Прехвърляне на части от една рамка на друга

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Прехвърляне на части от една рамка на друга

Мнениеот halfdone » Чет Яну 19, 2012 5:57 pm

Здравейте,
Замислил съм евентуална смяна на рамката с някоя с по голям ход. Харесах си http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=74485 поради възможността от промяна на хода , уж да става и за въртене. В момента карам Рам АМ и ме интересува какво още ще трябва да сменя, поради несъвместимост с новата рамка и да преценя дали ще има смисъл да правя цялото нещо.
Освен колчето за седалката и евентуално декланшора има ли друго, което няма да стане?

Мерси
Продавам : .
Аватар
halfdone

Рейтинг: 2000

Re: Прехвърляне на части от една рамка на друга

Мнениеот dirtnewbie » Чет Яну 19, 2012 8:48 pm

Чашките на Коната не са полу-интегрирани, но те май ти я дават с шок и с чашки. Всичко ще е наред! :agree:
make my wishes come true
dirtnewbie

Рейтинг: 1067

Мнениеот Ozzie » Чет Яну 19, 2012 9:16 pm

Декланшора със сигурност ще можеш да си го ползваш и на "Кона"-та.
За колчето сам си дал отговора.
Не се знае, с какво средно е в момента АМ-а който караш. Само за 68 мм. средно ли е или е за 68/73 мм. "Кона"-та, както е видно е със 73 мм.
На АМ-а задната му главина е 135х10, ако и на "Кона"-та е същата*, значи всичко е О.К., ако ли не, ще се наложи или нова главина + наплитане или готово задно колело.

*Мързи ме да и търся характеристиките на "Кона"-та, а не видях в CRC-то връзка към такива.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот halfdone » Пет Яну 20, 2012 10:12 am

За декланшора съмненията ми са, защото е с долно захващане, а рамката в долната част е по различна и предположих, че няма да стане.

Относно средното не знам как да разбера дали е и за двата размера , няма нищо написано. Направих му няколко снимки , но дали така ще може да се разбере :dontknow: .
https://picasaweb.google.com/1124692545 ... 093/Upload

В момента търся за задната главина, но понеже не съм много в час с частите и ми е трудно.
Гледам, че готово колело от 2009 и 2010 година се продава с Rear hub: Shimano M525 Disc http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=3310

Информация

И информация от готовите модели:
D.O.P.E.

Short for Drop Out Performance Enhancement, D.O.P.E. is a floating brake system that allows suspension to be fully active while under full brake. A big deal when you're ripping down that chattery, chundery downhill trails of the world. The system also offers the ability to fit several rear hub types and remains in the frame during wheel removal.

135mm for all standard QR and 12mm through axle hubs
Thrust bearing floater design eliminates side-to-side play
Light, machined floater body with thrust bearings
Remains in frame during rear wheel removal

Предполагам би трябвало да стане?
Продавам : .
Аватар
halfdone

Рейтинг: 2000

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд