейтинг: 1205

Мнениеот otka4al4o » Пет Юли 01, 2011 1:11 am

Аз карам със No fear Sight демек ето това: http://www.chainreactioncycles.com/Mode%20...%20elID=57960 и съм страшно доволен. Не се запотява, страшно удобна е, не ти ограничава видимостта. Съветвам те да си вземеш и tear-off за да не ти се драска. Доколкото пАрвия ти критерий- ти си страшно прост!
maxvolume написа:Ей "did".. виж се къв си ЦЪРВУЛ бе.
Аватар
otka4al4o

Рейтинг: 1874

Мнениеот EccentricMOTION » Пет Юли 01, 2011 9:20 pm

Търсената маска от теб трябва да отговаря на следните критерии:
-да има силиконова лента на ластика;
-да има резервни плаки/да се предлагат като консуматив/;
-колкото повече пласта пяна толкова по-добре /3-4 е ок/;
-аз предпочитам да има допълнителна вложка за носа;
-да има опция за tear-off /махащи се временни плаки за кал, вода/;
-плаката с която се предлага да е универсална/най-често това е прозрачната/;
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот bojidar.1998 » Нед Юли 03, 2011 9:31 pm

аз имам такава-http://www.ebay.co.uk/itm/FOX-RACING-MOTOCROSS-GOGGLES-YOUTH-MAIN-CHECKERS-KIDS-/140536781000?pt=UK_Motorcycle_Helmets&hash=item20b8a518c8
Изображение
bojidar.1998

Рейтинг: 1200

Мнениеот konopr » Сря Ное 16, 2011 4:45 pm

можете ли да препоръчате яка маска, ако може да е с тъмно и светло стъкло в комплект с маската, която ще издържи дълго без дунапрените да се изсипят след някоя година, да става за каска, да не се запотява, ако се кара на студ, и др. неща ,които смятате за важни. Бюджет 140-180 лв. Аз разгледах всички маски в байк сентъра, и не открих отговаряща на всички тези условия и почнах да се чудя дали въобще има такова животно :dontknow:
Аватар
konopr

Рейтинг: 1475

Мнениеот AiR » Чет Ное 17, 2011 2:34 pm

Аз за 180 лева ще си наема човек да бяга след мене и да ми чисти маската. Иначе Thor предлагат много добри маски. Hero е по-широчка маска, предлага се с 2 плаки, което си е плюс. Идва със стандартна(огледална) и резервна(прозрачна). Преди доста време имах Thor, мога да кажа, че 5/5 звезди не стигат, много добре се представи. Сега и аз съм на лов за маска, но като гледам, май ще е Oakley O frame или Hero на Thor, ако не последен вариант е Oakley Proven MX. Също зависи малко каква ти е каската, как ще пасне самата маска. Абе търсете и четете Review-та, ВСИЧКО си пише, затова са създадени коментарите и оценките. :agree:
Аватар
AiR

Рейтинг: 1315

Мнениеот flex » Чет Ное 17, 2011 4:27 pm

Вижда ми се удачен избор някоя гамата на Progrip - доста са разпространени сред моторджиите. От 3400 нагоре идват с прозрачна светлочувствителна плака 3298 което според мен е голям плюс. Потъмнява за да не ти блести и изсветлява за отрицателно време когато влезнеш в гора например (личен опит). Покриват изискванията на мото стандартите, имат задължителни UV филтри, двустранно antifog покритие с 1мм дебелина). Разнообразието от плаки за тях е доста голямо и всичко можеш да си намериш на родна земя. Позволява монтаж на teаroff и rolloff, имат и двойни плаки за зимата, разполагат и с нереагиращи на светлина с различно затъмняване/изветляване при намалена видимост. Маските имат сравнително добро проветрение - лично аз съм доволен защото се потя доста, тройна ивица силикон на ластика. На моята каска (Giro remedy) ляга плътно в предната част и не подскача. Дори да те домързи да ходиш до мото магазин, може да се разтърсиш за някой моторджийски онлайн магазин (провери на progrip.it) и на следващия ден е при теб. Удачно решение според мен е дори и ако искаш само да те разкрасява заради цената.
Chuck Norris smells what the Rock is cooking... because the Rock is Chuck Norris' personal chef.
Аватар
flex

Рейтинг: 2000

Мнениеот konopr » Пет Ное 18, 2011 2:01 pm

Благодаря за отговорите, поотворихте ми очите за някои неща, за жалост тези повечето марки в БГ ги няма почти, ама ше го измислиме някак :beer:
Аватар
konopr

Рейтинг: 1475

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд