Проблем с ХЦМ

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем с ХЦМ

Мнениеот styanski » Сря Дек 21, 2011 9:46 pm

Вилката е на 3-4 месеца и почна да излиза масло. Предишния и некадърен собственик сигурно и е слагал повече масло и не я е карал по предназначение, може ли проблемът да е в семерингите и ако е от къде мога да си взема нови? При мен вилката е карана само 4 пъти в планина и то не агресивно само колкото да се наслаждавам на планината останалото само градско.Също както и лявата настройка за твърдостта не мога да я мръдна.
ALTAFINI написа:
По принцип Avid Elexir са спирачки за Street и Dirt, естествено като излкючим "Ultimate" и "R" , но стават държат се и спират доволно, но пък за по тежки терени не знам карал съм много малко с такава!
Изображение
Аватар
styanski

Рейтинг: 1091

Re: Проблем с ХЦМ

Мнениеот Fresh » Сря Дек 21, 2011 10:05 pm

За маслото не се притеснявай само го избърши и го смажи със силиконов спрей.Това е напълно нормално при хцм,хцр и др от този род. :beer:
Изображение
Аватар
Fresh

Рейтинг: 1219

Мнениеот styanski » Чет Дек 22, 2011 8:22 am

Мерси мн :beer: :beer:
ALTAFINI написа:
По принцип Avid Elexir са спирачки за Street и Dirt, естествено като излкючим "Ultimate" и "R" , но стават държат се и спират доволно, но пък за по тежки терени не знам карал съм много малко с такава!
Изображение
Аватар
styanski

Рейтинг: 1091

Мнениеот wicked_bro » Чет Дек 22, 2011 12:43 pm

настройката за твърдост най вероятно си я бил оставил в крайно положение и като си я карал се е позаклинила нещо.ПОНЯкОГА МОЖЕ ПРОСТО ДА Я ПОНАПЪНЕШ с нещо,но рискуваш да счупиш врътката,иначе маслото...е най-вероятно смазка на стеншъните и не е някакво изтекло хидравлично масло...освен ако не са почнали да правят ХСМа с масло последно време :dontknow: така че съвета за силиконовата смазка мисля че е добър
повече информация и снимки има в майспейса и фейсбука,ако някой се интересува да рови там.имам и скайп: wicked_and_wild,за повече контакти ползвайте разклонител
Аватар
wicked_bro

Рейтинг: 1609

Назад към Веломеханик