Гуми,курбели и педали за стрийт ?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди, предназначени за тези по-специфични видове каране, които се практикуват предимно в градска среда, както и за компоненти и екипировка за тях. Може да се обсъждат и теми, свързани с BMX.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Гуми,курбели и педали за стрийт ?

Мнениеот n1ky » Пон Дек 19, 2011 9:46 pm

Здравейте колеги искам да ви попитам някои неща за следните компоненти :

- Кои гуми да взема предимно за стрийт : Schwalbe Table Top или Schwalbe Crazy Bob.Crazy Bob-а ми изглежда по-добра за стрийт,но нека чуя мнения.Давам до 65 лева за гуми.

- Курбели и средно 68/73мм,независимо дали ще са 3PC,MTB,нови или употребявани до 70 лева.

- Метални педали със сменяеми пинчета до 35 лева.

Приемам всякакви съвети и предложения,стига да не надвишават бюджета ми.
Аватар
n1ky

Рейтинг: 1283

Re: Гуми,курбели и педали за стрийт ?

Мнениеот dirtnewbie » Пон Дек 19, 2011 10:12 pm

Table Top-ът лично на мен ми направи добро впечатление. Държаха се добре. Стават и за дъртджъмпинг, и за стрийт. С другите не съм карал, но тези се справят доста добре и не мисля, че ще имаш нужда от други. Шарката е добре и има добро сцепление със земята, обаче гледай изобщо да не я триеш, ако си слагаш спирачка, защото не е направена за това. 34.90х2=69.80лв.

Курбелите не мога да ти гарантирам, че някъде ще намериш нещо до 70 лева. Доста малко пари отделяш за тях, а е хубаво те да са оста здрави, и следовтателно щом са здрави да са скъпи. Както и да е... Гледах в CRC имаше едни курбели Ruktion и едни Stolen Mob Black/White. Ето ти линк към по-добрите http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=47078 . Смятам, че по-добри и по-евтини от тях няма да намериш никъде. Около 93лв.

Педалите не би трябвало да бъдат метални. Независимо какъв метал са, педали, използващи се за стрийт са редимно пластмасови. Причината за това е, че: По-малко тегло, някои хора дори казват, че е доста по-добре да си с тях, защото често се удряш през краката(доказан факт) и с тях боли доста по-малко. Пример: http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=40876 . Доста са добри, поне според мен. Лично съм карал с тях цяло лято, но след като продадох старото колело си заминаха. Има доста цветове, а най-хубавото е, че кракът ти приляга точно по педала и пинчетата много добре ти зацепват в крака. Бъни-хопа е доста по-лесен с тях. 30лв.

Няма да ти смятам всичко, но е ясно, че не се събира лимитът за безплатна доставка. Знаеш с кого да се свържеш, знаеш и че доставката ти е безплатна!
make my wishes come true
dirtnewbie

Рейтинг: 1067

Мнениеот n1ky » Пон Дек 19, 2011 10:36 pm

dirtnewbie написа:Курбелите не мога да ти гарантирам, че някъде ще намериш нещо до 70 лева. Доста малко пари отделяш за тях, а е хубаво те да са оста здрави, и следовтателно щом са здрави да са скъпи. Както и да е... Гледах в CRC имаше едни курбели Ruktion и едни Stolen Mob Black/White. Ето ти линк към по-добрите http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=47078 . Смятам, че по-добри и по-евтини от тях няма да намериш никъде. Около 93лв.

Педалите не би трябвало да бъдат метални. Независимо какъв метал са, педали, използващи се за стрийт са редимно пластмасови. Причината за това е, че: По-малко тегло, някои хора дори казват, че е доста по-добре да си с тях, защото често се удряш през краката(доказан факт) и с тях боли доста по-малко. Пример: http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=40876 . Доста са добри, поне според мен. Лично съм карал с тях цяло лято, но след като продадох старото колело си заминаха. Има доста цветове, а най-хубавото е, че кракът ти приляга точно по педала и пинчетата много добре ти зацепват в крака. Бъни-хопа е доста по-лесен с тях. 30лв.

Няма да ти смятам всичко, но е ясно, че не се събира лимитът за безплатна доставка. Знаеш с кого да се свържеш, знаеш и че доставката ти е безплатна!

За гумите OK.Но ако ще давам повече от 100 лева за курбели,то по-добре да си взема EASTERN от VELOCITY,днес говорих с тях и казаха,че и отстъпка ще ми направят.
За педалите - искам метални с по-големи пинове защото съм по-сигурен като карам с такива,било то за градуси или б-хоп.Брат ми кара BMX-а с някакви ANIMAL пластмасови.Доволен е,хубави са,но веднъж се пребих много злобно и то само защото краката ми се хлъзнаха от педалите заради малките пинчета. :beer: :beer:
Аватар
n1ky

Мнениеот wasd » Вто Дек 20, 2011 12:03 am

Аз ти предлагам да си вземеш Maxxis DTH. Аз лично ще си взимам такива и мисля че ще са много одачен вариант(32лв. едната). :agree: За педалите: аз карам с Animal пластмасови . Много са удобни и даже един път ударих единия(не си спомням къде) и шипа още си стои! :eyebrow: Te май бяха 30 лв. Колкото до курбели: аз съм с Deore :nuts: .
Аз цветя и бонбони НЕ пия!!!
wasd

Рейтинг: 1210

Мнениеот stani_bikera » Вто Дек 20, 2011 11:47 am

Доста мнения, доста различни вариянти, но според мен най-удачните гуми са MAXXIS Larsen 2.0 за отпред струва 32 лева може да се похвали с доста добро тегло и сцепление дори и на кал а за отзад - MAXXIS CrossMark също така добро тегло и сцепление аз лично карам такива и съм доста по доволен от Tabletop-a да не говорим че Larsen се търка доста бавно .. Идва ред на курбелите както dirtnewbie казва там трябва да се отделят повече пари защото трябва да са здрави за 70 лева не съм сигурен че дори и втора ръка можеш да си намериш хубави но все пак погледни модела на dartmoor - chukka two/chukka pro повечето хора казват че след време се събирали боклуци в средното но явно все още не са се научили да си почистват и гресират средното .. :) следват педалите. Пластмасови педали на пазара .. бол с различните си цветове форми и тегло .. цяло лято съм с пластмаси на dartmoor мисля че бяха 35 лева доста съм доволен кракът не се плъзга но все пак не могат да се сравняват с железните/алуминиевите педали за 35 лева надали ще си намериш със сменяеми пинчета, доколкото знам в chainreactioncycles.com има платформи на nukeproof моделът е electron а цената е около 75 лева. Момче във форума продава същите за 50 лева мисля, че ще ти свършат перфектна работа. Аз се изчерпах надявам се да съм ти бил полезен .. peace out :beer:
Аватар
stani_bikera

Рейтинг: 1130

Мнениеот n1ky » Вто Дек 20, 2011 2:25 pm

Благодаря за изчерпателния отговор.Видя се,че ще трябват много повече пари.Но сега има празници,т'ва онова,надявам се да събера.

- Стани,обаче гумите които си ми предложил въобще не ми изглеждат стрийт гуми.Също Maxxis DTH гледах,те доста ми харесаха и може би ще ги взема тях.
- Педалите остават под въпрос.
- Курбели - Ще си купя нови 3PC - Eastern Nitrous Shifter Cranks и EURO BB.
Обаче имам още един въпрос - Съотношението 25-28Т/14Т дали ще е добре ? :beer: :beer:
Аватар
n1ky

Мнениеот dirtnewbie » Вто Дек 20, 2011 4:11 pm

Не е добре, защото скороста ти ще е много лека, а за стрийт си трябва засилка. Най-добро за мен е съотношението 25Т/9Т. Скоростта е тежичка и си правиш нормални обороти, докато при другите ще трябва да си робот. Ако искаш алуминиеви педали, тези от пазара за 50 лева са много добри.
make my wishes come true
dirtnewbie

Мнениеот n1ky » Вто Дек 20, 2011 5:41 pm

Знаех си.Карал съм 23T/9T и беше добре,но не бях сигурен.А дали Truvativ Hussefelt или Ruktion ще се представят добре,ако си взема такива ? Защото като се замисля,че трябва да взимам и плоча и т.н и става доста солено. :beer: И вече 32-36Т/14T трябва да е добре !?

Още при следващата поръчка ще си взема едни такива : http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... odelID=563 :beer:
Аватар
n1ky

Мнениеот n1ky » Вто Дек 20, 2011 7:02 pm

Извинявам се за двойния пост,но се обърках.Още при следващата поръчка ще си взема едни такива :
- http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... odelID=563 (Червени)
- http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=60743 - Общо излизат около 41 лева за шина x2 = 82 лева.Мисля,че е по-изгодно отколкото да дам 90 лева за RMX JUMBO или Mach1 MAGMA ?!
Аватар
n1ky

Мнениеот dirtnewbie » Вто Дек 20, 2011 7:06 pm

С тях ще е доста по-добре ако ще си взимаш главина 11зъба, защото и плочата към курбелите не позволява по-малко от 32. Скоростта ти с тях ще бъде подходяща, но ако ще гониш тегло, ГОРЕЩО не ти го препоръчвам. Взимаш една средна или една малка и си готов. Също да кажа, че ако си взимаш ВМХ курбели ще трябва да си земеш и single speed верига. Иван (Каймата) е поръчал доста цветове от тях и са доста леки. Варират м/у 32/35 лева. Разликата в по-скъпата ми каза, че е по-лека посредством продупчване на нитовете.

Едит: Шините са добри и здрави почти колкото Дартмура. Взимай ги, щом не искам да съпортваш Иван. Имай предвид, че шините са 32 дупки. : )
Последна промяна dirtnewbie на Вто Дек 20, 2011 7:14 pm, променена общо 1 път
make my wishes come true
dirtnewbie

Мнениеот n1ky » Вто Дек 20, 2011 7:12 pm

dirtnewbie написа:С тях ще е доста по-добре ако ще си взимаш главина 11зъба, защото и плочата към курбелите не позволява по-малко от 32. Скоростта ти с тях ще бъде подходяща, но ако ще гониш тегло, ГОРЕЩО не ти го препоръчвам. Взимаш една средна или една малка и си готов. Също да кажа, че ако си взимаш ВМХ курбели ще трябва да си земеш и single speed верига. Иван (Каймата) е поръчал доста цветове от тях и са доста леки. Варират м/у 32/35 лева. Разликата в по-скъпата ми каза, че е по-лека посредством продупчване на нитовете.

За веригата,венеца и курбелите съм наясно от отдавна.Курбелите и средното остават за най-накрая.Сега мисля първо да оправя каплите и гумите. :beer:
П.п Виждал съм доста колелета с BMX курбели и плочи по големи от 32Т,доста неприятна гледка е,но и на това съм навит,докато не взема нещо свястно.
Аватар
n1ky

Мнениеот dirtnewbie » Вто Дек 20, 2011 7:21 pm

Ако ще караш с ВМХ курбелите значи няма да ти трябва средно, а лагери. Слагаш ги на рамката, бодваш си оста и курбелите(оста е стях) и така. Венец за такива курбели по-голям от 25 зъба нЕма.
make my wishes come true
dirtnewbie

Мнениеот n1ky » Вто Дек 20, 2011 7:30 pm

dirtnewbie написа:Ако ще караш с ВМХ курбелите значи няма да ти трябва средно, а лагери. Слагаш ги на рамката, бодваш си оста и курбелите(оста е стях) и така. Венец за такива курбели по-голям от 25 зъба нЕма.

:offtopic: Мм,'айде да не спориме ? Имам един навън в гаража който е 34 или 36Т и е свален точно от такива курбели.+ това,това за лагерите го знам и за оста го знам,нали за това са 3PC (2 курбела и 1 ос =3pc) :D :beer:
Аватар
n1ky

Мнениеот dirtnewbie » Вто Дек 20, 2011 7:46 pm

От балканче или от детско колело.. Кажи какво реши иначе? За шините и курбелите?
make my wishes come true
dirtnewbie

Мнениеот n1ky » Вто Дек 20, 2011 9:39 pm

dirtnewbie написа:От балканче или от детско колело.. Кажи какво реши иначе? За шините и курбелите?

От тротинетка .. :D Пратих ти линк на ЛС да видиш,че има.Край на спора.
Курбелите ги оставям последни.Смятам да взема шините,защото ми излизат доста изгодно.За мен има голямо значение дали ще дам 170-180 лева за втора употреба или за нови капли.Все пак и аз ще ги "мъча" доста. :beer:
Аватар
n1ky

Мнениеот n1ky » Чет Дек 22, 2011 11:10 pm

Тези педали дали ще издържат на тряскане : http://bikescenter-bg.com/index.php?ste ... 743&lang=2 ? Защото тези от chainreaction ЧЕРВЕНИ няма в наличност и поръчах само шините. :V: :P
Аватар
n1ky

Мнениеот dirtnewbie » Чет Дек 22, 2011 11:33 pm

n1ky написа:Тези педали дали ще издържат на тряскане : http://bikescenter-bg.com/index.php?ste ... 743&lang=2 ? Защото тези от chainreaction ЧЕРВЕНИ няма в наличност и поръчах само шините. :V: :P

Педалите са тежки, но че ще издърат, ще издърат. Според мен са удобни за каране, въпреки че формата изглежда доста "болезнена" за street riding. Ако си им се навил и ти харесват ги вземи, аз просто ти казвам, че са тежки, а на теб ти трябва нещо по-лекичко. Щом можеш да спестиш тегло в рамките на 10-15 лева, то по-добре го направи. Хората дават луди пари за по 60-70гр.
make my wishes come true
dirtnewbie

Мнениеот n1ky » Чет Дек 22, 2011 11:59 pm

dirtnewbie написа:Педалите са тежки, но че ще издърат, ще издърат. Според мен са удобни за каране, въпреки че формата изглежда доста "болезнена" за street riding. Ако си им се навил и ти харесват ги вземи, аз просто ти казвам, че са тежки, а на теб ти трябва нещо по-лекичко. Щом можеш да спестиш тегло в рамките на 10-15 лева, то по-добре го направи. Хората дават луди пари за по 60-70гр.

Честно казано,не гоня никакво тегло.Ако не ти се отдава и 10кг да ти е колелото,файда-никаква и обратното. :beer:
Аватар
n1ky

Мнениеот n1ky » Нед Дек 25, 2011 5:48 pm

Курбелите отпадат.Днес си поръчах от колеги от форума курбели Truvativ Ruktion и средно движение Truvativ Giga Pipe SL.Ще ги карам докато не ги счупя и минавам на по-висок клас.Весели празници на всички. :beer: :peace:
Аватар
n1ky

Мнениеот n1ky » Чет Дек 29, 2011 11:53 pm

ИИ така,понеже курбелите и средното не се харесаха и отидоха в пазара и за курбелите се намери купувач.Сега мисля да се оръся и да взема 3PC курбели и EuroBB и плоча 28Т,а отзад да карам с главина на шлици и най-малкото венче от касетата което е 11Т.Дали съотношението ще е добро ? Моля,нека дадът мнения хора които разбират от това. :) :peace:
Аватар
n1ky

Мнениеот stani_bikera » Пет Дек 30, 2011 8:59 am

Аз съм с 25Т плоча отпред а отзад главината е dartmoor k-drive, но не съм сигурен колко зъба е провери в интернет. За мен съотношението е перфектно, в смисъл въртенето не е нито лесно нито трудно. Надявам се да съм ти бил полезен ! :beer:
Аватар
stani_bikera

Рейтинг: 1130

Мнениеот n1ky » Пет Дек 30, 2011 1:57 pm

stani_bikera написа:Аз съм с 25Т плоча отпред а отзад главината е dartmoor k-drive, но не съм сигурен колко зъба е провери в интернет. За мен съотношението е перфектно, в смисъл въртенето не е нито лесно нито трудно. Надявам се да съм ти бил полезен ! :beer:

Мисля,че k-drive e 9 или 10Т,да 25Т-9Т е супер,но нямам финанси за толкова скъпа главина.Затова мисля 28Т-11Т. :beer:
Аватар
n1ky

Мнениеот CaXky » Съб Дек 31, 2011 1:17 am

Не прочетох дали си взел педали, но за стриит пластмасовите са доста по-добри, защото ако си изпуснеш педала с металния пин ще боли доста повече :)
Изображение
Изображение
Аватар
CaXky

Рейтинг: 1139

Мнениеот n1ky » Съб Дек 31, 2011 1:21 am

CaXky написа:Не прочетох дали си взел педали, но за стриит пластмасовите са доста по-добри, защото ако си изпуснеш педала с металния пин ще боли доста повече :)

Мисля и протектори да си взема,за по-сигурно,независимо дали ще са метални или пластмасови. :peace:
Аватар
n1ky

Мнениеот monipugev » Сря Яну 04, 2012 12:31 am

Crazy Bob карам с такава на BMX и на NS и сум доволен от нея :)
monipugev

Рейтинг: 1100

Мнениеот n1ky » Сря Яну 04, 2012 1:19 pm

monipugev написа:Crazy Bob карам с такава на BMX и на NS и сум доволен от нея :)

Вече си взех гуми.Остават ми курбели,средно,педали и задна капла.(Ако имате някакви добри оферти,давайте.) :)
Аватар
n1ky

Мнениеот CaXky » Сря Яну 04, 2012 2:10 pm

Добри оферти много: http://velocity.bg/index.php?route=prod ... path=59_65 ама трябват кинти
Изображение
Изображение
Аватар
CaXky

Рейтинг: 1139

Назад към Продукти за Trials, Street, Urban, Dirt Jump, 4X