проблем с 2 рамки

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

проблем с 2 рамки

Мнениеот xtrend32 » Сря Яну 04, 2012 7:03 pm

Имам няколко въпроса относно 2 рамки... не знам при другите как е ,но при нас има проблем.Карам Drag The Bomb а моя приятел Cross от новите твърдаци(забравих модела).Когато беше топло нямахме никви проблеми ,но когато времето почна да се разваля и да става по студено почнаха да пукат...Нормално ли е да пукат при мен пука при шока от горната страна а при него не можем да определим ,няма никакви проблеми :bowdown: заварките са добре ,няма изкривено,подуто,вдлъбнато,цепнато или пукнато . Ако някой може да ми каже защо е така и как да оправим проблема да пише :praying: защото аз не знам ,а много дразни ;дд
Животът е кратък, карай бързо! ;)
zoom>sr suntor>manitou>marzocchi
cross montana 2 >drag the bomb >ram freeride >iron horse
xtrend32

Рейтинг: 1098

Re: проблем с 2 рамки

Мнениеот n1ky » Сря Яну 04, 2012 9:25 pm

Почистете ги добре и смажете там където има нужда,пък ако не се оправи,ще чакате да стане по-топло времето и тогава ще карате. :D :beer:
Аватар
n1ky

Рейтинг: 1283

Мнениеот dh_denko » Чет Яну 05, 2012 1:06 am

Мойта (крос ендуро) също пука ,а не е сцепена може да е от втулките на рамката ,защото и бомбата е на втулки . Може и да е от друго , просто предполагам. :agree:
Scott High Octane FR
Аватар
dh_denko

Рейтинг: 1155

Мнениеот boybetterknow » Чет Яну 05, 2012 1:26 am

Ами, попринцип студа не е добре за алуминия, става по-уязвим, по-чуплив... за това не се кара зимата с лети джанти, а с железни. Може нещо в тази насока да е...
boybetterknow

Рейтинг: 1154

Мнениеот nofear921 » Чет Яну 05, 2012 3:23 am

http://www.pinkbike.com/news/Tech-Tuesd ... -2011.html
По-просто от това няма как да ви се обясни. При мен пукаше колчето на седалката като седна по-силно. Оказа се че седалковата тръбата се пълни с малки песачинки. Решението- малко WD-40 в тръбата след кално каране.
Antares написа:Клаймъра е Голф двойката на планинското колоездене.
Аватар
nofear921

Рейтинг: 1376

Мнениеот KiselotoMliako » Чет Яну 05, 2012 8:14 am

nofear921 написа:http://www.pinkbike.com/news/Tech-Tuesday-Finding-and-Fixing-that-Creak-2011.html
По-просто от това няма как да ви се обясни. При мен пукаше колчето на седалката като седна по-силно. Оказа се че седалковата тръбата се пълни с малки песачинки. Решението- малко WD-40 в тръбата след кално каране.

Проблемът наистина често е между седалковата тръба и колчето.
Решението, обаче, не е с WD40 - затъркване със сух (или мокър) парцал колчето, а тръбата - с парцал и тънка пръчка за шомпел е напълно достатъчно.
WD40 просто не е необходимо.
Гледам, че в статията мацат щедро с грес, обаче ако си сваляш и вдигаш седалката по 4-5 пъти на каране, благодарение на тази грес ще вкараш много повече пясък вътре. Да не говорим, ръкавиците на какво ще станат.
Аватар
KiselotoMliako

Рейтинг: 2000

Мнениеот xtrend32 » Чет Яну 05, 2012 9:45 am

nofear921 написа:http://www.pinkbike.com/news/Tech-Tuesday-Finding-and-Fixing-that-Creak-2011.html

не съм го правил от както съм направил колелото ;д (1 месец) . Само да питам това което слага на ниплите за какво е :confused:
xtrend32

Мнениеот xtrend32 » Чет Яну 05, 2012 9:48 am

Мерси пичове :) и аз си помислих ,че е от времето и затова реших да питам бях се наплашил :D защото до сега карах Cross Montana 2 и не ме бъркаше щот е стомана и сега като смених рамката с алуминиева и се оплаших :crap: .Ще направя профилактика и ще ви кажа как е :).
Някой може ли да ми каже как да сменя втуклите с лагери защото или за не съм търсил добре(което е по вероятно :D ) или няма такава тема .
xtrend32

Мнениеот styanski » Нед Яну 15, 2012 8:52 pm

И аз имах такъв проблем, просто махнах вилката сложих грес на лагерите и сложих вилката и се премахна пукането . Успех :beer:
ALTAFINI написа:
По принцип Avid Elexir са спирачки за Street и Dirt, естествено като излкючим "Ultimate" и "R" , но стават държат се и спират доволно, но пък за по тежки терени не знам карал съм много малко с такава!
Изображение
Аватар
styanski

Рейтинг: 1091

Назад към Веломеханик