Моля помогнете ми

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Моля помогнете ми

Мнениеот styanski » Пет Ное 18, 2011 12:21 pm

Здравейте, търся си рамка за DH. Имам бюджет от 140 лв насочил съм се към спринт примус ще ми кажете ли дали ще стане за мен тежа 63-4 килограма и съм висок 162 См и ако може ще ми дадете ли други предложения
ALTAFINI написа:
По принцип Avid Elexir са спирачки за Street и Dirt, естествено като излкючим "Ultimate" и "R" , но стават държат се и спират доволно, но пък за по тежки терени не знам карал съм много малко с такава!
Изображение
Аватар
styanski

Рейтинг: 1091

Re: Моля помогнете ми

Мнениеот Wankata » Пет Ное 18, 2011 12:23 pm

Не разбра ли,че няма DH рамка по-евтина от 1000 лв :banghead:
Карам Climber
Wankata

Рейтинг: 1209

Мнениеот icko0o » Пет Ное 18, 2011 12:35 pm

Wankata написа:Не разбра ли,че няма DH рамка по-евтина от 1000 лв :banghead:

Чувал ли си за hardtail,щом момчето е начинаещ не е задължително да започва с мека рамка.Колкото до автора,щом бюджета ти е толкова събери поне още 20 лева и си вземи една рамка на Drag C1 според мен и най-подходяща за тези пари.

пп Не беше нужно да пускаш нова тема,през няколко дни се пита едно и също и отговора е един и същ,просто трябваше да ползваш търсачката. :beer:
Аватар
icko0o

Рейтинг: 1342

Мнениеот styanski » Пет Ное 18, 2011 12:47 pm

Аз говорех за ето този примус viewtopic.php?f=16&t=100459&p=791306&hilit=sprint+primus#p791306 но забравих да дам линк но иначе и ц1 ще е супер
ALTAFINI написа:
По принцип Avid Elexir са спирачки за Street и Dirt, естествено като излкючим "Ultimate" и "R" , но стават държат се и спират доволно, но пък за по тежки терени не знам карал съм много малко с такава!
Изображение
Аватар
styanski

Мнениеот n3k01 » Пет Ное 18, 2011 4:04 pm

/\/\itko_to1 написа:http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=100459 едно момче си купи същата рамка чисто нова от Макском за 130 лева с чашки а той за втора ръка и иска 140 :crazy:
n3k01

Рейтинг: 1252

Мнениеот idaivan » Съб Ное 19, 2011 8:58 am

styanski написа:Аз говорех за ето този примус viewtopic.php?f=16&t=100459&p=791306&hilit=sprint+primus#p791306
Не, чe нещо, но челото на Sprint PRIMUS не изглежда по този начин! :dontknow: http://bikesport.bg/data/kimo_images/bg ... imus_A.jpg
Еverything is possible!!!
Аватар
idaivan

Рейтинг: 1355

Мнениеот styanski » Съб Ное 19, 2011 10:07 am

Майка ми е обещала да ми вземе крос спотстер за това става дума: http://bikescenter-bg.com/images/bike_c ... otster.jpg ще мога ли да му сложа по голяма вилица и дали ще издържи на моите 62-3 килца :dontknow:
ALTAFINI написа:
Изображение
Аватар
styanski

Мнениеот Wankata » Съб Ное 19, 2011 11:45 am

Виж в industrial рамките на dartmoor!Перфектни са за DH и почни да сглобяваш байка :agree: :beer:
Карам Climber
Wankata

Мнениеот AiR » Съб Ное 19, 2011 12:36 pm

Cross-ът е интересен от към рамка. Прилича на добрия стар кламер, не тея С1 глупости. Но найстина, рамката на Sprint-а не е лоша. А това с тези 1000 лева... момче! Моля та!
Просто си сглоби едно добре сложено, здраво колелце. Всеки е почнал с двърда рамка и след това се е наредил някъде в йерархията. Някои нагоре, други надоле. А при положение, че момчето е написало 140 лева, не мисля че би отделил още толкова за рамка, че и Dartmoor :nono:
Prisum-ът изглежда обещаващо, поне няма онази грозната кръгла "дупка" на горната тръба. Сглабяй, бавно с търпение и кеф, учи се на контрол, като не стига колелото, взимай още колело :agree:
Аватар
AiR

Рейтинг: 1315

Мнениеот kriisoo » Съб Ное 19, 2011 12:49 pm

AiR написа: добрия стар кламер, не тея С1 глупости

Чуваш ли се ?! :crazy: :rofl:

Climber = C1 :deal:
Аватар
kriisoo

Рейтинг: 1254

Мнениеот dirtnewbie » Съб Ное 19, 2011 1:07 pm

Ей, моля ви! Защо се карате за глупости и постоянно куоутвате? Момчето искаше помощ от нас, а не Офф топици. Аз лично ти предлагам да вземеш тази рамка, защото съм сигурен, че е Спринт Примус, а и както виждаш издържа с това цоки 66, така че ти сам преняваш какво да направиш. Аз лично вярвам, че рамката ще издържи едно стабилно каране, независимо къде. Смятам, че офертата си заслужава.

П.П - Геометрията на Спотстера е много гадна, аз като въртя педалите на тая рамка и си удрям краката в кормилото. Предполагам няма да ти е приятно да спускаш в планината, с колело за дърт. Самата геометрия не е направена за това. Има си специални рамки като Дартмур Хорнет, която е една перфектна рамка. Не ти я рекламирам, и не ти я хваля много, обаче карането с нея е доста удобно, обаче тук всичко опира до пари. Колкото повече-толкова повече!
make my wishes come true
dirtnewbie

Рейтинг: 1067

Мнениеот Wankata » Съб Ное 19, 2011 2:25 pm

Вместо да си взема спотстер може да си сглоби доста хубав твърдак,но момчето решава какво да прави :agree:
Карам Climber
Wankata

Мнениеот styanski » Съб Ное 19, 2011 6:09 pm

Незнам какво да правя тя майка ми ми го е обещала вече и не не съм изнудвал мразя да изнудвам въпреки че повечето хора на моята възраст го правят (на 13 съм). Просто ми каза "Покажи ми колело до 500 лв и обещавам, че ще ти го взема ако ти ми обещаеш да завършиш учебната година с добър успех'' и аз вече колко се опитвах да я разубедя да ми взема колело тя пак иска и така се стигна до този крос...
ALTAFINI написа:
Изображение
Аватар
styanski

Мнениеот Garfield » Съб Ное 19, 2011 6:10 pm

styanski написа:Майка ми е обещала да ми вземе крос спотстер за това става дума: http://bikescenter-bg.com/images/bike_c ... otster.jpg ще мога ли да му сложа по голяма вилица и дали ще издържи на моите 62-3 килца :dontknow:

Eдин колега от форума го караше неговото със 140мм. Epicon. Повече не ти препоръчвам, а и не ти и трябва на тая рамка ;)
Ето да го видиш как изглежда :beer: viewtopic.php?f=31&t=91390&hilit=cross+sportster
@Wankata недей да подценяваш кросчето, доста дръпна фирмата в последната година ;)
I'm from a world where the rabbit pulls a man outta hat
Аватар
Garfield

Рейтинг: 1255

Мнениеот styanski » Съб Ное 19, 2011 6:15 pm

dirtnewbie написа:Ей, моля ви! Защо се карате за глупости и постоянно куоутвате? Момчето искаше помощ от нас, а не Офф топици. Аз лично ти предлагам да вземеш тази рамка, защото съм сигурен, че е Спринт Примус, а и както виждаш издържа с това цоки 66, така че ти сам преняваш какво да направиш. Аз лично вярвам, че рамката ще издържи едно стабилно каране, независимо къде. Смятам, че офертата си заслужава.

П.П - Геометрията на Спотстера е много гадна, аз като въртя педалите на тая рамка и си удрям краката в кормилото. Предполагам няма да ти е приятно да спускаш в планината, с колело за дърт. Самата геометрия не е направена за това. Има си специални рамки като Дартмур Хорнет, която е една перфектна рамка. Не ти я рекламирам, и не ти я хваля много, обаче карането с нея е доста удобно, обаче тук всичко опира до пари. Колкото повече-толкова повече!

Пробвал съм клаимбера на dragfan когато още беше с марзочи супер т рцв и ми беше удобно но незнам с тази рамка как ще е когато ми вземат кроса ще пусна тема в радост за окото и там ще обясня как се държи рамката в планината
ALTAFINI написа:
Изображение
Аватар
styanski

Мнениеот styanski » Съб Ное 19, 2011 6:22 pm

Garfield написа:
styanski написа:Майка ми е обещала да ми вземе крос спотстер за това става дума: http://bikescenter-bg.com/images/bike_c ... otster.jpg ще мога ли да му сложа по голяма вилица и дали ще издържи на моите 62-3 килца :dontknow:

Eдин колега от форума го караше неговото със 140мм. Epicon. Повече не ти препоръчвам, а и не ти и трябва на тая рамка ;)
Ето да го видиш как изглежда :beer: viewtopic.php?f=31&t=91390&hilit=cross+sportster
@Wankata недей да подценяваш кросчето, доста дръпна фирмата в последната година ;)

Извинявам се за дъбъла :) Аз мисля да му сложа едно пайкче и да си го карам лек ДХ но парво ще трябва да си наплета предна капла на 20 ос да му сменя гумите и да му сложа хидравлики
ALTAFINI написа:
Изображение
Аватар
styanski

Мнениеот fastara98 » Съб Ное 19, 2011 7:29 pm

+ още един глас за драг ц1
:agree: :agree: :agree:
I have only one life and this life I want to experience it as biker...
Аватар
fastara98

Рейтинг: 1080

Мнениеот dirtnewbie » Съб Ное 19, 2011 7:45 pm

А като мислиш да му сложиш едно Пайкче, поне знаеш ли кви пари ще ти струва, защото ще е колкото колелото ти.
make my wishes come true
dirtnewbie

Рейтинг: 1067

Мнениеот styanski » Съб Ное 19, 2011 8:04 pm

dirtnewbie написа:А като мислиш да му сложиш едно Пайкче, поне знаеш ли кви пари ще ти струва, защото ще е колкото колелото ти.

Нали знаеш че това пайкче няма да е ново и няма да е 427
ALTAFINI написа:
Изображение
Аватар
styanski

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти