Избор на здрав твърдак за XC/AM до ~1000 лв.

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на здрав твърдак за XC/AM до ~1000 лв.

Мнениеот der_meister » Вто Яну 03, 2012 6:22 pm

Здравейте и честита нова 2012 година на всички! :dunce:

Есента се запалих по колоезденето и няколко месеца карах Sprint Leopard (взех нещо евтино, за да видя дали наистина ми се кара). Също така от есента чета усилено форума и горе-долу натрупах впечатления и информация. Kарал съм и Ram HT2 2011 с Suntour XCR, както и някакъв Scott с Rock Shox, но не знам какви бяха точно (та уж знам какво търся). Искам в близките месеци да си купя ново, по-читаво колело. Висок съм 1,75 м и тежа 72-3 кг. По разните калкулатори (вкл. и тези, при които се въвежда дължината на крака) размера на рамката ми излиза 17,5 инча. Сегашния ми Leopard е 19-ка и май наистина ми е леко голям, особено когато се спускам. Затова съм се насочил към рамка размер 18. 17-ка предполагам, че ще ми е леко малка, което май не е добре, а и сигурно зависи от геометрията на конкретния модел. Тук е момента да отбележа, че съм съгласен и на поръчка от CRC и варианта с пробването на място не винаги ще е в сила.

Цена:

Настроил съм се за максимлна цена на колелото от 1000-1100 лв. Ако тръгна да давам още някоя стотачка отгоре се доближавам твърде много до най-евтините що годе читави меки колела за АМ и...сещате се :boggled: Хвърлям едно око на обявите, но не искам втора употреба - гледам да не би да попадна случайно на подходящо ново колело.

Тормоз и стил на каране:

Колелото ще се кара и в града, и в планината. В града ще му се наложи да преживява дупки, 20 сантиметрови бордюри и подобни препятствия. Извън града ще го карам кажи-речи навсякъде, където може около София: Локорско, Войняговци, Кремиковци, Бистрица, Железница, Панчарево, Витоша. На Витоша мисля да правя и по-леки спускания надолу, което означава скокчета по 30-40 см., коренища, внезапно изпречили се камъни. Не съм луда глава и карам сравнително внимателно, но все пак няма и да го жаля много-много.

Конкретни изисквания към частите:

Рамка - за тези пари най-вероятно ще е алуминиева, за 26 цола гуми. Искам да е сравнително лека, но по-важното - да е здрава и да има размер 17,5 или 18.

Вилка - 100-120 мм. ход. Като минимум мога да посоча Suntour XCR LO. По принцип искам нещо поне малко по-добро, но ако конкретната оферта компенсира с цена и окомплектовка бих се съгласил и на Suntour-a.

Спирачки - задължително хидравлични. Доколкото съм останал с впечатление ниските модели на Avid, Shimano, Tektro са достатъчно добри и като издръжливост, и като качества, така че ще ми свършат работа.

Главини - здрави, да не се влияят много от прах и вода (предполагам, че трябва да са с капсуловани лагери, нали?). Не смятам да карам на мокро/кал, но сигурно ще се случва да ме изненада някой дъжд и след такова каране колелото ще го мия директно на автомивка или под душа :snorkel:

Капли и спици - най-важното е да са здрави. Теглото им остава на заден план.

Гуми - такива, с които да мога да карам прилично в планината, но също така и в града. Теглото пак не ми е най-важното, предпочитам да са здрави, а не да се пукат на всяко второ каране. Предполагам с ширина 2,1-2,25. Ако колелото е окоплектовано с неподходящи гуми, които не могат да бъдат сменени при покупката, трябва да приспаднем цената на новите гуми от парите, които съм приготвил за цялото колело. Предпочитам такива с автомобилен винтил.

Скоростна система - средна хубуст, с палцови команди, не като на Leopard-a. Нямам конкретни изисквания, сигурно след Velotec-a на сегашното ми от всичко ще съм доволен. :D Въпреки че и от него не се оплаквам, предвид трите месеца, през които го карам. Все пак да няма прекалено стърчащи дерайльори, които биха се счупили лесно при евентуално храсталясване.

Размисли върху конкретни марки/модели:

Sprint
Единствения модел, който ми се доближава до представите, за това което искам е Sprint Carrera V26" за 1100 лв. http://bikesport.bg/bg/products/179-spr ... %B4%D0%B8_ Като цяло прекалено висока цена за теглото от 15 кг, вилката и безименните шини и спици, които има. Рамката за мен е с неизвестна здравина. Бих се загледал по-обстойно в него, ако се появи някъде намалено поне с 15%. В общи линии ми е в дъното на класацията.

Shockblaze
Моделите R7 Race и Pro за 1222 лв. http://bikesport.bg/bg/products/122-sho ... %B4%D0%B8_ Красиви, леки, допадат ми с изключение на вилките. Също така не ми е ясно рамката, дали би понесла това, което й мисля. Но сигурно не е лоша, мисля че Мамутите доста я карат. Пак ми се струват овърпрайзнати и бих посегнал към такова, ако има 15-20% отстъпка. Ноември бяха 1040 лв. с 15%.

Drag
Нищо не ми хваща окото, което да влиза в бюджета ми.

Cross
2011-та изригнаха с много добри цени, предвид окомплектовките, които предлагаха. Единствения модел, който го има в електронния им магазин е GRX8 за 670 лв (пролетта даже е бил намален на 560). Доста обсъждан модел тук и явно има защо. Но така и не стана ясно колко здрава е рамката (прословутото тракане на веригата ще го преживея). Спомням си, че бях чел писания на колега от форума, който караше май Parallax рамката и беше много доволен, но все пак си призна, че се е получило усукване, което не му пречи...много :D Иначе предвид цената си, колелото е best buy, както се казва :) Цената компенсира малко по-високото тегло и вилката. Допълнителни негативи са трудното намиране на останали бройки, съответно размери и произволните вариации на гуми и окомплектовки (според това, което съм чел тук). Би било страхотно, ако имаше модел за 900-950 лв. с по-хубави вилка и рамка.
При GRX9 (890 лв.) вилката вместо XCM e XCR, a рамката е същата. Да не говорим, че го няма налично.

Trek
Горе-долу ми привличат вниманието 4300 Disc 2012 за 1100 лв. и 4500 Disc 2012 за 1200 лв. Но все пак - прекалено висока цена, кофти вилки. На всичкото отгоре няма размери и затова минавам нататък.

Scott
Скъпички. Aspect 30 2011 за 1150 лв.http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 635&lang=2 Suntour-че, неизвестни шини и "Предна главина: Scott Disc Team" звучат подозрително. На по-скъпите модели шините ги пише какви са, а предната главина не е такава. Така че, явно има клопка :D
Aspect 20 2011 за 1350 лв. При него шините и главините са по-хубави, но вилката си е същата - при тази цена: No way!

До тук бяха размислите ми за по-непривлекателните предложения, сега фаворитите ми:

RAM
HT2 - сигурно най-логичния избор. Но за 1200 лв. ти го дават със Suntour XCR :crap: Един приятел си го купи есента и след 2-3 седмици каране вече мислеше за смяна на вилката. И аз съм го карал - бих казал, за цената си вилката е напълно ок, но просто искам малко по-добра, по-плавна и по-здрава. HT2 с по-хубава вилка (и по-добра окомплектовка) е 1560 лв. :erm: Разгледах и pdf каталога на RAM за 2012, който е за търговци и без цени. Струва ми се, че тазгодишните в най-добрия случай ще са на същите цени, ако не по-високи.

Два варианта от CRC, които силно ме привличат:

Commencal Premier Pro 2011 за 467 паунда (1167 лв. с курс "Продава" на ПИБ и 5% разни такси), като ще трябват и педали http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=66723 Бих преглътнал превишаването на бюджета, защото колелото много ми харесва. Чудесна вилка, много хубава окомплектовка. Преполагам М размера ще е подходящ за мен. Освен цената ме притеснява и "Hubs: Commencal disc brakes" - пак някакви незнайни главини свободно съчинение, или пък не са? :dontknow: Също така рамката достатъчно здрава ли е - гледам, че не е подсилена, отпред под долната тръба? Някой разбиращ трябва да коментира това.

Kona Blast 2011 за 449 паунда (1122 лв.), ще трябват и други педали http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=74272 Модела за 2012 година се върти около 750-800 паунда (все още го няма в CRC, ама сигурно поне 700 ще да е) и това ми изглежда като възможно най-добрата покупка, която бих направил. Вилката и окомплектовката са малко по-слаби от на Commencal-а. Рамката е някаква хай-тек "Superplastic Formed Tubing" и понеже очевидно е гонено тегло, изглежда тънка и слаба, но дали е така? Ефектът предполагам се усилва от белите шини, които за разлика от черните на горното колело, не се сливат с гумите и не го правят да изглежда толкова здраво :eek3: Изглежда някак фино и елегантно, дали би понесло по-агресивно XC, граничещо с AM? По чуждите форуми не видях някой да не е доволен, но все пак зависи и как/къде се кара :angel2:

Налижаваме края на поста :D

Принципно за момента колело не ми трябва - ще го карам като започне да се затопля и поизчезне калта. От друга страна страхотните оферти от CRC по-горе ще свършат, 2012 моделите със сигурност няма да са с такива големи намаления. Но пък и за да го поръчам сега трябва да се понапъна с парите (мислех поне март да стане покупката). От четвърта гледна точка - възможно ли е някой от тукашните производители (Рам, Макском, Крос) да пусне привлекателни промоции в началото на сезона? Не звучи много логично, но Крос през 2011 са го направили. Най-вероятно защото това им е била първата година, в която предлагат свястни колелета и е трябвало да привлекат вниманието.

От доста време обмислям как да направя умна покупка, така че да получа максимални здравина и качество срещу парите си. Приемам всякакви коментари, съвети и знания, особено по последните две оферти от CRC :beer:
Аватар
der_meister

Рейтинг: 1210

Re: Избор на здрав твърдак за XC/AM до ~1000 лв.

Мнениеот 5roff » Вто Яну 03, 2012 7:03 pm

Ghost SE 6000 размера е 44см/17инча - според мен няма да ти е малко /висок съм около теб 173-175см, не знам точно, и 18.5 ми големее/ за каране и по по-техничен терен е добре рамката да не ти е в горната граница на размера, определен от таблиците за теб.

от теб посочените Commencal Premier Pro е добре изглеждащо и определено с това -45% си заслужава.

Успех!
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
Аватар
5roff

Рейтинг: 1944

Мнениеот der_meister » Вто Яну 03, 2012 7:18 pm

Ghost-a не съм го пропуснал. Суперско колелце е, но цената излиза извън рамките на това, което смятам да дам :peace: Ако бях решил да е то, изобщо нямаше да пиша 3 часа тема във форума :D
Искам нещо до 1000 лв. По-горе съм ги превишил вече със 100-150. Ghost-a излиза 1347 лв. и в такъв случай по-добре да дам още 300 лева и да търся някакво АМ колело...и тя става една... :popcorn:

Относно Commencal-а. Някаква представа що за главини има? Заварките при челото?

ПП: ще ми трябват и 200-250 лв. за екипировка - каска, наколенки и разни други неща и идва съвсем дебела работата.
Последна промяна der_meister на Вто Яну 03, 2012 7:27 pm, променена общо 1 път
Аватар
der_meister

Мнениеот penmark » Вто Яну 03, 2012 7:27 pm

Изчакай да излязат новите модели на Рам. Мисля си, че една 3-ка 29 цолова ще ти върши перфектна работа. 29 гази наред, а бордюрите ще са кеф. Цъкни малко клипчета в тубата за 29 цола да се надъхаш. :)
Изображение
Аватар
penmark

Рейтинг: 2000

Мнениеот 5roff » Вто Яну 03, 2012 7:44 pm

Никога едно меко колело, което е равно по цена с твърдо, няма да е по-надежно. Това като малка вметка :)

Главините няма как да ти кажа какви са, просто нямам такова колело. Но не мисля, че точно те трябва да те притесняват. Доста километри ще минеш докато се сетиш, че са "безизвестни" :). Рамката е на добър и доказан производител, ползвайки я съвестно няма да имаш проблеми. Производителя дава гаранция за вилки с височина 490мм*, т.е. 120мм ход.

* Справка
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
Аватар
5roff

Мнениеот der_meister » Вто Яну 03, 2012 8:41 pm

@penmark
Много се чудих дали да е 29ка и накрая се отказах. Може би не окончателно, ако ме навиете. Но съображенията ми са следните:

- изборът на гуми 29 цола, не е ли по-ограничен, в сравнение с 26-ците?
- цените на самите гуми не са ли по-високи?
- това е най-важно - когато гумата е с по-голям радиус усукването не става ли още по-голямо? На приятелчето с HT2 след 5-6 карания му се разхлабиха спиците на задното колело от едната страна - майстора каза, че се получава, заради дисковата спирачка. Той моя приятел доста задни спирачки удряше, за да рови и поднася :D Усетихме, че са хлабави тъкмо като бяхме тръгнали за Витоша :taped:
- по-високото тегло да кажем, че не е голямо и го пренебрегваме;
- изобщо имам чувството, че по-малката гума е по-здрава и по-малко кривящата се, това че гази по-добре и е по-бърза е така - спор няма, въпросът е да е дуракоустойчива :D
- с колко е по-дълго и по-високо 29" колело от 26" събрата си? И с 26цата в момента ми е трудно в единия апартамент, където асансьора е супер тесен и един път даже счупих ръкохватката на предната спирачка, опитвайки да се набутам вътре.

Като гледам характеристиките на най-постния HT3 (HT3.4 29), изхождайки от цената на стария HT3, която е 1000 лв. и добавяйки новата рамка, новите по-големи колела, новата вилка и хидравликите (вместо механики при 2011 модела) имам бледовиолетовото чувство, че цената му няма да е под 1300 лв. HT2 ще е 1500-600, поне така ми изглеждат нещата, дано греша. Ако някой знае нещо може да подшушне туй-онуй :)

@5roff
Благодаря за инфото. Искам каквато вилка взема, такава да си карам. Затова гледам да е поне малко по-прилична от Suntour-четата. Не след някой друг месец да я сменям. Вярно, че май има хора, при които и тези вилки издържат доста и е много вероятно и аз да се окажа сред тях (сравнително внимателен съм и си пазя нещата :D ), но съм решил да бъде по-здрава и по-добре работеща.
5roff написа:Никога едно меко колело, което е равно по цена с твърдо, няма да е по-надежно. Това като малка вметка :)

Да, това е така, стара максима. Аз имах предвид следното:
При мен с Ghost-a за 1400 лв. се стига до момента, в който си задавам въпроса: "Дали да не дам още +30% по-висока цена, за сметка на -20% процента по-малка надежност и +75% повече комфорт?" Просто ми се струва, че парите се доближават прекалено много до следващия вид колелета, пък били те и малко по-нисък клас. Имайте предвид какво карам в момента :D Не искам нещо чак като Ghost-a, но не искам и нещо за 500-600 лв. с рамка-тулумба и луфтещо се дърво за вилка. Все пак с хидравлика се натоварва доста. Искам нещо, което с редовно обгрижване да ми служи вярно 2 години, а не при първото по-сериозно друсане да отнесе демидж :agree:

Та така - някой да знае нещо за цените на Рамовете? Какво мислите за 29" варианти и нещата, които аз съм писал? Никой нищо не казва за Kona-та? Също така някой, ако е видял интересни намаления и разпроджаби или е чул за предстоящи такива, моля да сподели :) Изобщо дали има смисъл да чакам нещо смислено тук, или да се мятам на конче от CRC, докато ги има. Засега Commencal-a води. btw До вчера или онзи ден от него имаше и малкия размер, а вече го няма.

ПП: @5roff, май не съм те разбрал правилно относно това, защо даваш инфо за максимално допустимата вилка с 120 мм ход. Да не би да го казваш във връзка със съмненията ми за здравината на челото?
Аватар
der_meister

Мнениеот 5roff » Вто Яну 03, 2012 9:31 pm

der_meister написа:ПП: @5roff, май не съм те разбрал правилно относно това, защо даваш инфо за максимално допустимата вилка с 120 мм ход. Да не би да го казваш във връзка със съмненията ми за здравината на челото?

Правилно си ме разбрал. Препоръчителен ход на вилката по-скоро запазва геометрията на велосипеда и оптималната му "фигура" за това, за което е предназначен от производителя.
Аватар
5roff

Мнениеот debono » Вто Яну 03, 2012 11:56 pm

Хвърли едно очо и на този велосипед: http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=58201. Знам, че отиваме към малко по-агресивен стил на каране, но мисля, че е чудесен вариант за бъдещ ъпгрейд (в случай че мераците ти се засилят :liplick: ). А и цената е повече от привлекателна!!!

Успех с избора!!!
Аватар
debono

Рейтинг: 1252

Мнениеот rsf » Сря Яну 04, 2012 12:27 am

der_meister написа:Изобщо дали има смисъл да чакам нещо смислено тук, или да се мятам на конче от CRC, докато ги има. Засега Commencal-a води. btw До вчера или онзи ден от него имаше и малкия размер, а вече го няма.

Според мен няма смисъл да чакаш. Офертата е много добра. Ако изпуснеш твоя размер - Medium тогава ще си пишем за konata.

@ debоno тоя байк не е много добър за крос кънтри.
rsf

Рейтинг: 1519

Мнениеот der_meister » Сря Яну 04, 2012 11:41 am

@debono
Благодаря за идеята и пожеланието, но наистина - това ми прилича повече на колело за DJ, и с тази голямшка вилка няма да е съвсем удобен за града...а пък теглото - 17 кг :bigeyes: Все пак търся баланс/компромис, градско каране/планина.

@rsf Както казах по-горе Commencal-a ми е фаворит. Ще видя как ще се завъртят нещата с парите и към края на месеца сигурно ще го поръчам, дано го има до тогава.

Благoдаря ви на всички за идеите и съветите. :beer:
Аватар
der_meister

Мнениеот idkedikov » Чет Яну 05, 2012 11:53 am

Едно предложение от мен с доказани качества , здравина и качество , а и ти влиза в бюджета :)

http://www.niko-bikes.com/shop/product.php?ProductID=10
idkedikov

Рейтинг: 1200

Мнениеот rsf » Чет Яну 05, 2012 11:01 pm

@der_meister Виждам, че твоя размер е изчерпан. Освен ако не си поръчал последната бройка ти давам това предложение. http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=75098
Само педалите от стария байк ще сложиш, защото тоя е с клипсови.
rsf

Рейтинг: 1519

Мнениеот Pr3d4t0R » Пет Яну 06, 2012 3:19 pm

der_meister - така като гледам доста добре си се ориентирал ; - )

РАМ имат предимство, че могат да ти сглобят колелото по твоите предпочитания. В този сезон би трябвало да могат да ти направят и отстъпка.

CRC имат хубави намаления в момента, но там трябва да реагираш веднага, тъй като бройките са ограничени.
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот der_meister » Съб Яну 07, 2012 10:36 am

@rsf Да, онзи ден имаше L и М, вчера като погледнах вече нямаше нищо :crap: Нямаше как, можех да го поръчам чак след 20-ти този месец. Интересно как разни хубави колелета на добри цени седят с години (има разни от 2009-2010), а за други трябва да стреляш като в дивия запад :D Kona-та вярно, има по-висок клас спирачки, Shadow скорости, ама е 2009-та...нормално ли е това да не ме блазни :erm: ? И не е ли дамско - поне седалката пише, че е такава :(
@Pr3d4t0R Бая четене изчетох, ама ми беше интересно :popcorn: За предложението ти относно РАМ-овете: конкретна промоцийка има ли някъде? Защото не мога да се изтръся просто така в магазина и да почна пазарлъци :D

Както съм писал по-горе - колелцето ще го карам напролет. Имам 2 месеца да си купя конче, не бързам. Просто бих купил и сега, ако има "bang for the buck" оферта :)

Чувствата ми към Kona Blast 2011 позахладняха, има ли смисъл да ги затоплям?

Ще се оглеждам и ослушвам за нещо хубаво и ще ъпна темата, също така някой ако види да пише :)
Аватар
der_meister

Мнениеот dorbitan » Съб Яну 07, 2012 11:36 am

Аз бих предпочел българското в случая.GRX9 за цената която си споменал не вярвам да има конкурент. Скоростите и курбела са пълна група Деоре, ако и главините бяха щеше да е още по-добре. Да не забравяме обаче че е 890 лв. Защо не им звънеш в магазина в Младост и не ги попиташ имат или нямат в момента 18".
Сезона е такъв че едва ли хората се избиват да пазаруват и може да имат някое останало.
офф: Много се чудя, дали ще има нови модели Cross тази година и ако да, какво ще ни подготвят?
dorbitan

Рейтинг: 1190

Мнениеот der_meister » Пон Яну 09, 2012 11:25 am

Малко ъпдейт на ситуацията :) В събота писах на Крос и тази сутрин са ми отговорили.

GRX-ове няма, но се очаквали в близките 1-2 месеца. И - "Да ще имаме нови модели, до колкото знам ще са 6-7 модела.
Относно промоции не мога да кажа със сигурност, но предполагам че за
новите модели би трябвало да има."

Кофтито е, че на въпроса дали може да се сменят някои неща преди покупка (вилка, шини) ми отговориха отрицателно :(

Засега чакам и се ослушвам :smash:
Аватар
der_meister

Мнениеот dob111 » Пон Яну 09, 2012 12:01 pm

Виж и това: http://www.bike-discount.de/shop/k95/a4 ... l?mfid=413
Сайтът не поддържа доставка на цели колела до БГ, но офертата не е лоша и ако имаш изгодна възможност да си го докараш му хвърли едно око. Има и други добри оферти в сайта.
Аватар
dob111

Рейтинг: 1900

Мнениеот der_meister » Пон Яну 09, 2012 12:32 pm

От това има само 15", а и нямам начин да го поръчам (е, сигурно има някоя фирма-посредник). Благодаря все пак за предложението :beer:
Аватар
der_meister

Мнениеот Pr3d4t0R » Вто Яну 10, 2012 10:20 am

der_meister написа:@Pr3d4t0R Бая четене изчетох, ама ми беше интересно :popcorn: За предложението ти относно РАМ-овете: конкретна промоцийка има ли някъде? Защото не мога да се изтръся просто така в магазина и да почна пазарлъци :D

В студените месеци се продават значително по-малко колела от колкото пролетта и лятото. За това ако отидеш в магазина и кажеш имам ХХХХ лв. и ще карам еди как си всеки добър търговец би ти направил хубаво предложение ; - )

Писал си, че си от София - мини при Колелото (Райко), Вело 2009 (Пацо), при Дани и т.н. и разпитай какво могат да ти предложат.

На пролет пускат нови модели и има търсене - за това е най-подходящия момент сега да си избереш велосипед ; - )
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот motomarzel » Вто Яну 10, 2012 5:21 pm

Карам Cross GRX8 от началото на април месец миналата година. До сега съм навъртял около 10 000км(може би малко повече :blush: ), като по-голямата част от тях са планинско колоездене. Рамката, както и всички механизми по колелото бяха подложени на доста сериозно натоварване. Първият елемент, който подмених поради нормално с оглед на експлоатацията износване беше задният дерайльор, след това смених и вилката(XCM-а просто не беше подходящ за целите ми - работата му беше незадоволителна), и естествено няколко чифта вериги, гуми и накладки на спирачките, всичко останало си е от оригиналната окомлектовка на велосипеда. Предвид условията(кал, прах, дъжд, сняг и др.), както и доста сериозното натоварване, на което е подложен велосипеда, към настоящият момент износените компоненти, които трябва да бъдат подменени са: курбели(износена е най-малката плоча), средно движение, венец касета, обтегач(дерайльор) и седалка.
И така след толкова километри прекарани на този велосипед, считам че той е един много добър избор за парите си.
Рамката е много удобна с добра XC/АМ геометрия, а здравината и не подлежи на никакво съмнение.

По този повод - вчера минах през магазина на крос в Младост 2 - има наличен на склад GRX9(Deore монтаж и XCR вилка) размер M(18 инча 465мм)

Ето как изглежда моят велосипед към настоящият момент:
Изображение

Поздрави и успех при избора:

Васко Василев
Аватар
motomarzel

Мнениеот RastaWarrioR » Вто Яну 17, 2012 11:27 pm

От доста врем ги гледам тези кросове и ми се струва че деветката е добър избор като за под 1000 лв.
http://crosscycle.com/promo/grx9.html

ето и други варианти за по 500EU ама ми се струва че в тази цена по-добро от Кроса няма
http://www.bikestore.cc/chicago-weissro ... 63254.html

http://www.bikestore.cc/power-2010-p-131241.html ей това изглежда интересно

Но ако можеш да чакаш и да събираш пари е по добре от колкото като мен да се метнеш на първото (но пък е голям кеф да надграждаш)
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот RastaWarrioR » Вто Яну 17, 2012 11:55 pm

И за маниаците, едно произведение :) :clap: :bowdown:
http://www.bikestore.cc/kraftstoff-2009 ... 17967.html
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот Fujitzo » Чет Яну 19, 2012 11:59 pm

И аз само да вметна , от няколко седмици се оглеждам за ново колелце и съм много на кантар дали да си взема хубав твърдак или най-евтиното меко за около 1200 - 1400 лв с идея за бъдещи ъпгрейди. Минах през БАС в Лозенец (ул. Калиакра) и пича там ми обясни, че може да ми направи до 20% отстъпка за колело на склад и 10% ако си го поръчам. Става въпрос за РАМ , конкретното предложение беше XC 2.3 с вилка тора 120мм, срам Х5 сглобка, juicy3 спирачки за 1400лв. А иначе имаха и HT2 с по-хубава вилка от XCR ама не си спомням точно - май беше тора за 1300лв с намалението (иначе е към 1600)
Според мен най-лесно е да се пишат мейли и да се пита за оферти/промоции , естествено най-добре е на място да се говори :)
Fujitzo

Рейтинг: 1303

Мнениеот penmark » Пет Яну 20, 2012 12:02 am

Вилката на HT2 е била Recon. :) Аз бих взел HT2 с по-скъпия монтаж. :agree:
Аватар
penmark

Мнениеот Bluedog » Съб Яну 21, 2012 4:20 pm

penmark написа:Вилката на HT2 е била Recon. :)

И по-точно Rock Shox Recon Silver TK 120mm. Вилката е с пружина.
Аз не отдавана взех моя RAM HT2.1 с въпросната вилка, SRAM X5, Avid Juicy 3 185mm Front /160mm Rear за 1200 лв. Цената без намаление на това колело с този монтаж е 1569 лв.
Bluedog

Рейтинг: 1200

Мнениеот rarekin » Съб Яну 21, 2012 7:39 pm

Два подхода:

1) купуваш сглобено колело. От дискутираните тук май Cross GRX 9 е най-смисленото предложение и следиш промоции на читави вилки
2) купуваш една рамка от типа на това или друга на същия производител,според препочитанията ти и започваш систематично да следиш за предложения за вилка, капли и драйвтрейн. Останалите неща можеш да използваш от стария си велосипед. При разумен подход 1200 ще ти стигнат, а ще имаш велосипед, който ще е доста по-здрав и годен да носи на бой от всички изброени дотук варианти. Возията му също ще бъде по-добра на цената на незначително увеличение на теглото. It's your call.
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот RastaWarrioR » Съб Яну 21, 2012 8:27 pm

rarekin написа:Два подхода:

1) купуваш сглобено колело. От дискутираните тук май Cross GRX 9 е най-смисленото предложение и следиш промоции на читави вилки
2) купуваш една рамка от типа на това или друга на същия производител,според препочитанията ти и започваш систематично да следиш за предложения за вилка, капли и драйвтрейн. Останалите неща можеш да използваш от стария си велосипед. При разумен подход 1200 ще ти стигнат, а ще имаш велосипед, който ще е доста по-здрав и годен да носи на бой от всички изброени дотук варианти. Возията му също ще бъде по-добра на цената на незначително увеличение на теглото. It's your call.

Не съм голям разбирач но до тук тва е най-читавото мнение.
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот antonpc » Сря Яну 25, 2012 7:39 pm

Аз лично ще приложа следната схема: :idea: купих GRX-9 и ще го карам докато събера пари за all mountain вилка с поне 150мм ход, после ще е сложа all mountain рамка + шок, краината цена ще е: :dontknow: идеята е да стане ''THE ULTIMATE HUMAN POWERED ADRENALINE MACHINE" :peace:
Thank You, Bicycle :) “It is not the mountain we conquer but ourselves.” ~ Edmund Hillary / FunKyBikers
Аватар
antonpc

Рейтинг: 1551

Мнениеот Fujitzo » Нед Яну 29, 2012 9:16 pm

Ако крос ще пускат нови модели (както сподели един колега по горе) както и РАМ , според мен е по-добре да се изчака месец два - и без това в тоя студ и сняг не става за каране. Дори и новите модели да излезнат на по-височки цени (нормално) до 3 месеца все ще успеете да спестите още 200-300лв.. в крайна сметка така реших да направя аз. За сега съм се наточил на HT3 29" , но ако крос изкарат нещо много конкурентно в 1000 - 1300лв , ще се замисля.
Fujitzo

Рейтинг: 1303

Мнениеот der_meister » Пет Фев 03, 2012 2:14 pm

Хоп, малко раздвижване на ситуацията :8D:
До сега не писах, защото бях на позиция изчакване и кажи-речи нямах нови идеи. Вчера видях обявените нови модели от Cross :bunny: :bowdown:

Харесах 26” Traction 130 и смятам на 98%, че това ще ми е колелото. Ще ги има уж от края на март, надявам се да уцеля и промоцията на 1130 лв.
Аватар
der_meister

Следваща

Назад към Продукти за крос-кънтри