manqka написа:Здравейте . Нов съм в този форум . Имам велосипед Leader Doberman и ще си взимам рамка HT 1 и вилка Suntour XCR LO 2011 ( http://www.niko-bikes.com/shop/product. ... ductID=208 ) . Та въпросът ми е дали ще мога да използвам частите от leader-а за
да сглобя колело с рамка ht1 и вилка Suntour XCR LO 2011 . И ако може да ми кажете какъв размер рамка да си взема . Висок съм 173 и тежа около 160-165 кг . Също така дали вилката е подходяща за рамката .
.... няма да може използваш абсолютно всички ... и въобще не съм сигурен дали задното ти колело ще стане на новата рамка. има някаква вероятност да е с 130mm задна ос, а новата ти рамка е с 135mm. ще ти трябват дистанционни втулки иначе ще си преебеш новата рамката. но както сам казах не съм 100% сигурен в това.
трябват ти обаче:
- 100% нови чашки за рамката
- евентуално спейсъри
- 100% пеперуда
- 100% лапа и евентуално кормило твоето незнам какъв размер е.
- 100% нови жила и нови брони
- 100% скоба за седалката
- 100% седалкова тръба или някаква втулка
- и двата дерайльора преден/заден са на кантар ... те, че ще станат ще станат, но не са това правилните захвати за тази рамка.
... това са частите ...
отделно ти трябват някакви елементарни технически умения, за да го направиш сам ... или пари за да го свърши "майстор". и като цяло е малко ... глупава работа да прехвърляш от този велосипед на тази рамка.
разгледай разни цели колела ...
успех !!!