Въпрос относно геометрия на рамка и височина на средното

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Въпрос относно геометрия на рамка и височина на средното

Мнениеот zixs » Чет Дек 08, 2011 11:21 am

Рамката е RAM DH, в момента челния ъгъл е 63-статичен,височина на средното е 36см. Тревожи ме факта че този челен ъгъл е прекалено малък за тази рамка и 1 1/8 чело и се чудя дали да го кача с 1градус-два, но тогава и средното става 38см. Струва ли си да се занимавам, с по-малък челен ъгъл ще стане по-маневрен байка но и по-високото средно вероятно ще окаже доста влияние и ще намали маневреността.
Струва ли си според мен цялата галимация?
zixs

Рейтинг: 1298

Re: Въпрос относно геометрия на рамка и височина на средното

Мнениеот idaivan » Чет Дек 08, 2011 1:37 pm

Виж тези чашки-мисля, че няма да ти вдигнат средното по-високо :agree: http://www.mtb-bg.com/index.php/product ... k-angleset
Еverything is possible!!!
Аватар
idaivan

Рейтинг: 1355

Мнениеот flex » Пет Дек 09, 2011 12:46 am

idaivan написа:Виж тези чашки-мисля, че няма да ти вдигнат средното по-високо :agree: http://www.mtb-bg.com/index.php/product ... k-angleset

Чашките няма да станат.

zixs написа:

Няма проблем да го караш, проблем ще е ако блъскаш без значение какви са ъглите.
Chuck Norris smells what the Rock is cooking... because the Rock is Chuck Norris' personal chef.
Аватар
flex

Рейтинг: 2000

Мнениеот zixs » Пет Дек 09, 2011 9:03 am

Значи да не му мисля много, да го сваля на най=ниското средно и да внимавам с аграрщините с предницата.
zixs

Мнениеот zixs » Нед Дек 11, 2011 5:01 pm

Каквото и да правя със средното все не ми е удобно. Рамката ми е малка, а не съм висок- 173 см. Разбрах го като застана в нормална и удобна за тялото ми позиция, главата стои много напред точно над предната гума. Ако заема атакуваща стойка , приклекнал в колената и леко изтеглен назад ми става адски неудобно и неестествено защото трябва да клекна прекалено много.
Пробвах да завъртя кормилото малко по-напред, има малък положителен ефект. Единственият вариант който остава е да взема по-дълга лапа ли? Сегашната е е 40мм truvativ hollfeller.
zixs

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд