Нов протест за горите - 18.01 - 18ч

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Нов протест за горите - 18.01 - 18ч

Мнениеот ivan_radev1 » Пон Яну 16, 2012 8:32 pm

Уточнявам още в самото начало, че тази тема е информативна, а не пропагандна. Пускам я, въпреки нерадостната съдба на предишаната подобна тема, тъй като намирам, че въпросът е пряко свързан с планинското колездене и важен за всеки в този форум.

Искам да помоля темата да не се оспамва. Разбира се, всеки може да напише дали ще посети протеста и защо или да обясни защо не е съгласен с протестиращите, но без да се опитва да наложи разбиранията си на другите. Ще е жалко, ако пак се стигне до монолог или диалог, затова искам да ви предложа всеки да се ограничава до максимум два поста на ден.

ШЕСТВИЕ "ГОРИТЕ НЕ МОГАТ ДА ГОВОРЯТ - ДА ВИКНЕМ ВМЕСТО ТЯХ"
18 януари 2012 г.
Сборен пункт: 18:00 часа на Попа

Маршрут: от Попа по Граф Игнатиев до пл.Славейков. От там по ул.Г.С.Раковски до бул.Цар Освободител и по жълтите павета до пл.Народно Събрание, където шествието завършва с митинг.

Повече тук

Аз ще се опитам да присъствам на протеста, защото едно от нещата с които не съм съгласен, е :deal: това
Аватар
ivan_radev1

Рейтинг: 2000

Re: Нов протест за горите - 18.01 - 18ч

Мнениеот Ozzie » Пон Яну 16, 2012 9:33 pm

ivan_radev1 написа:Искам да помоля темата да не се оспамва.

Понеже в другата тема се изписа достатъчно, смятам, един катинар на настоящата за напълно уместен.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот PtD » Пон Яну 16, 2012 10:01 pm

Аз ще следя тука да не става като в другата. :magnify:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот ivan_radev1 » Вто Яну 17, 2012 7:31 pm

"От организаторите (За Земята):
Благодарим за предварителната подкрепа. Надяваме се да сте така активни и на шествието утре.
Относно провеждането на шествието - подписали сме в СДВР декларация, че няма да пречим на движението и че ще гоним всякакви агресивни субекти, като си взаимодействаме с полицията. Така че бъдете позитивни и толерантни.
...
Ще следваме следния план на движение:

1. От 18:00-18:30 събиране на площадката на Попа (без да пречим на трамваите и да слизаме на платната за движение)
2. 18:30-18:45 бързо се придвижваме по Граф Игнатиев до Славейков, за да спрат трамваите само за 15 минути! Улесняваме преминаването на трамваите ако се наложи.
3. 18:45-19:05 по ул.Раковска до Руската Църква от едната страна на движението.
4. 19:05-19:30 по жълтите павета до пл.Народно събрание от едната страна на движението.
5. 19:30-20:00 митинг около паметника на Цар Освободител, без да влизаме в зоната за сигурност на Парламента."

Edit:
did написа:Имате ли разрешение от общината?

Със сигурност има. За разлика от спонтанните протести от лятото, тези от миналата и тази сряда са съвсем законни и всички формалности са уредени.
Аз не съм от организаторите, само получавам информацията от тях и я споделям.
Последна промяна ivan_radev1 на Вто Яну 17, 2012 7:49 pm, променена общо 1 път
Аватар
ivan_radev1

Мнениеот did » Вто Яну 17, 2012 7:34 pm

Имате ли разрешение от общината?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот k0k0 » Сря Яну 18, 2012 8:44 am

Имат разрешение и организаторите бяха писали, че ще гонят с помощта на полицията всички агресивни субекти. :agree:
Аватар
k0k0

Рейтинг: 1419

Мнениеот mulltex » Сря Яну 18, 2012 11:00 am

Разбирам, че протести ще има на улицата, но не ми става ясно дали някой комуникира директно със съответните министерства под формата на работни срещи?
Аватар
mulltex

Рейтинг: 1629

Мнениеот ivan_radev1 » Сря Яну 18, 2012 11:36 am

mulltex написа:Разбирам, че протести ще има на улицата, но не ми става ясно дали някой комуникира директно със съответните министерства под формата на работни срещи?

Със сигурност. Въпросът е доколко те са отворени за такива разговори или се опитват тихомълком да прокарат лобистки интерси.

Ето го, например, алтернативното предложение за изменения в Закона за горите, изработено от НПО. Който иска, може да прочете мотивите и да добие представа какво точно не харестват екоорганизациите в предложението на правителството.

Накрая, понеже знам, че в този форум има няколко човека, които познават лично бившия зам.-министър Георги Костов, и съм чувал само хубави неща за качествата му като експерт, поствам неговото мнение, за измененията, предложени от МС:

Всяка гора - ски писта
"По този регламент може цялата страна да се направи в ски писти и да бъдат изсечени всички частни гори", казва Ралев. Подобно опасение изрази и бившият заместник-министър на земеделието и храните Георги Костов, който е автор на приетия преди по-малко от година изцяло нов Закон за горите. В интервю за "Дарик" той казва, че "промяната, с която ски пистите няма да бъдат изключвани от държавните горски територии, има една опасност частните собственици да започнат да си учредяват право на строеж на писти и примерно да кажат от Пампорово до Асеновград да бъдат изпълнени с частни писти, които никой не може да спре".

Източник
Аватар
ivan_radev1

Мнениеот ISADORA DUNCAN » Сря Яну 18, 2012 6:49 pm

Момчета , на ясно ли сте какво е съотношението -законна/незаконна сеч?! Колко е по голям знаменателят? Знаете ли колко моторни резачки се продават всеки ден? Ентусиазмът е хубаво нещо , ама тия юнаци с резачките ,кой ще ги спре? Разходете се из горите / не Витоша/ и ще видите за какво става въпрос. А иначе, протестирайте си ! Аз Ви подкрепям! :wavey:
AUDIATUR ET АLTERA PARS - ДА СЕ ИЗСЛУША И ДРУГАТА СТРАНА
Аватар
ISADORA DUNCAN

Рейтинг: 1180

Мнениеот did » Сря Яну 18, 2012 7:03 pm

ISADORA DUNCAN написа:Момчета , на ясно ли сте какво е съотношението -законна/незаконна сеч?! Колко е по голям знаменателят? Знаете ли колко моторни резачки се продават всеки ден? Ентусиазмът е хубаво нещо , ама тия юнаци с резачките ,кой ще ги спре? Разходете се из горите / не Витоша/ и ще видите за какво става въпрос. А иначе, протестирайте си ! Аз Ви подкрепям! :wavey:

Остави ги. Те няма как да спрат сечта, но като нищо ще протестират, за да остане планинското колоездене незаконно. Вече се чудя, дали тук не става поредния пропаганден еко-форум, в който хората не си знаят интересите.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Назад към Общ форум