Тема за кратки въпроси

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Тема за кратки въпроси

Мнениеот Ozzie » Пон Дек 19, 2011 8:31 pm

legacyGX написа:Какво мислите за тези спирачки? V-brake http://screambikes.eu/bg/spirachki/7617 ... 422-l.html

Чудесни за предназначението им.
bik3r_b0y написа:Някой има ли идея защо след като вдигна задницата си с ръка без значение малко или много(или при спускане на стълби) шока ми издава един досаден "тряскащ" (така да го нареча) шум.

Износени елементи по окачването, шока и всякакви други такива.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот errtime2010 » Пон Дек 19, 2011 9:09 pm

legacyGX написа:Какво мислите за тези спирачки? V-brake http://screambikes.eu/bg/spirachki/7617 ... 422-l.html

Баща ми кара със такива спирачки, кара шосе, градско с мтб спринт ии да ти кажа, спират по - добре от дисковите ми. :blush:
Аватар
errtime2010

Рейтинг: 1325

Мнениеот mbikerX » Пон Дек 19, 2011 9:16 pm

errtime2010 написа:

Баща ми кара със такива спирачки, кара шосе, градско с мтб спринт ии да ти кажа, спират по - добре от дисковите ми. :blush:

Еми зависи от дисковите ти :agree: :agree:
За кВо М! е ХладИлНикккККК , КъъТ не пУшА :Д
mbikerX

Рейтинг: 1073

Мнениеот mbikerX » Пон Дек 19, 2011 9:25 pm

Ozzie написа:Ако си купиш нови чашки, същия модел, просто монтирай новите пълен комплект, а старите си ги остави за резервни части.
Поне аз така бих направил.

P.S. Моля, ползвай бутона "промени".

Знаеш ли колко пари горе долу ще ми вземат от сервиз за смяна на чашки и поставяне на вилката и лапата ? :bigeyes:
mbikerX

Мнениеот Ozzie » Пон Дек 19, 2011 9:30 pm

@mbikerX
Обърна темата на чат! Моля те, търси информация във форума и по всякакъв друг начин.

P.S. И също така, моля не ме заливай сега с лични съобщения с всякакви въпроси.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот mbikerX » Пон Дек 19, 2011 9:40 pm

Просто мислех , може да знаеш защото гледам доста полезни съвети даваш . Но извинявай щом ти преча . :agree:
mbikerX

Мнениеот bik3r_b0y » Пон Дек 19, 2011 11:06 pm

mbikerX написа:
bik3r_b0y написа:
mbikerX написа:
bik3r_b0y написа:Някой има ли идея защо след като вдигна задницата си с ръка без значение малко или много(или при спускане на стълби) шока ми издава един досаден "тряскащ" (така да го нареча) шум.Шока е някакъв евтин.ще съм много благодарен на някои ако помогне по някакъв начин. :beer: :beer:

Да не ти са се отхлабили болтовете . Поне при мен беше така щото и моя е евтин :(

Затегнати са много здраво

Еми не знам . И при мен са затегнати много здраво ама сигурно при самите втулки нещо ми е станало . За теб не знам щото и не разбирам много от колела ... Аз моето го карам така щото сега си правя ново и вече не ми пука за старото :D

Проблема е решен. :beer:
Изображение
Карам RAM
Аватар
bik3r_b0y

Рейтинг: 1024

Мнениеот errtime2010 » Пон Дек 19, 2011 11:25 pm

mbikerX написа:
errtime2010 написа:

Еми зависи от дисковите ти :agree: :agree:

Shimano SLX със диск 203 XT и задна shimano deore 575 с диск 160 SLX. Имам в предвид че бащините спирачки са по хапливи и са достатъчни да те овъртят. Наистина за тия пари които им плащаш нямат аналог.
Аватар
errtime2010

Мнениеот mbikerX » Пон Дек 19, 2011 11:26 pm

bik3r_b0y написа:Проблема е решен. :beer:

Как го реши да пробвам и аз ? :dontknow:
mbikerX

Мнениеот bike4ever » Вто Дек 20, 2011 10:53 pm

Сега ли да направя профилактика на вилката или след като минат студовете (вилката е хцр 2011) и колко ще ми струва?
Благодаря предварително. :beer:
bike4ever

Рейтинг: 1133

Мнениеот r1nftw » Вто Дек 20, 2011 11:44 pm

И сега и след.Цените са в зависимост къде отидеш, но мисля, че повече от 20лв за вилка на грес едва ли ще искат.
Intel core i7 920 @4,1GHZ Sapphire HD7870 Ghz edition OC @1250/1600
Аватар
r1nftw

Рейтинг: 1244

Мнениеот Wooolf » Сря Дек 21, 2011 12:52 am

Въпрос във връзка с метереологичните условия :
От скоро съм на велосипеда и сега в това време и тези поредни дъждовни дни стана така, че не съм карал вече от 4 дена , а няма да стане цяла зима да си седя вкъщи и ми изникна един въпрос , който е към хората живеещи в апартаменти и нямащи възможност да почистват колелото другаде освен в дома след тази кална баня. Как се справяте с калта , на автомивка ли си карате велосипеда или направо в банята , но и там става мацаница .
ПС: Чел съм теми за почистване на велосипеда и въпросът ми не е как той да бъде почистен , а като цяло търся начин да запазя вкъщи максимално чисто (защото калта не е нещо което се изчиства с прахосмукачка, а килими не ми се носят на пране след всяко каране). Знам че малко работата е " вълкът сит, агнето цяло", но се надявам да има начин без разнасяне на калта и други неща из апартамента . :dontknow:
Поздрави ! :wavey:
Аватар
Wooolf

Рейтинг: 1230

Мнениеот Fanatico » Сря Дек 21, 2011 9:23 am

Принципно посещавам автомивка след мръсно каране.
Обаче понякога, преди да внеса колелото вкъщи, с едно шише с пробита капачка поизчиствам набързо и докато не е изсъхнало по колелото, колкото може повече мръсотия, след това решавам колко е мокро и го оставам или в банята да си се доизтича, или направо на мястото си (върху вестници).
В повечето случаи, струята от шишето върши работа, но трябва да не е засъхнала мръсотията, че понякога идва слаба.
:D
Аватар
Fanatico

Рейтинг: 1942

Мнениеот mbikerX » Сря Дек 21, 2011 10:41 am

Вилката sr suntour xcr черна е 120мм ход , а бяла 100 мм нали ? :dontknow: :dontknow:
mbikerX

Мнениеот Wooolf » Сря Дек 21, 2011 11:53 am

Fanatico написа:Принципно посещавам автомивка след мръсно каране.
Обаче понякога, преди да внеса колелото вкъщи, с едно шише с пробита капачка поизчиствам набързо и докато не е изсъхнало по колелото, колкото може повече мръсотия, след това решавам колко е мокро и го оставам или в банята да си се доизтича, или направо на мястото си (върху вестници).
В повечето случаи, струята от шишето върши работа, но трябва да не е засъхнала мръсотията, че понякога идва слаба.
:D

Благодаря за отговора , значи и аз ще го изпробвам това с шишето , а може и някоя четка да взема . А на автомивката плащаш ли нещо и те ли ти го измиват или ти дават сам да се обслужиш :D
Аватар
Wooolf

Рейтинг: 1230

Мнениеот holandec123 » Сря Дек 21, 2011 12:07 pm

Моля помогнете със намирането на нещо подобно за 3 венеца

Изображение

mudguard ли е какво е не знам...
Само мъртвите риби плуват по течението...
Аватар
holandec123

Рейтинг: 1232

Мнениеот KiselotoMliako » Сря Дек 21, 2011 1:33 pm

mbikerX написа:Вилката sr suntour xcr черна е 120мм ход , а бяла 100 мм нали ? :dontknow: :dontknow:

Не, цветът няма отношение към хода.
Аватар
KiselotoMliako

Рейтинг: 2000

Мнениеот CHRIS » Сря Дек 21, 2011 7:02 pm

какво кормило бихте ми препоръчали Answer Pro Taper 780mm или Blackspire 800mm ?...и кое от двете е по-качествено и по-здраво? :confused:
Последна промяна CHRIS на Сря Дек 21, 2011 7:51 pm, променена общо 1 път
DOWNHILL IS MY LIFE!!!
http://www.specialized.com
Аватар
CHRIS

Рейтинг: 1190

Мнениеот sensation_blue » Сря Дек 21, 2011 7:15 pm

Wooolf написа:Въпрос във връзка с метереологичните условия :
От скоро съм на велосипеда и сега в това време и тези поредни дъждовни дни стана така, че не съм карал вече от 4 дена , а няма да стане цяла зима да си седя вкъщи и ми изникна един въпрос , който е към хората живеещи в апартаменти и нямащи възможност да почистват колелото другаде освен в дома след тази кална баня. Как се справяте с калта , на автомивка ли си карате велосипеда или направо в банята , но и там става мацаница .
ПС: Чел съм теми за почистване на велосипеда и въпросът ми не е как той да бъде почистен , а като цяло търся начин да запазя вкъщи максимално чисто (защото калта не е нещо което се изчиства с прахосмукачка, а килими не ми се носят на пране след всяко каране). Знам че малко работата е " вълкът сит, агнето цяло", но се надявам да има начин без разнасяне на калта и други неща из апартамента . :dontknow:
Поздрави ! :wavey:

На терасата?! Калта по рамката се чисти като засъхне - така че ако има начин го оставяш до входната врата да изсъхне или направо го чистиш в коридора ако нямаш лоши съседи :) - Махаш калта с меко парцалче - по-лесно пада като е засъхнала - колелото е на вестници преди чистенето и по време на него. После хвърляш вестниците направо с калта. Ходовата част (верига, венци, дерайльори) - с тефлонов спрей (той освен смазващи има и добри почистващи способности - прониква навсякъде и премахва и влагата/водата), но ако е прекалено кална (ходовата част), първо с гъбичка за съдове и кофа с вода махаш по-едрата мръсотия/кал и после с тефлоновия спрей. Същото правиш и с жилата и броните. След това понеже може да капе малко мръсотия от веригата и венците заради тефлона пак постилаш вестник там където го държиш. Разбира се за да избегнеш максимално капенето, преди това избърсваш чернилката от веригата и венците с парцал. И чакаш пролетта за едно хубаво почистване :)
Аз поне така правя като няма как. А при наистина ужасно кално каране, (например през уикенда) се минава през автомивка за махане на големите парцали кал и после за по-дребните неща по описания горе начин.
Аватар
sensation_blue

Рейтинг: 1794

Мнениеот mbikerX » Сря Дек 21, 2011 7:32 pm

KiselotoMliako написа:
mbikerX написа:Вилката sr suntour xcr черна е 120мм ход , а бяла 100 мм нали ? :dontknow: :dontknow:

Щото виж тоя линк http://www.dimibike.com/velosipedi-kolo ... cmr326.htm пише че по цветовете е хода ? А аз искам да я купя от тук http://www.niko-bikes.com/shop/product. ... ductID=208 и се чудя ако му натисна черен мат дали ще е 120 ?
mbikerX

Мнениеот mbikerX » Сря Дек 21, 2011 7:32 pm

KiselotoMliako написа:

Щото виж тоя линк http://www.dimibike.com/velosipedi-kolo ... cmr326.htm пише че по цветовете е хода ? А аз искам да я купя от тук http://www.niko-bikes.com/shop/product. ... ductID=208 и се чудя ако му натисна черен мат дали ще е 120 ?
mbikerX

Мнениеот Fanatico » Сря Дек 21, 2011 7:35 pm

Не си ли се замислял, че вероятно просто са останали такива налични.
То в Нико много хубаво си е казано - "Ботуши: ". Да се знае, че друга разлика няма..
Аватар
Fanatico

Рейтинг: 1942

Мнениеот mbikerX » Сря Дек 21, 2011 8:36 pm

Fanatico написа:Не си ли се замислял, че вероятно просто са останали такива налични.
То в Нико много хубаво си е казано - "Ботуши: ". Да се знае, че друга разлика няма..

Да бе това съм го видял . Ама защото в димибайк пише че черен мат (120) за това питам дали и в нико е така . :dontknow:
mbikerX

Мнениеот KiselotoMliako » Сря Дек 21, 2011 8:39 pm

mbikerX написа:...

Тези онлайн магазини си имат чудесни секции "Контакти", които служат за изясняване на такива специфични въпроси - по телефон или и-мейл.
Имаш глава на раменете си, не е нужно да заливаш форума с всяка "мисъл", която те споходи неочаквано. Спри, замисли се, потърси с гугъл и търсачката на форума, и ако не идва отговор - премини към писане.
Аватар
KiselotoMliako

Мнениеот vvvaaal » Сря Дек 21, 2011 8:51 pm

mbikerX написа:
Fanatico написа:Не си ли се замислял, че вероятно просто са останали такива налични.

Да бе това съм го видял . Ама защото в димибайк пише че черен мат (120) за това питам дали и в нико е така . :dontknow:

До колкото знам версията с локаута е 100мм, а тази без локаута е 120. Може и някакво объркване да е станало при добавянето на описанията. :dontknow: Нали за това има форма за контакти. :) :agree:
Аватар
vvvaaal

Рейтинг: 1239

Мнениеот mbikerX » Сря Дек 21, 2011 9:00 pm

Да така е . Благодаря на всички. Пък и то 100 ли ще е , 120 ли ще е все тая 20 мм не са кой знае колко >>> :beer:
mbikerX

Мнениеот hop » Чет Дек 22, 2011 12:44 am

На една, уж немска, ветровка за без пари, не ми идва на акъла за какъв хикс ми е този ластик със закопчалка в десния джоб - http://imageshack.us/photo/my-images/51/dsc00852fg.jpg/. Някой има ли представа? :blush: Благодаря.
hop

Мнениеот fall_out » Чет Дек 22, 2011 1:52 am

По принцип такива ластици неща се слагат за ключове и/или карти за лифтове. Ама в твоя случай може и да е вид лента с която се компресира цялата ветровка да ти се събира компактно в раноцата, абе що не вземеш да пробваш?
Аватар
fall_out

Рейтинг: 1685

Мнениеот Вилката » Чет Дек 22, 2011 9:38 am

...или може би да се компресира в собствения си джоб(тоя с,ластиците) :idea:
Аватар
Вилката

Мнениеот konopr » Чет Дек 22, 2011 3:56 pm

Колеги, дали ще работи автобус 66 на 24 и 25 декември?
Аватар
konopr

Рейтинг: 1475

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум