clkgtr06545 написа:Интересуваме коя от двете гуми е така да се каже по-универсална , защото през почивните дни ходя на Витоша , а през делниците си връткам из града. За това ми трябва гума с която хем да мога да карам малко по екстремно хем да мога и да се придвижвам и се насочих кам тези два модела. Та усновния ми въпрос е коя е по-универсална . Може да предложите и някои други моделчета но да не сруват повече от 40 лв (на гума).
msniki написа:Maxxis Minion F(40а и 42а) карам от 2 месеца и съм доста по доволен от колкото с High roller-a.
Държи на почти всякъв терен.
Даже и на сняг не ми създава проблеми.
Доста добра гума за спускане.
С Minion-а няма да сгрешиш ако си я вземеш.
msniki написа:...
Ако не ме лъже паметта, Максис са на точно обратното на твойто мнение. Аз също. Хай Ролър е универсална дотолкова, че да става както за предна, така и за задна. Също така я дават доста по-удачен избор за средно кални трасета (за баш калните си има Уетскрийм). Моя опит с нея - на кал и сняг като задна гума ме държи като на релси, няма хлъзгане, няма неконтролируемо поднасяне. Предния Минион обаче в тези същите условия, по същата пътека, ме закара централно в 2 дървета - едното ожива, понеже беше по-едричко, но другото нямаше такъв късмет...
Абсолютно неудачен избор с този Минион за кал - това си е състезателна гума за сухо или идеално, леко намокрено трасе. За всичко по-кално - Хай Ролър.
Crazy.xasko написа:Преди няколко дена си взех гуми и първоначално се бях насочил към два Miniona,но като отидох във велоцентъра момчето ме посъветва за отзад да избера Minion,а за отпред High Roller поради причината,че като се надуе изглежда по голям от 2.35.Така,че разгледай варианта за една гума отпред и друга отзад.

clkgtr06545 написа:Мислите ли че ще е добра комбинация отпред с Мaxxis Minion DHF 2.35 , а отзад Maxxis Advantage 2.4
Stancho написа:Ужасна гума, която не трябва да си я взимаш по никакви причини...
Аз лично съм много доволен обаче от Schwalbe Wicked Will. На Боровец ме държи два пъти повече на място от Minion DHF... и я карам на 10 PSI...
Даммм...стените са двойни Snake Skin, и спокойно се карат с безобразно ниски наляганияАз лично съм много доволен обаче от Schwalbe Wicked Will. На Боровец ме държи два пъти повече на място от Minion DHF... и я карам на 10 PSI...

EccentricMOTION написа:Карам на едното колелце Minion DHF 42A в комбинация с High Roller 60A отзад. Гумите са първо ужасно тежки, второ сцеплението е средна работа, а съпротивлението - голямо. За мен не е най-доброто което можеш да си си купиш.
На другото колело карам WTB Timberwolf като предна в комбинация с Schwalbe Big Betty Evo като задна. Безупречни, не са ме предавали до момента никъде. Смятам, че на българския пазар може да се закупят далеч по-добри гуми от Максис.
Чисто информативно:
Schwalbe Big Betty 850 грама за размер 62х559
Continental Mountain King 650 грама за размер 60х559
ПП:
@Миро, кажи честно братле, 10psi са половин атмосфера, после защо му се извадили капсите на шината...
Назад към Продукти за спускане и фрийрайд
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 17 госта