Да възстановим мостове!

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Да възстановим мостове!

Мнениеот did » Пон Дек 12, 2011 5:07 pm

Наскоро няколко члена на "Крива спица" решиха, че колкото вземаме от гората, поне толкова трябва да й даваме. Та... огледаха се, решиха, че никой не се грижи за мостчетата в Родопите и понеже са "хора без работа" ;) , тръгнаха да строят мостове. Първо направиха едно мостче, после второ...

Дано скоро и други за почнат да правят мостове, а не да ги рушат!

http://mover.snimka.bg/sports/krotevoto ... 636916.all
http://kriva.org/bg/%D0%9A%D1%80%D0%B8% ... 0%B2%D0%B8
https://www.facebook.com/media/set/?set ... d247a2c689

Историята продължава...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Re: Да възстановим мостове!

Мнениеот Ozzie » Пон Дек 12, 2011 7:12 pm

Респект към начинанието!
:bowdown: :bowdown: :bowdown:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот 5roff » Пон Дек 12, 2011 7:19 pm

Браво на Спиците! :agree: Идеята е хубава, ще се възползвам от нея...
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
Аватар
5roff

Рейтинг: 1944

Мнениеот vpravov » Пон Дек 12, 2011 7:22 pm

:usclap:
Ако повечко хора мислеха и най-вече действаха така "изкривено", живота ни щеше да е доста по-изправен. :agree:
Изображение
Аватар
vpravov

Мнениеот mover » Пон Дек 12, 2011 7:59 pm

Ще издам кой ни запали по това дело: това е Милко - приятел и технически р-л на инженерните съоръжения на "Крива спица", тук се подвизава като Falcor.
Но както вече го написахме, "Има такива идеи, които изглежда са зреели едновременно в главите на няколко приятели. Само чакат един да ги каже на глас и всички ги грабват като свои ..."
Аватар
mover

Рейтинг: 1829

Мнениеот Falcor » Чет Дек 15, 2011 12:17 pm

Мерси за рекламата :D Аз само казах нещо пък тия ненормалници като се запалиха и сега не моа ги удържа, "Трети мост, та трети мост, да построим дървена детелина, виадукт, други работи....."
Благодаря на всички, които губят от времето си ......
Изображение
Аватар
Falcor

Рейтинг: 1686

Мнениеот outfaced » Чет Дек 15, 2011 2:38 pm

е то на байкпарка нордшори никога не са излишни :) ... може и на 3 нива
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот Ozzie » Чет Дек 15, 2011 2:47 pm

и една от онези въртележки, дето си надолу с главата... :nuts:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот bikezilla » Пет Дек 16, 2011 7:04 am

Има такива идеи, които не са еднодневки ...

... пък ако тия идеи вдъхновят и други групи да се погрижат за 'задния си двор' барем тревата стане по-зелена от нашата страна на оградата ;)
Аватар
bikezilla

Мнениеот cholla » Нед Дек 18, 2011 4:33 pm

:clap: Страхотно начинание група, покажете им как се прави!

"Ако до всяко едно добро същество прибавим поне още едно, ех тогава, тогава..."
cholla

Мнениеот Exorcist » Нед Дек 18, 2011 9:47 pm

Браво на вас! Много ми харесва следното в "Крива спица": по-малко напразни думи, повече реални действия :agree:
Аватар
Exorcist

Мнениеот TheAnimal » Пон Дек 19, 2011 9:10 pm

:bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот 5roff » Чет Яну 05, 2012 6:37 pm

5roff написа:Браво на Спиците! :agree: Идеята е хубава, ще се възползвам от нея...

Е възползвах се :) В първите почивни дни на новата година, белоградчишката група /3-ма човека/ оправихме една малка част на една невероятна пътека. Пътеката води до местността Планиница, където до преди 15-тина години имаше хижа, посрещаща туристите, но сега няма и помен от нея. На няколко места пътеката се е свлякла през годините, което я прави опасна през зимният сезон.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Краен резултат:

Изображение

Изображение

Изображение

За целта беше ползван келяв гъбър /свинак/, който бе добид от самата пътека и около нея. Така успяхме и да поразчистим пътеката.
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
Аватар
5roff

Мнениеот SPA » Чет Яну 05, 2012 6:52 pm

Така като ви гледам, развалили сте хубавата пътека за спускане май :)
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Мнениеот xcrider » Пет Яну 06, 2012 1:12 am

нищо и е нямало на пътеката само сте я загрозили и развалили ( и сте ихабили не малко време предполагам)
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот GF » Пет Яну 06, 2012 11:05 am

Браво! Ама то заприличало на Швейцария, бе... :beer:
GF

Рейтинг: 1375

Мнениеот rarekin » Пет Яну 06, 2012 11:21 am

SPA написа:Така като ви гледам, развалили сте хубавата пътека за спускане май :)

Това е едното. Другото, което предполагам ще трябва да се изясни, е, откъде точно са се взели дръвцата за това "съоръжение"?
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот 5roff » Пет Яну 06, 2012 11:44 am

Драги съфорумци. Съжаляжам че мислите така. Всеки, който е минал преди и сега ще разбере дали има смисъл от мостчето. Според мен- има. Мостчето е направено да служи главно на пешеходния турист.

SPA написа:Така като ви гледам, развалили сте хубавата пътека за спускане май :)

Не. На тази пътека няма място за спускачи. Има други места за тях.

rarekin написа: Това е едното. Другото, което предполагам ще трябва да се изясни, е, откъде точно са се взели дръвцата за това "съоръжение"?

Имам повече засадени, отколкото отрязани дървета. Обичам гората и не бих позволил осъкатяването и.
Аватар
5roff

Мнениеот SPA » Пет Яну 06, 2012 12:23 pm

5roff написа:Драги съфорумци. Съжаляжам че мислите така. Всеки, който е минал преди и сега ще разбере дали има смисъл от мостчето. Според мен- има. Мостчето е направено да служи главно на пешеходния турист.

Ясно е какво сте направили и защо. Но може би вложената енергия би имала повече резон там където би било повече нужда (при това за колела), но може да няма такива места. Евала за труда, знам че не е лесно.
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Мнениеот taurus13 » Пет Яну 06, 2012 12:26 pm

Честно казано, могло е да се мине само със странични подпори, които да предпазват от по-нататъшно срутвне. Сега малко излишно е станало, ама щом ви влече. Иначе пътеката си е идеална за колело. :)
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот rarekin » Пет Яну 06, 2012 1:08 pm

5roff написа:

Предполагам, че "спускачи" беше образно казано.

5roff написа:
rarekin написа: Това е едното. Другото, което предполагам ще трябва да се изясни, е, откъде точно са се взели дръвцата за това "съоръжение"?

Имам повече засадени, отколкото отрязани дървета. Обичам гората и не бих позволил осъкатяването и.

И аз съм останал с такова впечатление, но бях длъжен да попитам, Вероятно дърветата са били наскоро паднали. Но е важно да се усточни, защото снимката създава едно определено впечатление, а я гледат и младежи, които не биха се поколебали ...... .
Относно това, което сте направили. Темата е за мостчета т.е. там, където наистина пътеката се прекъсва и без мост просто не може да се мине или преминаването е значително затруднено. Дали това, което сте направили, е било нужно - може би на терен нещата изглеждат по-различно (случва се), но снимката показва участък от пътека, каквито има хиляди. Ако на всеки такъв се прави такова нещо, няма да ни стигне гората. Впрочем, аз, като пешеходен турист 100 пъти бих предпочел този участък да го мина по пътеката преди вашата интервенция, отколкото по съоръжението ви. От гледна точка на безопасността ми се вижда по-адекватно. Това, което казвам, по никакъв начин не променя факта, че явно сте се постарали, за което поне заслужавате похвала.

Edit: Сега видях, че материала за направата на "мостчето" е "добит" от пътеката. Дано да не съм разбрал нещо както трябва, защото 10 сантиметрови стволове не са точно храсталак, който расте за година и то на пътека! Ако сте рязали дървета - :(!:
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот did » Пет Яну 06, 2012 3:27 pm

rarekin написа:Темата е за мостчета т.е. там, където наистина пътеката се прекъсва и без мост просто не може да се мине или преминаването е значително затруднено.

:agree: :agree: :agree: Точно така! Нека оставим Планината сама да реши как трябва да изглежда, а ние да се намесваме само там, където наистина има нужда.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот rodopi_biker » Пет Яну 06, 2012 6:39 pm

Здравейте "Криви спици". (Пиша тук, защото не намерих друга подходяща тема)
Искам да споделя с вас една моя идея, която може да бъде полезна на
всички колоездачи от Пловдив и региона.

Първо искам да ви поздравя за начинанието с ремонтирането на мостчетата.

Та към идеята ...
Много планински колоездачи от Пловдив избират Асеновград за своя изходна точка на пътуванията си.
От там тръгват много пътеки, като: Асеновград-Бачково, Асеновград-х.Безово-Добростан,
Асеновград-Г.Воден-... , но за предвижватето до Асеновград има четири варянта, нито един
от които не е съвсем одачен:
1.Натовареното асеновградско шосе, по което са ставали не един или два инцидента с велосипедисти
2.През Ягодово и Моминско, което увеличава разтоянието с 10км в едната посока
3.През Куклен и Долни Воден по черния път, което ти изхабява силите още преди да е започнало същинското каране
4.Претъпканата Електричка

http://www.ivantotev.com/proekti/rekonstruktsiya-na-patya-plovdiv-2013-asenovgrad-2013-smolyan

През 2012г. ще се реконструира "Път ІІ-86 "Пловдив - Асеновград" и ще бъде удвоен участъкът от
изхода на Пловдив до входа на Асеновград. Според мен точно това е най-подходящия момент да
съберем подписка за "построяването" (или по-скоро очертаването) на велосипедно платно от двете
страни на пътя. Достатъчно е да е широко по 1м. Мисля, че очертаването на такава лента не би
било чак толкова скъпо, а и има Еврофондове по които биха могли да отпуснат средства.

Ето снимка на едно вече построено такова:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e1/Cycle_Lane_On_Waiheke_Island_Road.jpg

Това платно ще служи не само за планинските байкари, но и за шосейките, за Асеновградчаните които
работят в Пловдив, за работниците от завода за цветни метали и т.н.... Разтоянието е 11км и с
велосипед се изминаваза около 30-40мин. (за сравнение с влак е 22мин.) :idea:
Аватар
rodopi_biker

Рейтинг: 1220

Мнениеот outfaced » Пет Яну 06, 2012 8:17 pm

Не искам да съм песимист, но дори и с такова платно аз по тоя път не бих карал ... не е проблема в платната, а в манталитета на шофьорите.
Иначе съм за да има такова нещо. Но нека започнем с това, кой е възложителя и изпълнителя на проекта. Ако през 2012 трябва да започне строежа, уви май вече е късно ... избран е изпълнител, изготвен е план, чертежи, бюджети :deal: И аз да бях мениджър на това нещо, щях да кажа "добра идея, ама късно ... " За да се очертае такова платно първо трябва да го има. За нас може да е "само" 1м, но за някой това е 5-6 цифрена сума. Съмнява ме и инвестицията да е общинска (където евентуално бихме имали някакви минимални шансове).

И не на последно място на всеки 30 мин. има влак, в който май за 2-3лв. имаме право съвсем необезпокояван и без рискове да пътуваме с байка. Пробване е неведнъж, включително и от банда мокри и кални колоездачи :D. Т.е. аргументите ни ЗА ми изглеждат дори и на мен слаби и закъснели.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот did » Пет Яну 06, 2012 9:17 pm

Планът за асеновградско е готов отпреди доооооста години ;)
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот rodopi_biker » Пет Яну 06, 2012 9:26 pm

Колкото до манталитета на шофьорите, ние като колоездачи трябва да им покажем, че
също сме участници в пътното движение и трябва да се съобразяват с това. Доста хора (вкл. и аз)
карат с велосипед по този път въпреки забранителния знак и според мен едно такова платно би
напомняло на водачите на МПС за нашето съществуване.
Последна промяна rodopi_biker на Пет Яну 06, 2012 9:50 pm, променена общо 1 път
Аватар
rodopi_biker

Рейтинг: 1220

Мнениеот did » Пет Яну 06, 2012 9:31 pm

С нищо не си наясно. Намери си друга тема за спамене!!! По асеновградско няма мостове за възстановяване, а и не е свързано с планинското колоездене! :(!:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Назад към Общ форум