Elixir 1... мнения и препоръки

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Elixir 1... мнения и препоръки

Мнениеот ХиНкоВв ;] » Съб Дек 24, 2011 10:22 am

мнения за Elixir 1... спирачна сила, работа и др.
Аватар
ХиНкоВв ;]

Рейтинг: 1075

Re: Elixir 1... мнения и препоръки

Мнениеот icko0o » Съб Дек 24, 2011 11:43 am

Аз чувам само добри неща за тази спирачка,но за мен тя е толкова ужасна,че просто нямам думи,гълтат въздух като луди,незнам аз успях да прецакам уплътненията и на предната и на задната си спирачка,сумати пари хвърлих само за обезвъздушавания и за смяна на уплътнения,накрая ми писнаха и се оттървах от тях.
Иначе от гледа точка на спирачната сила не мога да се оплача.

п.п. Това е моят опит с тези спирачки,иначе от други потребители не съм чул лоша дума за тях,всички ги хвалят много,незнам аз ли съм най-големия карък,че на мен се случи това. :dontknow: :D
Аватар
icko0o

Рейтинг: 1342

Мнениеот bikerboy97 » Съб Дек 24, 2011 6:12 pm

Аз пък не съм чувал добри отзиви...казват че само гълтала въздух,изпускала,оплътненията не са от най-добрите...и производителите я дават за спускане и въобще ехстремно каране,доколкото съм запознат, но повечето хора които карат с такива карат ХЦ и ако се забързат повече казват че изпускала,потъвала до грипа и въобще имала големи пропуски...пък и кой диейч-ър си виждал с ЕЛИКСИР 1(ако я искаш за диейч де)..но си зависи и за какво я искаш...ако ще караш екстремно не я взимай,ако ще караш ДЪРТ или ХЦ си я купи...това е което знам за тази спирачка...дано избереш правилното решение...ПП - Весели празници !!!! :agree: :beer: :D :wavey:
bikerboy97

Рейтинг: 1155

Мнениеот ХиНкоВв ;] » Нед Дек 25, 2011 10:33 am

сега са намалили Formula oro k14 front и мисля да си я взема разликата е малка с тази на елексира... мисля да карам екстремно щом пиша в този форум... в крайна сметка може и елексир 3 но за мен оро-то засега е добра оферта... като за предна спирачка...
Аватар
ХиНкоВв ;]

Мнениеот xxbtwxx » Нед Дек 25, 2011 11:18 am

Защо вместо нисък клас хидравлика, не си вземеш висок клас механична като BB7 примерно?
xxbtwxx

Рейтинг: 1140

Мнениеот kriisoo » Вто Дек 27, 2011 8:00 pm

ХиНкоВв ;] написа: Formula oro k14 front

:beer:

xxbtwxx написа:Защо вместо нисък клас хидравлика, не си вземеш висок клас механична като BB7 примерно?

Къде отиваш ти може би ? Къде сравняваш Formula oro k14 front с BB7 ?! :dontknow:

Взимай формулите и не слушай глупости :) Доказана марка :agree:
Аватар
kriisoo

Рейтинг: 1254

Мнениеот hitar_potar » Вто Дек 27, 2011 8:24 pm

Щото пък Авид не е доказана марка, нали?!? :confused: Както и ББ7-цата не е доказана механика, нали? :bowdown: :rofl:
Да не говорим, че такова животно като Формула К14 не съществува. ;)
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот kriisoo » Вто Дек 27, 2011 8:45 pm

Ми явно става въпрос за к18...

Ако това е така къде сте тръгнали с bb7 не знам :crazy: И двете съм ги карал и просто не знам как можете да ги сравнявате :rofl:
Аватар
kriisoo

Рейтинг: 1254

Мнениеот ХиНкоВв ;] » Вто Дек 27, 2011 8:51 pm

http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=14807 за тази спирачка говорех... механики НЕ! ме интересуват...
Аватар
ХиНкоВв ;]

Мнениеот hitar_potar » Вто Дек 27, 2011 8:51 pm

Не си единствения, който ги е карал и двете. И да, що пък да не ги сравняваме? Имах късмета да покарам отлично поддържана ББ7 и честно казано, останах изумен от начина, по който спира.
В същото време К18 с нищо не ме шашна - поредната "биваща" спирачка, която малко бързо обаче си пили накладките при по-сериозно каране.
ЕДИТ: Ми вземай я, щом ти харесва. Във форума има доста изписано за нея - ееее там горе търсачката, отваряш и четеш. :agree:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот dimochito » Вто Дек 27, 2011 9:54 pm

ХиНкоВв ;] написа: механики НЕ! ме интересуват...

Будала!

Кавал съм К18, карал съм и ББ7 и споделям мнението на hitar_potar. ББ7 беше с голям диск (203мм G2) и мога да кажа с ръка на сърцето, че това спираше повече от сегашната ми спирачка (Formula the One + 200mm диск).
Виж в пазара се продаваше К24, която я водят една идея по-добра спрямо К18, и беше на много ниска цена :)

Но в крайна сметка ти си решаваш.
did написа:Сега видях - всъщност желязното е пластмасово, но направено от алуминий.

Price/weight/performance my friend. Pick 2.
Аватар
dimochito

Рейтинг: 1391

Мнениеот ХиНкоВв ;] » Сря Дек 28, 2011 12:48 am

момчета.... аз неисках да ме насочвате към дуги пък вие почнахте тука да ми спорите за механики.... Механика повече през живота ми НЕ! не ме насърчавайте... тази спирачка е нова това означава , че мога да разчитам че и няма нищо иначе мога да я върна...казват ми да взимам к18-ката и да не се занимавам с глупости само после да сменя диска с по голям...сега съм с Hayes Nine който е с дълъг маркуч и ще утиде отзад... благодаря за някой мнения
Аватар
ХиНкоВв ;]

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд