Michelin Hot 2.5 или WTB Dessent 2.5

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Michelin Hot 2.5 или WTB Dessent 2.5

Мнениеот Viki bombera » Сря Яну 18, 2012 8:37 pm

Между тези 2 гуми се колебая...за мишлена няма почти никакви отзиви...Ще се ползват за задна гума :D
Аватар
Viki bombera

Рейтинг: 1096

Re: Michelin Hot 2.5 или WTB Dessent 2.5

Мнениеот idaivan » Сря Яну 18, 2012 9:38 pm

С 3 ръце гласувам за WTB Dessent(това си е чист Minion F) :)
Еverything is possible!!!
Аватар
idaivan

Рейтинг: 1355

Мнениеот Alex Madman » Чет Яну 19, 2012 2:09 am

idaivan написа:С 3 ръце гласувам за WTB Dessent(това си е чист Minion F) :)

Ммм, не бих казал. Като шарка е подобен, но като качество и сцепление изостава на светлинни години.

Към автора: аз лично съм карал Dissent 2.5 Race, който е с дурометър 50а. Като цяло изобщо не останах доволен. Освен ако вътрешната ти гума не е от най- дебелите (2,5-2,7) и не я караш на поне 2 атмосфери следва снейкбайт на първия остър камък/ бордюр (мисля, че за това са виновни сгъваемите бордове). На прахоляк държи що годе добре, но на всичко различно от него е ужасно зле- на камъни се хлъзга и бяга на където си иска, на мокро и на кал си е чисто самоубийство. Плюс това ако я взимаш нова, трябва да имаш в предвид, че адски трудно се слага на шината. Доста хора прибягват до нагряване със сашоар, за да я монтират успешно. Може би единствената й положителна черта е, че е сравнително лека.
Относно Hot-a и аз не успявам да намеря информация. В MTBR четох за HOT R (червения на цвят), че лесно му гърмяли бордовете, но дали това е вярно и за обикновенния, не знам. :dontknow:
Fanatico написа:Егати тъпото колело, тема и автор.

Другия проект
Аватар
Alex Madman

Рейтинг: 1495

Мнениеот idaivan » Чет Яну 19, 2012 9:00 am

Alex Madman написа: Като шарка е подобен, но като качество и сцепление изостава на светлинни години...
Явно и при гумите важи с пълна сила израза "Книгата не винаги се познава по кориците..." :D
Еverything is possible!!!
Аватар
idaivan

Рейтинг: 1355

Мнениеот Tarantula » Чет Яну 19, 2012 11:29 am

Карах отзад с Maxxis hight roller голям боклук тази гума на някои по голяма скала или корен се се пукаше отделих 110лв за 2 wtb dissent 2.5 team веднага след мъчителното монтирането отидох за тест и се уверих,че е много добра гума :D Карам го вече цял сезон и още не съм пукал гуми и е с много добре сцепление било то за задна или предна гума :peace: 1 недостатък тежат по 1300гр парчето :(
Tarantula

Рейтинг: 1229

Мнениеот konopr » Чет Яну 19, 2012 2:22 pm

аз карам задна гума Michelin Mountain X'Trem 2.5, шарката й е същата като тази на Michelin Hot и характеристиките казат, че също доста се доближаат http://www.mtbr.com/cat/tires-and-wheels/tire/michelin/hot-s/prd_353317_151crx.aspx

За Michelin Mountain X'trem мога да кажа това.
Откакто я сложих преди година и половина съм пукал гумата само един път - змийска захапка при едно спускане, явно някой по-остър камък, иначе немалко тръни и стъкълца съм извадил от нея.
Гумата има добавки срещу износване и наистина за тези година и половина каране грайферите са за износили на около 30% - карам средно 3500-3800 км на година, от пшравя спусканията всяка седмица през уикенда.
Иначе ми се вижда малко тръвдичка, но държи добре на всички терени с изключение на кал - там се дрифти повечеко с нея, но учудващо не се пързаля на гладки повърхности - примерно на жълтите павета намокрени със киша вдигам предница като натисна по здраво педала вместо гумата ми да превърти на място. На лед също се представя добре, ако не е от този най-сухия и хлъзгавия, но леда си е лед :D, и за него си трябват шипове. Купих я за 44 лв.

Dessent изглежда доста добра гума иначе и сред доста хора е с добра репутация, така че която и да вземеш ще се изкефиш :beer:
Но аз като ми свърши Мишленката ще си взимам пак същата, ако успея да си намеря
Аватар
konopr

Рейтинг: 1475

Мнениеот Teodor40 » Чет Яну 19, 2012 2:41 pm

Здрасти, ще го кажа максимално просто и кратко. Имах нова Mishelin DH (Почети 1:1 с HOT, но малко по-скъпа!) и нова WTB Dessent 2.5. Продадох Мишелина и си оставих Дисент-а. Мишелина държи една идея по-добре, но се перфорира доста по-лесно. От тук ти преценяваш, как и къде караш ;) Успех

Alex Madman написа:Ммм, не бих казал. Като шарка е подобен, но като качество и сцепление изостава на светлинни години.

Изостава много, но от Максис 40-40а. На Мишелина не отстъпва чувствително.

Alex Madman написа:Към автора: аз лично съм карал Dissent 2.5 Race, който е с дурометър 50а. Като цяло изобщо не останах доволен. Освен ако вътрешната ти гума не е от най- дебелите (2,5-2,7) и не я караш на поне 2 атмосфери следва снейкбайт на първия остър камък/ бордюр (мисля, че за това са виновни сгъваемите бордове)...... Плюс това ако я взимаш нова, трябва да имаш в предвид, че адски трудно се слага на шината. Доста хора прибягват до нагряване със сашоар, за да я монтират успешно. Може би единствената й положителна черта е, че е сравнително лека.

Явно не си я напомпал достатъчно, или не е имала късмет. Моята не се перфорира лесно. 1-2 пъти се е случвало и то на твърдака. Със слагането и свалянето малко се затруднявах, но не съм прибягвал към нагряване, а и вече се разшири и става лесно.
Моята не е сгъваема обаче! Сигурно има значение.
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот konopr » Чет Яну 19, 2012 4:01 pm

аз сега реших да проуча по-подробно Michelin Hot S - гумата се оказа с около 500 грама по-лека от Michelin Mountain X'trem, която аз карам и препоръчвам, така че аз лично не бих си взел Michelin Hot S за DH гума, има и Hot която е почти кило, но пак е с около 200 г. по-лека от Mountain X'trem, така че между двете гуми посочени в заглавието на темата определено бих си взел WTB-то, ако си говорим за зравина :beer:
Аватар
konopr

Рейтинг: 1475

Мнениеот DEMON BOY 13 » Чет Яну 19, 2012 7:19 pm

Пробвай такъв Dissent - http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 684&lang=2.Подобрен е спрямо този модел,който ти искаш да вземеш.
Карам от скоро с Dissent 2.3 и съм доста доволен.Мой приятел кара с такъв 2.5 и разликата е доста голяма.2.5 модела е по-спънат на мокро за разлика от 2.3 модела,а за това как държи на сухо нямам никаква идея.До сега съм го карал само на кално и на сняг но си мисля,че все някой от форума кара по-дълго време 2.3 модела и може да ти каже по-подробно,какви са му впечатленията.
Аватар
DEMON BOY 13

Рейтинг: 1231

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд