Wankata написа:вилката има LO дали трябва да го барам-развивам
Ozzie написа:Няма да ти слагам иконка с бири, 'щото предполагам нямаш 18 години, за да имаш право да консумираш алкохол, но пък нямаме иконка с бутилка лимонада или боза, така че...
Ozzie написа:Няма да ти слагам иконка с бири, 'щото предполагам нямаш 18 години, за да имаш право да консумираш алкохол, но пък нямаме иконка с бутилка лимонада или боза, така че...
FireFoXa написа:В сайта на Сънтър, пише че за XCR максималния диаметър на диска е 185мм. Знам че от спирачка до спирачка има голяма разлика, но да попитам дали ще се държи добре със спирачка Шимано БРМ 465 с 180мм ротор? Ако някой е пробвал тази комбинация, нека сподели
mbikerX написа:FireFoXa написа:В сайта на Сънтър, пише че за XCR максималния диаметър на диска е 185мм. Знам че от спирачка до спирачка има голяма разлика, но да попитам дали ще се държи добре със спирачка Шимано БРМ 465 с 180мм ротор? Ако някой е пробвал тази комбинация, нека сподели
Не съм карал такава вилка със 185 ротор ама като гледам по снимки , насам , натам доста хора я карат със 185 . А дали им се разлуфтва ?
botroid написа:Това ще ти помогне. Пропусни точки 5, 6, 9, където става дума за гумени маншони, каквито вилката ти няма. Сънтурската грес е кутийка едва 20 грама за 14.50 лв., а далеч по-изгодното предложение е червената грес на Weldtite.
climbera написа:botroid написа:Това ще ти помогне. Пропусни точки 5, 6, 9, където става дума за гумени маншони, каквито вилката ти няма. Сънтурската грес е кутийка едва 20 грама за 14.50 лв., а далеч по-изгодното предложение е червената грес на Weldtite.
А четох във тази теми имало някакво масло за смазване . С него как се работи??![]()
martinl написа:Имам XCR SF9, хода и е 120мм. Въпросът ми е дали трябва да отрежа част от еластомерите за да си прави целия ход или така също ще си го прави ?
Тежа 70 кг (ако е от значение).
martinl написа:Имам XCR SF9, хода и е 120мм. Въпросът ми е дали трябва да отрежа част от еластомерите за да си прави целия ход или така също ще си го прави ?
Тежа 70 кг (ако е от значение).
^_WhitE_DeMoN_^ написа:Ще ти обясня с пример от моята вилка - XCR 2007 100 mm пружини/еластомери...
С моето тегло от около 60 кг и минимален прелоуд, прави 95 мм ход макс, при извадени еластомери пробива на 120 мм, при изваден само един еластомер прави 105 мм - последния вариант ми се струва най удачен...
Всичко е индивидуално, според смазките, състоянието, настройките, килограмите - хващаш я, скачаш, вадиш и ако трябва режеш
martinl написа:Препоръчително ли е да се махне някой от еластомерите или да се отреже част от тях за да прави целия ход или и така ще си го праи, но просто ще трябва по-голяма сила ?
^_WhitE_DeMoN_^ написа:martinl написа:Препоръчително ли е да се махне някой от еластомерите или да се отреже част от тях за да прави целия ход или и така ще си го праи, но просто ще трябва по-голяма сила ?
Не е препоръчително махането и рязането (производителя го е мислил и има причина да са там)...
Целия ход ще го направи, но трябва да приложиш някаква бясна сила (ама - 5 мм повече или по-малко... Особена разлика няма !)
Свободен си да експериментираш
martinl написа:Ще се използва за DJ, затова ще се лашка по скокове.
martinl написа:По-добре да прави 5мм по-малко отколкото да ми урдя до доло.
Назад към Начален клас велосипеди и компоненти
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 12 госта