Ски маска

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Ски маска

Мнениеот Snevk » Пон Дек 12, 2011 11:07 am

Здравейте
Скоро пуснаха в ЛИДЛ ски маски http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/lidl_bg ... _13285.htm .
Ходих , разгледах ги и мисля че за цената си заслужава. Само едно ме притеснява досега не съм карал със фулфейс и маска (всъщност все още нямам фулфейс) ,а маските ми се видяха много широки (18-19см) и се чудя дали ще влизат в повечето каски ? :)
Аватар
Snevk

Рейтинг: 1218

Re: Ски маска

Мнениеот teoedosi » Пон Дек 12, 2011 11:22 am

Обикновено си избираш първо каска,и след това подходяща за нея маска.Лицевия отвор на каските и размера и формата на маските са много различни,а те трябва да са относително плътни за да ти е комфортно.Доста по лесно и удобно е да си намериш маска,за съответната каска,отколкото обратното,макар че не е невъзможно.

Едит:ако всичко което е написано в линка е вярно, цената наистина е много добра!
Аватар
teoedosi

Рейтинг: 1661

Мнениеот konopr » Вто Дек 13, 2011 9:46 am

маските са четири вида и съответно ми се видя, че и четири размера. Вчера след като видях темата изтичах в лидъла и си закупих една от маските :D , даже си забравих каската за премерване, но в последствие се оказа, че ми пасва екстара на фулфейската. Малко стъклата ми изглеждат тъмни (въпреки че не са от най-тъмните), пише че са за облачно време, но на сняг дори и да караш на лунна светлина пак е светло и не знам като се разтопи снега и влезна на сянка в гората, колко добре ще се вижда с тази маска. Иначе за парите си маската е невероятна :beer:
Аватар
konopr

Рейтинг: 1475

Мнениеот Snevk » Сря Дек 14, 2011 1:12 am

Да колега :) маските са супер и аз си купих една от белите с по-тъмните плаки. :beer:
Аватар
Snevk

Рейтинг: 1218

Мнениеот EccentricMOTION » Сря Дек 14, 2011 10:59 am

Маската за спускане трябва да е с прозрачна плака. Маски с тъмни плаки се ползват за сняг. От друга страна маската трябва да приляга 100% на лицето ти когато я сложиш на каската. Не е адекватно да си купиш маска без да имаш каска или да я премериш с нея.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот konopr » Сря Дек 14, 2011 3:26 pm

ако пускаш по южен склон, прозрачната плака често е доста ослепителна като усещане. Иначе от тези в лидл-а, тези с по светлото стъкло стават зпоред мен за т. нар. all-weather приложение. Аз си купих тази от белите с по-светлото стъкло и прилепва доста добре на лицето, а точно там където кожата се опира в мекото, дунапренът е покрит с по жилава материя, която предпазва дунапрена от разнищване
Аватар
konopr

Мнениеот EccentricMOTION » Сря Дек 14, 2011 4:51 pm

Аз до момента не съм срещал южен склон с "ослепителна" светлина, толкова че да не мога да карам. Предвид факта че карам надолу и гледам надолу, трасето се променя постоянно, редува се открита местност с горска част. Като се замисля никога до момента не съм виждал слънцето докато карам.

Карал съм с тъмна ски маска в началото, беше дори опасно, с оглед на това, че в момента в който влизам от широката светла поляна в тъмната изпълнена с шарена сянка горска местност не виждах нищо.

Все пак съм на мнение, че маските са различни по предназначение, но Вие типично по български търсите универсалното, ако има как да става за всичко. Не е правилно, не е добре за Вас, да не говорим за икономиката ни...
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот konopr » Чет Дек 15, 2011 10:07 am

случвало ми се е по южните склонове на Стара планина с прозрачно-жълтеникавата ми плака до такава степен да се заслепявам от слънцето, че да виждам чисто бял екран вместо трасето :D
аз иначе от посочените ски очила визирам тези със най-светлата плака, горе ляво на картинката:
http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/lidl_bg/hs.xsl/index_13285.htm
а иначе всеки ентусиаст гледа да изстиска универсалното от това, което има, ако няма друг избор, при българите това може да е по-разпространено, защото е по-бедна нацията като цяло, ма тва е друга тема
Аватар
konopr

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд