НАМЕРЕНО колело!!!

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

НАМЕРЕНО колело!!!

Мнениеот zandor » Пет Дек 16, 2011 12:04 pm

Вчера привечер докато си карах в района на бул.Евлоги Георгиев в София, попадам на колело подпряно на дърво, седи си. Огледах се за собственик..никакъв! Изчаках половин час на място, никой не се появи!
Ако някой се досети за колелото си и или се сети за някой познат да ми пише на лични!
Разбира се, пускам тази "обява" тук за да го върна на собственика!
Колелото изглежда е забравено по някаква странна причина!
Нарочно няма да давам описание, предполагхам че евентуалният собственик ще си припомни поне основния цвят :lol: :P
zandor

Рейтинг: 1240

Re: НАМЕРЕНО колело!!!

Мнениеот taurus13 » Пет Дек 16, 2011 2:51 pm

Абе не е трябвало да го прибираш - някои хора така си ги оставят по принцип, пък и доста малко са хората каращи велосипеди, които влизат в този форум.
Ей сега се сещам, как преди години си забравих ключовете от колата върху задния капак, докато си помпех гумата на колелото. След около 20 минути се усетих, къде са ми ключовете и се върнах, но ги нямаше. Впоследствие, докато се чудех как с по-малки щети да си разбия колата, мина един съсед от друг вход и вика - абе, знаещ ли къде са ти ключовете -ами прибра ги еди кой си съсед, щото ги беше оставил на капака.
Намерих аз съседа и се чудех, да му благодаря ли, да го бия ли - а, как аджеба аз щях да разбера, че ми е прибрал ключовете, ако не беше този случайно минал съсед. Какво му пречеше, като е решил да прави услуги, да остави една бележка?!
Та да не стане и сега такава мечешка услуга.
Изображение
Аватар
taurus13

Рейтинг: 2000

Мнениеот zandor » Пет Дек 16, 2011 3:42 pm

Знаеш ли, със сигурност крадците и наркоманите който редовно "прослушват" центъра също ще се досетят че човека си го е оставил и няма да го пипат!!! :rofl:
Нещо по същесво?!?!?
zandor

Мнениеот Morpher » Пет Дек 16, 2011 3:59 pm

Можеш да оставиш там на няколко места бележка, като тази тук... който се обади и си опише колелото, което е било в това време на това място - значи има голяма вероятност да е негово :)
Аватар
Morpher

Рейтинг: 1888

Мнениеот dob111 » Пет Дек 16, 2011 4:07 pm

Ако никой не се обади го предаваш в полицията. Ако собственикът не е изгубил тотално вяра в системата може да е подал жалба и да му го върнат. Евала, че си решил да помогнеш дори и колелото да е някоя барака, щото кой ли мераклия ще си захвърли така безпризорно велосипеда.
Ако и в полицията не се обади никой, тогава...как го регламентира закона...май намереното остава за теб...и това може да те вдъхнови да напишеш разказ за мистериозното колело...
Вярвам, че постъпката ти носи емоции, удовлетворение, както и тревога...но още веднъж евала, че си действал...
Аватар
dob111

Рейтинг: 1900

Мнениеот Morpher » Пет Дек 16, 2011 4:29 pm

Би трябвало, ако го съобщиш в полицията те да го приберат.
Аватар
Morpher

Рейтинг: 1888

Мнениеот axelmax » Пет Дек 16, 2011 4:38 pm

Колко искаш за колелото?
Не бе шегувам се........ :D

Не знам как си решил да го вземеш,много странна ситуация.
Може да поставиш бележка на дървото,на което е било подпряно ( но след две седмици ,я махни,че ми писна от обяви некролози по дърветата,толкова невъзпитан народ сме,че ми се драйфа)или да споменеш на близките магазини,че си го взел ти и да оставиш телефон(без увеличение на телефонната услуга.Полицията ще си го задържи за себе си.

Описвам колелото- две гуми, две капли кормило рамка,пищи на ПМ (аз никога не спя),кога ти е удобно да ми го върнеш :agree:
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот zandor » Пет Дек 16, 2011 6:13 pm

Да, мерси за съветите, ще оставя и бележка тази вечер....не се сетих досега.
Колелото си е клас за 100лв, но си личи че е поддържано!
zandor

Мнениеот wicked_bro » Нед Дек 18, 2011 8:16 am

нищо дадено на полицията не стига до собственикът си...Полицаите обичат да притежават неща,независимост дали ще са им от полза
повече информация и снимки има в майспейса и фейсбука,ако някой се интересува да рови там.имам и скайп: wicked_and_wild,за повече контакти ползвайте разклонител
Аватар
wicked_bro

Рейтинг: 1609

Мнениеот cvb » Нед Дек 18, 2011 12:50 pm

Изображение :smash:
майка да не си..Изображениекой съм азИзображениевелосиРАПТОР цъкащите минуси имат малка пишкаИзображение
Аватар
cvb

Рейтинг: 859

Назад към Общ форум