Демонтаж на курбели Truvativ Ruktion

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Демонтаж на курбели Truvativ Ruktion

Мнениеот n1ky » Съб Яну 07, 2012 9:14 pm

Здравейте,понеже вчера си сложих средното движение Truvativ Howitzer XR и курбелите Truvativ Ruktion,но днес забелязах,че не съм сложил двата спейсъра.Днес развивам курбелите,дръпнах - 1,2,3 пъти,но не помръдват. :crap: Знам,че има доста теми за демонтаж на курбели,но никъде не видях за курбели Truvativ.Дайте някакъв съвет как да ги извадя без да ходя до сервиза. :agree:
Благодаря Ви предварително ! :beer:
Аватар
n1ky

Рейтинг: 1283

Re: Демонтаж на курбели Truvativ Ruktion

Мнениеот rsf » Съб Яну 07, 2012 10:30 pm

Спейсърите стоят между рамката и чашките на средното движение. Ако нямаш ключ за средното движение сервиза не ти мърда. Ако искаш да демонтираш курбелите трябва да развиеш болтовете до край, а не само да ги разхлабиш. Съветвам те да не пипаш нищо за да не прецакаш нещо.
rsf

Рейтинг: 1519

Мнениеот Snevk » Съб Яну 07, 2012 10:50 pm

При всички курбели е еднакво ... По принцип ако не са били много затегнати излизат само със дърпане , но ако не ще ,няма смисъл да го напъваш. Трябва ти ключ за тази работа
Изображение
Аватар
Snevk

Рейтинг: 1218

Мнениеот n1ky » Съб Яну 07, 2012 10:57 pm

Ще се кара до сервиза тогава.Не искам да си съсипвам компонентите.Благодаря Ви,момчета ! :beer:
Аватар
n1ky

Мнениеот rsf » Нед Яну 08, 2012 1:05 am

@Snevk Не всички курбели изискват допълнителен инструмент за изваждане. Тези са едни от тях. Наричат се само-изваждащи.
Възможно е да не се само-извадят ако липсва т.н. само-изваждащ болт (1 на картинката).
@n1ky Би трябвало да имаш 3 спейсъра със средното движение - 2х1.5мм и 1х2мм. Двата по тънки спейсъра стоят от дясната страна а другия от лявата.
rsf

Мнениеот idaivan » Нед Яну 08, 2012 10:11 am

Тези спейсъри се слагат само при нужда.
Еverything is possible!!!
Аватар
idaivan

Рейтинг: 1355

Мнениеот rsf » Нед Яну 08, 2012 12:45 pm

rsf написа:....2х1.5мм и 1х2мм. Двата по тънки спейсъра стоят от дясната страна а другия от лявата.

Изглежда съм се пообъркал с размерите - и 3те спейсъра са по 2.5мм.
За 68мм средно движение без E-type декланшор и без shift guide или водач(такъв е неговия случай) и 3те са 100% нужни. 2 стоят от дясно и 1 от ляво.
rsf

Мнениеот Teodor40 » Нед Яну 08, 2012 4:48 pm

Snevk написа:При всички курбели е еднакво ... По принцип ако не са били много затегнати излизат само със дърпане , но ако не ще ,няма смисъл да го напъваш. Трябва ти ключ за тази работа

Нито при всички курбели е така, нито зависи от натягането толкова. Ако не ти е разлуфтен и е на квадрат, забрави да го извадиш на ръка. Че дори и повечето на шлици не могат.
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот Snevk » Нед Яну 08, 2012 6:05 pm

Добре , като изключим екстрата от "само-изваждащ" болт , която липсваше при моите , не се ли вадят всички курбели със този инструмент ? :confused: А до изваждането на ръка ... карал съм 1 година hussefelt и не помня да съм използвал инстумент или да съм имал луфт. Е не беше баш "дърпане" ами по скоро разклащане и после дърпане. Би дъ уей курбелите ги продадох и след още година тормоз шлиците са си ОК.
Е все пак не съм се изразил много точно за което се извинявам , но пича вече най-вероятно е оправил работата.
Аватар
Snevk

Рейтинг: 1218

Мнениеот n1ky » Нед Яну 08, 2012 6:45 pm

Snevk написа:.. но пича вече най-вероятно е оправил работата.

Все още не съм,дори не съм изкарвал колелото от гаража.Във вторник като ми дойде задната капла,може да го закарам(казвам може,защото на този студ така или иначе не може да се кара). :beer:
Аватар
n1ky

Мнениеот pajero » Нед Яну 08, 2012 10:53 pm

Snevk написа:Добре , като изключим екстрата от "само-изваждащ" болт , която липсваше при моите , не се ли вадят всички курбели със този инструмент ? :confused: А до изваждането на ръка ... карал съм 1 година hussefelt и не помня да съм използвал инстумент или да съм имал луфт. Е не беше баш "дърпане" ами по скоро разклащане и после дърпане. Би дъ уей курбелите ги продадох и след още година тормоз шлиците са си ОК.
Е все пак не съм се изразил много точно за което се извинявам , но пича вече най-вероятно е оправил работата.

Луфт се полочава само при средното :rofl:
КАРАМ CROSS ENDURO
pajero

Рейтинг: 1130

Мнениеот styanski » Пон Яну 09, 2012 12:42 am

pajero написа:
Snevk написа:Добре , като изключим екстрата от "само-изваждащ" болт , която липсваше при моите , не се ли вадят всички курбели със този инструмент ? :confused: А до изваждането на ръка ... карал съм 1 година hussefelt и не помня да съм използвал инстумент или да съм имал луфт. Е не беше баш "дърпане" ами по скоро разклащане и после дърпане. Би дъ уей курбелите ги продадох и след още година тормоз шлиците са си ОК.

Луфт се полочава само при средното :rofl:

Карай си курбелите без болтове и ще видиш какво е луфт в курбелите
ALTAFINI написа:
По принцип Avid Elexir са спирачки за Street и Dirt, естествено като излкючим "Ultimate" и "R" , но стават държат се и спират доволно, но пък за по тежки терени не знам карал съм много малко с такава!
Изображение
Аватар
styanski

Рейтинг: 1091

Мнениеот n1ky » Вто Яну 10, 2012 5:48 pm

Днес отидох при Дани,човека ми сложи двата спейсъра и всичко е ОК.Благодаря на хората които ми помогнаха.Темата може да се заключи или изтрие. :beer:
Аватар
n1ky

Назад към Веломеханик