какво мислите за това колелце ''Giant glory''

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

какво мислите за това колелце ''Giant glory''

Мнениеот moskvich » Пон Дек 05, 2011 6:10 pm

Здрвейте на един приятел на баща ми му трябваше колело за да ходи на работа с него .
И си купи giant glory ( рамка от 2009-те модели , rock shox totem 2011 solo air , шока е fox dhx 4.0 130 spring oil и общо заето само това знам :D ) .
Човека не разбира много от колела и направо си купи glory :D ( някой негов колега му бил препоръчал коелото :D )
Ама след 3-4 месеца каране разбрал ,че това колело не е за него ( било мн тежко и неудобно за да го вкарва в асансиора всеки ден като се връща от работа :D )
Та сега продава колелото Giant glory .

И общо заето колелото си е ново ( почти :D )
И цената която му търси са 1000 евро към 2000 лева .

Та въпросите са :

Дали цената е добра за това колело с тези компоненти ?

И какво можете да кажете за вилката Rock shox totem 2011 solo air и шока fox dhx 4.0 spring oil ?
---
моля без хейтвания
и предлагане на др. оферти за същата цена :)
Прикачени файлове
309084_172899806129939_100002297611903_340896_2054166063_n.jpg
309084_172899806129939_100002297611903_340896_2054166063_n.jpg (91.02 KiB) Прегледано 1063 пъти
moskvich

Рейтинг: 1198

Re: какво мислите за това колелце ''Giant glory''

Мнениеот Wankata » Пон Дек 05, 2011 6:15 pm

Да ти кажа това колело не е за работа а за планини и може да му вземе много повече - 3 - 3500лв :agree: :beer:
Карам Climber
Wankata

Рейтинг: 1209

Мнениеот moskvich » Пон Дек 05, 2011 6:22 pm

колкото по евтино толкова по добре за мен :D :D
Въпроса ми е дали да се спра на това колело или да продължавам да си търся др. оферта :)
Принципно обичам новите неща ( макар ,че доста потребители в този форум не са на това мнение )
, но тази oферта си e почти за ново колело и според мен си струва :)
moskvich

Мнениеот Wankata » Пон Дек 05, 2011 6:24 pm

Според мен колелото си е много добро! :)
Карам Climber
Wankata

Рейтинг: 1209

Мнениеот DEMON BOY 13 » Пон Дек 05, 2011 7:33 pm

Ако имаш парите не се замисляй.То само Вилката и рамката струват над 2000лв ! :beer:
За вилката - http://www.bikeradar.com/gear/category/ ... -10-37720/ подробно са написали впечатленията си за настройките,плюсовете и минусите на вилката.
Аватар
DEMON BOY 13

Рейтинг: 1231

Мнениеот Ozzie » Пон Дек 05, 2011 9:10 pm

moskvich написа:Въпроса ми е дали да се спра на това колело или да продължавам да си търся др. оферта :)

За тези пари - ако ги имаш - купувай без замисляне.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот moskvich » Пон Дек 05, 2011 10:12 pm

Мерси , определено спрях се на това колело окончателно :) ( парите ги имам )
Остана един проблем , колелото е в чужбина и ще го докарам тук със самолет,
само че не съм запознат как става :D и дали има проблем ако няма документи . ( може и да има , но не съм мн сигурен )
Знам ,че има хора които са си носили така колелото в чужбина :)
Също така може и с карго да се прати , ама там пък ако се падне митничар ,
който по разбира от колела , да ми наложи едно хубаво мито и ддс . 20 % + 5 % = 500 лв ... някак си не ми се дават :D

Не намерих тема тук във форума как се пренася колело със самолер , хубаво е някой да обясни :)
moskvich

Мнениеот Ozzie » Пон Дек 05, 2011 10:17 pm

moskvich написа:.... да ми наложи едно хубаво мито и ддс . 20 % + 5 % = 500 лв ... някак си не ми се дават :D
Не намерих тема тук във форума как се пренася колело със самолер , хубаво е някой да обясни :)

От коя страна ще пътува велосипеда? Ти заедно с него ли ще пътуваш?
Иначе се превозват по самолетите като "спортни пособия" или нещо такова. Писано е тук- там из форума.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Мнениеот moskvich » Пон Дек 05, 2011 10:38 pm

Ozzie написа:
moskvich написа:.... да ми наложи едно хубаво мито и ддс . 20 % + 5 % = 500 лв ... някак си не ми се дават :D

От коя страна ще пътува велосипеда? Ти заедно с него ли ще пътуваш?
Иначе се превозват по самолетите като "спортни пособия" или нещо такова. Писано е тук- там из форума.

Еми ще пътува доста от далече "HONG KONG" не съм виновен ,че от там ми искочи офертата и възможност да я докарам тук без разходи за билет :D
Да иначе баща ми ще пътува с него като се върща след 1-2 месеца .
( 100 % съм решил ,че това ще е колелото защото giant glory много кефи като рамка и вече ми омръзна само да търся хубава оферта )
:)
moskvich

Мнениеот Ozzie » Пон Дек 05, 2011 10:42 pm

Щом ще пътува с някой, защо да не може да мине като негова собственост? Предполагам в такъв случай няма да се плащат мита и пр. досадни държавни такси?
В крайна сметка не ходим навсякъде с касови бележки и фактури, за да доказваме собственост, нали?
Аватар
Ozzie

Мнениеот moskvich » Пон Дек 05, 2011 10:57 pm

и аз съм на това мнение :)

все пак ако някой е пътувал заедно с колелото си с самолет нека сподели :)
moskvich

Мнениеот Alex Madman » Пон Дек 05, 2011 11:21 pm

moskvich написа:все пак ако някой е пътувал заедно с колелото си с самолет нека сподели :)

Ако искаш разгледай тази тема: viewtopic.php?f=3&t=83193&hilit=%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BB%D0%BE+%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82
Не е точно по въпроса ти, но има някои идеи за това как да го опаковаш. :)
Fanatico написа:Егати тъпото колело, тема и автор.

Другия проект
Аватар
Alex Madman

Рейтинг: 1495

Мнениеот bozidar » Вто Дек 06, 2011 12:57 am

moskvich написа:и аз съм на това мнение :)

все пак ако някой е пътувал заедно с колелото си с самолет нека сподели :)

Трябва да го разглобиш, вилка, рамка, колела. Ще го опаковат на летището. Ще се наложи да се плати за допълнителен багаж от рода на 100на лева.
Всичко което взимаш в самолет, независимо дали е ново или не се счита за часна собственост и НИКОЙ не може да ти наложи мито, нито пък да ти иска фактура. Тънкия момент е в опаковането. По спомен мисля, че едно колело може да се събере в кашон с размери 110х60х40см. Препоръчвам ти да го опакова човека, който ще го носи, преди да тръгне към летището. И да е доста добре омекотено всичко.
Аватар
bozidar

Рейтинг: 1406

Мнениеот moskvich » Сря Дек 07, 2011 1:00 am

(вместо да пускам нова тема ще пиша тук ) Преди окончателно да съм си купил колелото бих искал да пробвам да се спусна един път с колело от такъв клас .
Аз съм от София и не съм се спускал никога по dh трасе , та дали има някаква възможност да откопам dh колело от висок клас под наем .
Проблема е ,че съм търсил из google и из форума за оферти и за моето разочарование не съм намерил нищо.
На колелото няма как да му направя нещо тъй като ще ме е страх да се спускам като див и второ ,че все пак е чуждо ...

Та дали има фирма или магазин който дава такива колела под наем ?
И дали имам шанс някой съфоруммец да се навие да ми помогне да реша проблема ми , като ми услужи с колелото си :P(разбира се срещу разумно заплащане хи-хи :P ) Много не ми се вярва някой да се съгласи но мога и да извадя късмет :) ... дано ...

Та просто да не се получи така ,че да си го купя колелото , да се спусна 2-3 пъти и да не ми хареса

макар ,че колко съм карал до сега все ми е кеф , ама тук сумата става по голяма и стила е доста по различен и агресивен ...

-----
моля не хейтвайте много :D
moskvich

Мнениеот SPA » Сря Дек 07, 2011 8:00 am

moskvich написа:(вместо да пускам нова тема ще пиша тук ) Преди окончателно да съм си купил колелото бих искал да пробвам да се спусна един път с колело от такъв клас .
Аз съм от София и не съм се спускал никога по dh трасе , та дали има някаква възможност да откопам dh колело от висок клас под наем .
Проблема е ,че съм търсил из google и из форума за оферти и за моето разочарование не съм намерил нищо.
На колелото няма как да му направя нещо тъй като ще ме е страх да се спускам като див и второ ,че все пак е чуждо ...

Та дали има фирма или магазин който дава такива колела под наем ?
И дали имам шанс някой съфоруммец да се навие да ми помогне да реша проблема ми , като ми услужи с колелото си :P(разбира се срещу разумно заплащане хи-хи :P ) Много не ми се вярва някой да се съгласи но мога и да извадя късмет :) ... дано ...

Та просто да не се получи така ,че да си го купя колелото , да се спусна 2-3 пъти и да не ми хареса

макар ,че колко съм карал до сега все ми е кеф , ама тук сумата става по голяма и стила е доста по различен и агресивен ...

-----
моля не хейтвайте много :D

Хм... това не става така. Не може от един път пъти да прецениш това. Човек се учи и харесването нараства заедно с уменията. Отделно всяко колело си е специфично и се иска време докато човек се настрои за него. Не го мисли много. Взимай, ако не ти хареса ще го купи някой веднага за тез пари.
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Рейтинг: 2000

Мнениеот GRINDER » Чет Дек 08, 2011 7:39 pm

Сумата въобще не е голяма за Това колело, ако те влече да се спускаш взимай и се наслаждавай. С времето ще надобрееш и ще го усетиш реално какво може, малко хора имат шанса да се учат с подобна машина. :beer:
Аватар
GRINDER

Рейтинг: 1347

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд