Rock Shox Sektor RL въздух vs пружина

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Rock Shox Sektor RL въздух vs пружина

Мнениеот FastBiker » Вто Дек 20, 2011 10:13 pm

Здравейте! Чудя се кое е по удачен вариант - Rock Shox Sektor RL Solo Air или обикновената такава? Възушната е по-лека, но като цяло какви са им предимствата и недостатъците, спрямо едно друго?
Morpher написа:Никът подсказва, че си мъжко, обаче като гледам ъгъла на седалката ти - няма да е за дълго!
Аватар
FastBiker

Рейтинг: 1260

Re: Rock Shox Sektor RL въздух vs пружина

Мнениеот FastBiker » Пет Дек 23, 2011 9:57 pm

Отговори?
Morpher написа:Никът подсказва, че си мъжко, обаче като гледам ъгъла на седалката ти - няма да е за дълго!
Аватар
FastBiker

Мнениеот TheBlackPathway » Пет Дек 23, 2011 11:42 pm

Здрасти! Аз бих ти дал моето мнение! :) Не съм карал тази вилка, но виждам, че питаш за един и същи модел и разлика между пружина и въздух. Аз лично предпочитам пружина, защото със сигурност си спестяваш евентуалния проблем с изпускане на въздух. Но от друга страна въздуха е по-добре, защото можеш да си я настроиш по-добре в зависимост от теглото ти, особено ако си доста лек. Не съм много сигурен и не знам дали е вярно, но ще си изкажа мнението сравнение с това, което съм пробвал! Никога не съм имал вилка на въздух, поради причината, че съм тежък и преди време ползвах въздушен шок и изпускаше, не съм сигурен дали е точно от теглото :dontknow: , но както и да е ... та се притеснявам да не ми създава подобен тип проблеми. Та към въпроса, аз карам Rock Shox Domain 302 U-turn и съм забелязвам, не само при тази вилка, но и от по-нисък клас, че маслото се сгъстява и в моя случай вилката не работи толкова чувствително и влиза по-мудно, но това вече предполагам, че е от маслото, защото трябва да се сложи по рядко, но не ми се рискува, защото не сменям през месец масла, а и пружината ми не е точно за моето тегло. А от друга страна въздушни вилки, които съм карал не съм забелязвал тези промени с работата й. Казвам си мнението са разликата между двата типа вилки, не съм карал този модел на Rock Shox. :beer: Надявам се да съм ти помогнал дори и малко! :) :beer:
TheBlackPathway

Рейтинг: 1208

Мнениеот FastBiker » Съб Дек 24, 2011 12:05 am

Благодаря! Всъщност да, лек съм - 52 кила/засега/. Има ли пружини, за такова ниско тегло?
Аватар
FastBiker

Мнениеот TheBlackPathway » Съб Дек 24, 2011 12:29 am

Доколкото знам за Rock Shox, да има, но като цяло ги водят под 68 килограма или нещо приблизително тегло, някъде бях гледал. Всъщност това е на мекия вариант, но щом си толкова лек те съветвам да си вземеш въздушна, защото можеш да си я настроиш, както искаш и за каквото и да е било тегло, а и да се чука на дърво ако ти изпуска въздух, то с това тегло едва ли ще усетиш кой знае каква коренна ралика! :) :beer:
TheBlackPathway

Мнениеот VGC » Съб Дек 24, 2011 3:10 pm

Ако не е проблем ще ползвам тази тема. @TheBlackPathway казваш че си тежък и може да имаш проблеми с въздуха. Аз съм 80кг. и сега за празниците ще събера пари и мисля да си взимам Epicon XC TAD 15QLC с въздух и 160мм. ход, и след като прочетох мнението ти, се замислих че и аз мога да имам подобен проблем :crap: . Ако е нужно - ще ползвам вилката както XC, така и лек даунхил. Много ще съм ти благодарен ако помогнеш :beer:
VGC

Рейтинг: 1225

Мнениеот darki » Съб Дек 24, 2011 3:18 pm

Спокойно ;-) Определено няма да имаш проблем с нея имайки предвид килограмите ти. Аз карам Epicon LOD модел 2011, бях 78 килограма сега съм 73 и проблеми нямам. Лошата новина, е че май ще има нови цени. В вчера гледах Epicon RLD 15 (2011)нова доставка с нова цена 469 лв, която преди 4-5 месеца беше 369 лв. А за моделите от 2012 не ми се мисли с какви цени ще дойдат :dontknow:

VGC написа:Ако не е проблем ще ползвам тази тема. @TheBlackPathway казваш че си тежък и може да имаш проблеми с въздуха. Аз съм 80кг. и сега за празниците ще събера пари и мисля да си взимам Epicon XC TAD 15QLC с въздух и 160мм. ход, и след като прочетох мнението ти, се замислих че и аз мога да имам подобен проблем :crap: . Ако е нужно - ще ползвам вилката както XC, така и лек даунхил. Много ще съм ти благодарен ако помогнеш :beer:
Последна промяна darki на Съб Дек 24, 2011 3:47 pm, променена общо 1 път
darki

Рейтинг: 1555

Мнениеот VGC » Съб Дек 24, 2011 3:28 pm

Много благодаря за бързия отговор. :beer: Просто ми падна камък от сърчицето :D Сега само остава в понеделник да я налазя във Веломания преди да е изчезнала :D :agree:
VGC

Рейтинг: 1225

Мнениеот TheBlackPathway » Съб Дек 24, 2011 4:29 pm

Здравей колега! :) darki ме е изпреварил, но така или иначе не съм карал Epicon и незнам дали ще създвава такива проблеми, а и както споменах по-горе имах един стар шок FOX, който при мойте горе-долу 94 килограма изпускаше и от там се реших въопще да не си зимам въздушна вилка освен ако не е един от най-добрите модели на Rock Shox или Fox. :beer:
TheBlackPathway

Мнениеот hitar_potar » Съб Дек 24, 2011 6:07 pm

darki написа:... А за моделите от 2012 не ми се мисли с какви цени ще дойдат :dontknow:

По предварителна информация ще има версия на Епикон с цена не по-малко от 700лв.... :crazy: Ама пък с компресия а ла Моушън Контрол. :bowdown:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот radizala » Нед Дек 25, 2011 6:43 pm

По принцип Rock Shox Sektor RL Coil, може да си смениш пружината на според килограмите!
http://www.bike-components.de/products/ ... 2011-.html
viewtopic.php?f=28&t=99223 тук има коментари за модела
Аватар
radizala

Рейтинг: 1248

Назад към All Mountain/Ендуро продукти