Няма устойчив растеж без използване на ресурси
bikerider написа:Няма устойчив растеж без използване на ресурси
Пич, толкова си объркан, че започна да подкрепяш това, което ти говорим с Daniel Panev. Загубих интерес към теб като опонент.
bikerider написа:rarekin написа:Тук идва и основния въпрос:
Влизаш във фундаменталния спор "индивид vs. общество", но България все още е европейска държава, съответно с държавни приоритети и интереси. Икономиката винаги е била и ще бъде един от тях, няма как да е иначе..:
bikerider написа: Не може интересите на един регион да са над интересите на цяла страна.
bikerider написа: Някой по-горе разправяше, че съм щял да имам различно мнение, ако имам имот в Добруджа. Напротив - ако имах късмета да имам интересен имот там, вече да съм го продал и да съм на печалба.:
bikerider написа:На основния въпрос ще отговоря с контра-въпрос - кой гарантира, че АЕЦ-а няма да гръмне?
bikerider написа: Не изпадаме ли в крайности, като например да искаме 100% сигурност, каквато няма никъде?
bikerider написа:Има си институции, отговорни за сондиране след ОВОС. Ако няма ОВОС, това проблем на нефтената компания ли е? Разбирам аргументите ти, но протестите не са насочени където трябва.?
bikerider написа:Твърдо съм против сондиране без ОВОС, но като нищо може да стане. И все пак - чудя се и се мая ако навремето ОВОС е била задължителна преди строежите на Кремиковци, Нефтохим-Бургас, завода за торове край Стара Загора и прочее.... щеше ли в България да има друг отрасъл освен примитивно земеделие с рала и волове?.?
bikerider написа:sensation_blue написа:Странно защо тогава има държави, които също не искат да са зависими от Русия, като Франция например, но го забраняват
Ммм какъв бисер! Извинявай, ама ти или си кръгъл идиот, или не отчиташ елементарните разлики между България и Франция. Учат се в четвърти клас. Предлагам ти да осъзнаеш къде се намираш, какви са даденостите в БЪЛГАРИЯ и тогава да мислиш на едро.
Явно е , че ефектите от технологията ще бъдат подробно изследвани в следващите години. Не виждам причини, точно ние да сме опитните мишки. Опитните мишки понякога успяват да придобият някой и друг ден живот в повече или малко по-голяма резистентност, но, генерално, съдбата им е доста незавидна. Не е изключено и самата технология да се развие и в следствие да е по-безопасна (ако се докаже, че е трайно вредна, разбира се). Не е като да се очаква, че шистовия газ под Добруджа ще изчезне без следа.
rarekin написа:Протестите не са срещу присъствието на Шеврон per se. Мисля, че това е ясно.
rarekin написа:Easier said than done. А ако там си се родил и си установен там?
rarekin написа:Не е ясно, защо се бърза толкова с даването на въпросните разрешителни.
rarekin написа:По-точно е да се каже, че когато се взимат решения на национално ниво се търси вариант, при който не са засегнати интересите на гражданите. Особено интересите, които са свързани с базисните им граждански права.
bikerider написа:@PtD: Само толкова ли можа? Икономика на всяка цена е зло... а екология на всяка цена какво е? Слабо
Отлично знаеш, че технологиите за добив на фосилни горива ще стават все по-рискови от екологична гледна точка.
Обожаваш да предлагаш кой къде да ходи...
...а можеш ли да споделиш какво ще е тук след 20 години при такова отношение към всяка нова технология? Или викаш ти няма да си тук тогава?
Плюс всичко друго цъфването и връзването имат доста аспекти, не само материалния... но да обсъждам това с теб е излишно
k0k0 написа:1во Josh Fox не е влизал в затвора
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш"![]()
PtD написа:Шеврон (или там някой си) да са сити, а аз да съм мъртъв.
PtD написа:И защо реши пък, че непременно трябва да се добиват фосилни горива? Аз смятам, че това е една нужда, която се поддържа изкуствено.
PtD написа:Искаш да ме убедиш, че като започнем да точим шистовия газ и всички внезапно ще се извисят духовно ли
Обожаваш да предлагаш кой къде да ходи...
Туй не го разбрах![]()
bikerider написа:PtD написа:Шеврон (или там някой си) да са сити, а аз да съм мъртъв.
A защо само мъртъв? Не може ли да падне астероид, да се сменят полюсите, да дойде края на света, това-онова? "Мъртъв" е малко постничко в днешни времена
bikerider написа:PtD написа:И защо реши пък, че непременно трябва да се добиват фосилни горива? Аз смятам, че това е една нужда, която се поддържа изкуствено.
Сам си си отговорил.
bikerider написа:PtD написа:Искаш да ме убедиш, че като започнем да точим шистовия газ и всички внезапно ще се извисят духовно ли
Можеш повече от R->{0,1}, опитай пак
xcII написа:{0,1} -> 2 елемента. Нещо като {Черно, Бяло}, напр.![]()
![]()
ако беше за неизброимо, щеше да напише (0,1)
agent_Jekov написа: Там чух да говорят за допускане на умишлени грешки в превода на български (от българска страна) на предварителния доклад с оценка на рисковете и ползите от добива, с цел да бъдат спестени или недоразбрани определени факти. Казаха, че това ще стигне до съд ...
sensation_blue написа:и аз да добавя нещо по въпроса
Държавен доклад: Технологията фракинг определено замърсява подпочвените води
xcII написа:Звучи интересно. Можеш ли да дадеш линкове към източниците на този доклад? Това ще добави тежест към мнението
The US Environmental Protection Agency (EPA) recently issued a 121-page draft report on the issue that contain evidence linking water contamination in Pavillion, Wyo., to fracking chemicals from nearby gas wells."
bikerider написа:Първо, в статията става дума за чернова на доклад и второ се говори само за Павилиън, Уайоминг.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта