от taurus13 » Сря Яну 04, 2012 11:42 am
Не ни мразят...нас - те мразят всички, които се различават по нещо от тях. Това е резултата от кофти възпитание и лош, мизерен начин на живот. На повечето хора психиката не издържа и те насочват агресията си навън, към другите. Всъщност, ще става по зле, свиквайте. Новото поколение е много по-нетолерантно, тъй като израстна във време на безредие, безнаказаност, нетолерантност и откровена агресия. Виждал съм сценки на детския пясъчник, където някое дете отива да тормози другарчето си и майка му, вместо да се намеси, си седи на гъза и казва - Точно така, да се учи детето, да пробива в живота.
Така, че какво да говорим. Бих ви препоръчал да не отговаряте с агресия на подобни провокации, тъй като те това очакват. Ако не можете да се усмихнете, просто отминете и толкова. Не е нужо да падате на тяхното ниво.
Между другото, трябва да се прави разлика, между агресивен и злонамерен човек. Вторият има за цел да ви навреди, съвсем съзнателно и умишлено, но не всеки агресивен човек е такъв - в повечто случаи, това е резултат от вътрешни проблеми и неудовлетвореност. При среща с такива хора, няма по силно "оръжие" от благия тон и някоя усмивка - това ги блокира тотално и те остават с отворена уста, като гръмнати, тъй като са очаквали да отреагирате подобно на тях. Ако вие направите точно това, лесно би се стигнало до сериозен конфликт, че дори и до бой. Ако обаче не се поддадете на провокацията, те нищо не могат да направят, тъй като подсъзнантелните им механизми, не им позволяват да нападат благ и усмихващ се човек, поради което те просто зациклят на последната си реплика(заплаха) и я повтарят по няколко пъти, тъй като не могат да повярват, че това не предизвиква очакваната реакция. Случвало ми е е, някой да скочи по мен и 5 минути да реве и плюе пръски - аз го изслушвам и кротко му отговарям - Напълно ви разбирам господине....! -край....тотален блокаж, той не очаква да го разбираш...
Преди години, това още не го бях осъзнал и реагирах доста първосигнално, поради което много често влизах в сериозни конфликти, които в крайна сметка изкарваха и мен от равновесие. По едно време съвсем бях изперкал - веднъж едно цигане, захвана да ми търка предния прозорец на колата. Няколко пъти ми казах грубо, да се разкара, но то продължаваше да ми се хили мазно и да търка по джама. Избеснях и ударих със злоба по стъклото...и го счупих. След това изскочих и подгоних цигането, като зарязах колата на светофара и стана едно задръстване...шофъорите отзад също се изнервиха и всичко си е*а мамата. Всичко това ми докара само негативи. След няколко години, осъзнах, че проблема е в мен, а също и решението. Лошото е, че едни негативни емоции, водят автоматично други след себе си и накрая човек може дори да си провали живота. Така че, ако сте от хората, които лесно се палят, имайте ги тия неща в предвид - останалите не са заплашени.