Здравейте, колеги (е, или поне ИТ частта от вас).

Нуждая се от помощ за проблем с горепосочения рутер. Въпросният се явява връзката между ISP-то (Vivacom) и вътрешната мрежа на фирмата на вуйчо ми. Тъй като има нужда от добавяне на нов HTTP сървър се налагат някои промени в топологията на мрежата и от там лека промяна в конфигурацията на рутера. Та реших аз да му помогна и се натъкнах на следната ситуация: връзвам се с конзолния кабел към него, Хипер терминала го настроих на Default за комуникация с Cisco рутер и пред мен се яви съобщението "User:". Нищо необичайно, защитата на userEXEC режима си е в реда на нещата, обаче се оказа, че никой няма нито потребителското име, нито паролата за тва животно. Оригинално конфигурацията е правена от служител на Vivacom, а от tec. support-a им, образно казано, ни казаха да се оправяме сами, рутера си бил наш, ние да си го оправяме. И аз като човек, изучаващ CCNA махам с ръка и викам "голяма работа", има задна вратичка. Е да, ама тая задна вратичка нещо не ми се отваря. Говоря за rommon режима, в който се влиза като се изключи рутера и отново се включи, след което се помпа Ctrl+break първите 60 секунди.
Проблемът ми се състои в това, че не успявам да вляза в rommon режима по абсолютно никакъв начин. Пробвах всевъзможни комбинации: Ctrl+ break; Ctrl+ F6+ break; Ctrl+ \; Ctrl+ b; Ctrl+ c; Ctrl+ Backspace, изтеглих teraterm най- нова версия, в която има и вградена функция за Send Break и отново нищо. Другата зачукана работа е, че нямаме никаква документация, за това каква точно е конфигурацията на рутера, демек ръчкането по паметта засега го изключвам.
Умолявам ви за идеи и насоки по въпроса, тъй като проблемът е належащ.