Коя Марка Автомобили Предпочитате?

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Re: Коя Марка Автомобили Предпочитате?

Мнениеот drumboy » Сря Авг 17, 2011 10:33 pm

hrissim написа:
bluskanie написа:...

Търсиш нещо рядко карано, стилно, с V8 двигател от Мустанг, с невероятна возия и елегантен ретро-салон?
Ето го ;)
Аз карам по-малкото му братче V6 :nuts:

Не бих казал че на фона на бмв-то с 8-те цилнидра по горе това може да се сравнява . :eyebrow:
Основен проблем на света е,че глупаците са уверени в себе си,а умните хора са пълни
със съмнения!
Аватар
drumboy

Рейтинг: 1103

Мнениеот Ozzie » Сря Авг 17, 2011 10:53 pm

bluskanie написа:Да бе, ама на работа не ходиш 40км в едната посока предполагам )))

'мииии... 30
от които към 6-7 градско
ама не всеки ден ('щото пък ние имаме да ви стигаме по други показатели :lol:)
тя е голяма одисея с пътуването ми до работното място :D
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот PtD » Чет Авг 18, 2011 12:33 am

bluskanie написа:PtD, е кво ти е притеснението? Аз също бих склонил на S2000, обаче е малка и скъпа... другите хонди пък са много разпространени, което не ме кефи в една кола )))

От една страна имаме дърта американска лимузина. Което ще рече ниска надеждност, лошо поведение, голям разход...
От друга страна имаме екзотичен модел БМВ. Което ще рече, всеки проблем ще те удря яко по портфейла. А проблеми ще има...

Затова съм нито-нито :smokin:

Ако ме питаш каква да си купиш - не знам. S2k не е лоша, особено кабрио, в калифорнийския климат :) Ама не е и кой знае каква резачка, де.

Disclaimer: Не разбирам от автомобили :)
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот bluskanie » Чет Авг 18, 2011 2:33 am

Е не е чак толкова дърта и със сигурност не е лимузина. Луксозно купе, ако трябва да ползваме тукашните определения. Харчи значително по-малко от беемвето, нищо, че е с голям мотор. (Northstar 4.6 V8 32v - викат, че е най-сполучливия мотор на GM)

Пък за немското, не съм съгласен, че ще е много скъпо да се поддържа. Много от нещата са do it yourself, като има време и желание, а части се намират онлайн на добри цени.

ROVER-a дето го предложихте по-горе... ще съм честен - много е грозен, според моите разбирания, пък и не съм ги виждал тук изобщо, пък и гледам, че е нов, та ще е бая скъп, ама и да не беше - не ме кефи :)

В момента просто чакам и дебна някаква сделка, та не съм на зор :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот grebo » Чет Авг 18, 2011 4:55 pm

Принципно съм с 2 ръце за швабата, качествена кола във всяко отношение. Очаква се обаче да лапне повечко, ако/като дойде време да се сменя нещо, но по параграф цена/качество печели. Не се знае какво би било състоянието в момента на покупката.. затова не смея да давам акъли, щото твой си е джоба. ;)
Мислил ли си за Мерцедес? В отношение икономичност печелят спрямо баварците, а вървежа им не е никак много по-зле. Задължително ли е да е V8? Щото 6-редовите са по-оптимална конфигурация и от V8, V6, като ефективност(чиста мощност/мощност на загуби от триене => по-голямо кпд на стат.режим, защото 6 цил. < 8 цил; и V или In-line -> 1 ГРМ < 2 ГРМ демек - по-малко валове -> по-малко загуби... ) а и динам. режим всеизвестно е че е най-добре "/само/балансиран", което ще рече най-малка обща маса на противотежестите на коляновия вал, къмто масате на "активните" части на КММ или най-малка ин. маса към мощностни показатели. Оттам - икономичност. ;) Т.е. по-добре мощен редови шестак, отколкото скопен V-осмак /заради някви калифорнийски грийн-piss тъпотии/.. ;)
Я уже не волк. Я аморал, алкоголик, курильщик и педофил. Ну заец, ну Pussy Riot!
grebo

Рейтинг: 1275

Мнениеот ACID BURN » Чет Авг 18, 2011 6:22 pm

PtD написа:Ако ме питаш каква да си купиш - не знам. S2k не е лоша, особено кабрио, в калифорнийския климат :) Ама не е и кой знае каква резачка, де.

Disclaimer: Не разбирам от автомобили :)

S2000 е единствено и само кабрио.( не знам какво се има предвид роудстър и не ме интересува)
Освен ако не си поръчаш твърдия покрив от SPOON sports. Но това е тъпо, защото, той не се сгъва...
S2000 се предлага с кожен покрив и с твърд покрив.
S2000 е всъщност голяма резачка. А с леки модификации на 2.0 мотора (F20C) или ако е след 2004-та -2.2 мотора (F22C), съвсем спокойно може да ще си направиш кола, която ускорява за 5 - 5.5 секунди до 100, в завоите ще е значително по-бърза от всичко в класа си.

S2000 е икономичен автомобил за техническите си показатели.Бърз в завоите, бърз на ускорение, кабриолет е, има задоволителна максимална скорост, здрава е, надеждна е, сравнение с изброените автомобили ще е и по-евтина за поддръжка. Тоест от към бюджет и технически характеристики е ок. Единственото нещо е, че като всяка Хонда, S2000 изисква специален стил на каране. Най-вече зареди V-TEC -а, високите обороти и липсата на тяга в ниски обороти.
Лично за мен това е кола мечта.
Аватар
ACID BURN

Рейтинг: 1820

Мнениеот bluskanie » Чет Авг 18, 2011 9:16 pm

grebo написа:Принципно съм с 2 ръце за швабата, качествена кола във всяко отношение. Очаква се обаче да лапне повечко, ако/като дойде време да се сменя нещо, но по параграф цена/качество печели. Не се знае какво би било състоянието в момента на покупката.. затова не смея да давам акъли, щото твой си е джоба. ;)
Мислил ли си за Мерцедес? В отношение икономичност печелят спрямо баварците, а вървежа им не е никак много по-зле. Задължително ли е да е V8? Щото 6-редовите са по-оптимална конфигурация и от V8, V6, като ефективност(чиста мощност/мощност на загуби от триене => по-голямо кпд на стат.режим, защото 6 цил. < 8 цил; и V или In-line -> 1 ГРМ < 2 ГРМ демек - по-малко валове -> по-малко загуби... ) а и динам. режим всеизвестно е че е най-добре "/само/балансиран", което ще рече най-малка обща маса на противотежестите на коляновия вал, къмто масате на "активните" части на КММ или най-малка ин. маса към мощностни показатели. Оттам - икономичност. ;) Т.е. по-добре мощен редови шестак, отколкото скопен V-осмак /заради някви калифорнийски грийн-piss тъпотии/.. ;)

Повтарям, че поддръжката на това беемве не е нещо кой знае какво (говоря за 8 цилиндровия, не за 12). Между другото повечето части са АБСОЛЮТНО еднакви с тези за бмв 540i/740i, а те са доста популярни коли тук, което прави частите им достъпни.

Иначе не е задължително да е 8 цилиндров, обаче 8-ма серия имат само 8 и 12, а 12 е лудост. Кадилакът има само 8. напоследък се заглеждам по 635/633 старите беемвета. иозглеждат уникално по моите разбирания, ама предполагам за тях ще са по-скъпи частите, щото са стари. Те пък са 6-таци обаче. За икономичност не се притеснявам, щото имам икономична кола за всеки ден, та си търся нещо за трипчета и за удоволствие. Както тук викат "Да те заведе от А до Б със стил" :)

ACID_BURN, s2000 е супер количка, но е малка и двуместна, а и по-скъпа от горе изброените. А и не ми е любимата форма за кола...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот grebo » Пет Авг 19, 2011 12:45 am

bluskanie написа:Повтарям, че поддръжката на това беемве не е нещо кой знае какво (говоря за 8 цилиндровия, не за 12). Между другото повечето части са АБСОЛЮТНО еднакви с тези за бмв 540i/740i, а те са доста популярни коли тук, което прави частите им достъпни.

Иначе не е задължително да е 8 цилиндров, обаче 8-ма серия имат само 8 и 12, а 12 е лудост. Кадилакът има само 8. напоследък се заглеждам по 635/633 старите беемвета. иозглеждат уникално по моите разбирания, ама предполагам за тях ще са по-скъпи частите, щото са стари. Те пък са 6-таци обаче. За икономичност не се притеснявам, щото имам икономична кола за всеки ден, та си търся нещо за трипчета и за удоволствие. Както тук викат "Да те заведе от А до Б със стил" :)

Да, разбрах те, просто изходих от там, че избираш между 2 8цил. автомобила, и предположих че искаш 8-мак. 12-ката е дори малоумие в някои отношения (случая с джаг.Е-тайп примерно) тя седи добре в 7-ма серия /и компания/ или евентуално на мястото на 2-рия ред седалки :D но очевидно, не е вариант това.
Затова засегнах 6-ците като се имаше впредвид спрягането им с купета и седани на бенц и баварците, поне аз не намирам по-близки алтернативи на посочените /кадилака и 8-цата/ ... но.. бенц-а се изключва, защото дори на него да има писания като AMG или Lorinser, някак си стои скучно до 840-ката, освен ако не е нещо.. CL.. от преди 91-ви набор..? "Ягуар" също ми минаха през акъла - XJS по-точно /все пак за стил си говорим :D/ имат и 6-ци, но би следвало да са голяма рядкост.. там. Цената им, пък идея си нямам каква е.. пък и на повечето 6ци, волана са го турили от грешната страна на колата..
На практика пак стигаме до 840-ката, защото 635/33 доста повече ще те занимават със себе си. А и не са толкова готини.. според мене.. :)
Я уже не волк. Я аморал, алкоголик, курильщик и педофил. Ну заец, ну Pussy Riot!
grebo

Рейтинг: 1275

Мнениеот Harka » Съб Авг 20, 2011 2:20 pm

ACID BURN написа:...

А носиш ли си винаги зареден пистолет, та ако случайно някой каже "S2000 е боклук!", да го гръмнеш веднага?

Верно, че феновете на хонда сте яко die hard, ама чак пък такова обожествяване... То да ме е срам да кажа, че и аз карам Хонда, ебаси.
Аватар
Harka

Мнениеот ACID BURN » Съб Авг 20, 2011 3:38 pm

Harka написа:
ACID BURN написа:...

А носиш ли си винаги зареден пистолет, та ако случайно някой каже "S2000 е боклук!", да го гръмнеш веднага?

Верно, че феновете на хонда сте яко die hard, ама чак пък такова обожествяване... То да ме е срам да кажа, че и аз карам Хонда, ебаси.

:D
Не съм фанатик на тема Хонда,харесвам японските автомобили в частност Хонда.Аз мисля, че човек си има право на мнение за даден предмет на разговор и право на избор.Да обожествявам- Не, определено не беше това целта на моя пост.Целта беше информативна. :)
Отностно пистолета... не обичам насилието, както казах не съм и фанатик на тема Хонда :D
А какво толкова срамно има да кажеш, че караш Хонда? :dontknow: И въобще какво значение има това да заявиш марката кола, която караш? :dontknow:
Аватар
ACID BURN

Рейтинг: 1820

Мнениеот xcII » Съб Авг 20, 2011 9:45 pm

почти същото на това на линка го мернах преди около 3ч. паркирало скромно на Аксаков и 6 Септември:

http://www.performance-car-guide.co.uk/images/L-Porsche-Carrera-GT-12.jpg

Рекох си, ако това е на някой който обича mtb, какъв ли му е байка.. Бих карал и двете, обаче :8D:

ед.: p.s. извинявам се за тъпия въпрос, но къде са инструкциите как да кача само снимка успешно?
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII

Рейтинг: 1695

Мнениеот Ozzie » Съб Авг 20, 2011 10:05 pm

xcII написа:ед.: p.s. извинявам се за тъпия въпрос, но къде са инструкциите как да кача само снимка успешно?

IMG таговете?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Мнениеот hrissim » Вто Авг 23, 2011 10:34 pm

Затруднен съм:
Изображение
Зехте ли си ДОЗАТА планина?
Статии за:
Палатки *** Туристически обувки***Дрехи за туризъм
Аватар
hrissim

Мнениеот vvvaaal » Сря Авг 24, 2011 2:07 am

hrissim написа:Затруднен съм:
https://lh5.googleusercontent.com/-FKm4 ... a_koli.jpg

Бегай с тия пръчки. Зи'аш един мОсквич и си пИч. :D
Аватар
vvvaaal

Рейтинг: 1239

Мнениеот veskoz » Сря Авг 24, 2011 9:30 am

hrissim написа:Затруднен съм:

Аз пък не. Тия двечките на пешеходната ги взривявам с кеф! Инак GTOто най мъ кефи.
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот Ozzie » Сря Авг 24, 2011 9:51 am

Мен и 355 ми харесва. :D
Аватар
Ozzie

Мнениеот veskoz » Сря Авг 24, 2011 10:56 am

Разбира се! Има турбо. ;)
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот BurNiNg_IcE » Сря Авг 24, 2011 12:13 pm

Едно от 2те Gallardo-та.. :praying:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот lusi5001 » Сря Авг 24, 2011 9:46 pm

Чайка :agree: :eyebrow:
Много искам нова рамка ! ...
Аватар
lusi5001

Рейтинг: 872

Мнениеот Alex Madman » Пет Авг 26, 2011 10:44 pm

Ех, как не съм я виждал тая тема по- рано :D
Принципно съм фен на японките- Subaru и Mitsubishi. Разбира се и модели от други производители като Peugeot, Volvo, Citroen, Fiat и т.н. също ме радват. :agree:
В същото време тайната ми страст са рат-родите: http://www.youtube.com/watch?v=Zk2ixe3xlQI интересно защо ли :evil:
Fanatico написа:Егати тъпото колело, тема и автор.

Другия проект
Аватар
Alex Madman

Рейтинг: 1495

Мнениеот radokssamas » Съб Окт 15, 2011 10:36 pm

СИТРОЕН :love:
Аватар
radokssamas

Рейтинг: 1196

Мнениеот crossenduro2 » Нед Окт 16, 2011 10:48 pm

Subaru Impreza WRX :bowdown: Subaru Impreza STI :bowdown: Ford FIesta, ама тая на Ken Block ! :bowdown: :D
Изображение
crossenduro2

Рейтинг: 1225

Мнениеот freeride boy » Пет Ное 11, 2011 11:14 pm

lamborghini :)
Животът не се мери с броя вдишвания, а с моментите, които спират дъха ти!
freeride boy

Рейтинг: 1190

Мнениеот gabio71 » Нед Ное 13, 2011 8:41 pm

BUGATI EB112
Аватар
gabio71

Рейтинг: 1200

Мнениеот bluskanie » Нед Ное 20, 2011 3:16 am

bluskanie написа:
В момента просто чакам и дебна някаква сделка, та не съм на зор :)

Изпадна ми офертичка за 96 Мерцедес S320 (w140 база) на супер пари в отлично състояние и просто не удържах ))) Тия коли нема да ги забравя през мутренските години в България, много добре изглеждат, дори и сега. Чета, че са едни от най-сполучливите мерджани изобщо правени, та я взех. Много се кефя, колата е чук, шибана класика )))

Между другото 840i си остава един от най-желаните автомобили, ама просто не намерих смелост )))
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Ozzie » Нед Ное 20, 2011 9:59 am

bluskanie написа:Мерцедес S320 (w140 база)

тоя мАтор, не му ли иде слабичък на тоя мечок дето е 2+ тона?
Аватар
Ozzie

Мнениеот bluskanie » Нед Ное 20, 2011 10:42 am

Абе не знам... мен ми се струва достатъчен 3.2L, 220hp и 5500rpm. Тоя двигател слагат на старите галенвагени (G - class тия квадратните), та не мисля, че е слаб. Даже за Европа има тоя мерджан с 2.8 и 3.0. Със сигурност 8-аците и 12-ките варят повече, но и харчат повече (доста повече). При всички положения колата не е "бегачка", ама то не й е и предназначението това ;)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот dirtnewbie » Нед Ное 20, 2011 11:38 am

Една Хонда S2000 ще ми дойде много добре.
make my wishes come true
dirtnewbie

Рейтинг: 1067

Мнениеот PtD » Нед Ное 20, 2011 12:25 pm

@bluskanie
Слабички са наистина 220 кончета за това купенце... но пък и без това няма къде толкова да ги разиграваш.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Ozzie » Нед Ное 20, 2011 4:00 pm

bluskanie написа:... мен ми се струва достатъчен...

'мииии честито всъщност :beer:
да те радва повече и да ти създава по- малко ядове
Аватар
Ozzie

ПредишнаСледваща

Назад към Други