За/Против Direct Mount лапите?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

За/Против Direct Mount лапите?

Мнениеот EccentricMOTION » Сря Яну 25, 2012 11:34 pm

Какво е мнението Ви? Какви са плюсовете на Direct Mount лапата и какви минусите? Какъв тип лапа ползвате?
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Re: За/Против Direct Mount лапите?

Мнениеот PRobably » Сря Яну 25, 2012 11:40 pm

+совете мисля са ти ясни ? А минусите,единствения който се сещам е,че някои филмари разправят как разбираш ли вилката ти се усуквала на 34535 градуса при удар на кормилото,което лично мен не ме притеснява.Пред мен съм виждал ЗВЕРСКИ удар на кормило в дърво,като резултата беше изкривено кормило и вилката се беше усукала леко,разхлабихме болтовете и тя сама си се намести и всякаш нищо не беше станало.
Последна промяна PRobably на Сря Яну 25, 2012 11:45 pm, променена общо 1 път
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Мнениеот EccentricMOTION » Сря Яну 25, 2012 11:43 pm

Не, за съжаление не съм се сблъсквал с такъв тип лапи до момента. Има едно колебание каква да бъде лапата. Какво повече ми дава DM лапата?
Виждам ги като по-ниски с по-добър допълнителен захват, за да няма усукване при падане? Прав ли съм? Какво още?
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот PRobably » Сря Яну 25, 2012 11:47 pm

Аз карах дм лапа за 2-3 месеца,не знам дали съм си въобразявал или не,но като цяло ми се струваше сякаш предната гума и кормилото са едно цяло,много по-отзитчиво един вид,не мога да го обясня....Пробвай такава лапа ще ме разбереш.
При падане няма усукване в кормилото,но силата на удара отива директно в короната на вилката и от там може да се получи усукване на вилката,но това е мноооооооого малко вероятно според мен.
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Чет Яну 26, 2012 10:18 am

:offtopic:
Твърдо ПРОТИВ!
Сърдит съм им!
Докато не пуснат ДМ лапа за еднокоронна вилка не бих си сложил!
:offtopic:
:rofl: :rofl: :rofl:
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Рейтинг: 2000

Мнениеот bozidar » Чет Яну 26, 2012 10:36 am

EccentricMOTION написа:Какво е мнението Ви? Какви са плюсовете на Direct Mount лапата и какви минусите? Какъв тип лапа ползвате?

Aз ползвам интегрираните лапа и корона на Хоуп. Като плюсове- ниско тегло, нулево издигане и адска коравина на вилката. Короната се слага много трудно и установих, че пази вилката от усукване изключително много. Недостатъка, който колегата спомена е при много сериозни падания и си мисля, че и с нормална лапа пораженията няма да са малки.
Аватар
bozidar

Рейтинг: 1406

Мнениеот Stiwi » Чет Яну 26, 2012 2:33 pm

И аз карам с direct mount и мисля, че е много по удобно от обикновенната лапа както каза bozidar в горния пост плюсовете са ниско тегло и нулево издигане за здравината също съм съгласен, знам го от личен опит :D . . Единствения съвет и минус който бих дал за direct mount е да не си взимаш лапа с регулируема позиция, защото при удар ми се e случвало почти всеки път да се размести лапата карам със (Answer) а тя има 3-позиции за регулиране :dontknow: . .
Аватар
Stiwi

Рейтинг: 1328

Мнениеот SeSSion » Чет Яну 26, 2012 3:25 pm

И аз се чудя сега дали да не си сложа интегрирана лапа на вилката, на предната бях и ми харесваше. Друг плюс според мен е това, че не трябва всеки път като си разглобяваш предницата или паднеш да си нагласяш кормилото по половин час. :beer:
SeSSion

Мнениеот Stancho » Чет Яну 26, 2012 6:56 pm

Не се и замисляй за Direct Mount лапа за 888 (да са ти честити), защото е много по - удобно и както казаха колегите се елиминират гадни и досадни настройки. Препоръчвам ти да си вземеш Sunline - лично на мен ми допадат много като визия и като геометрия, а и не са тежки.
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот n3k01 » Чет Яну 26, 2012 8:42 pm

Stiwi написа:И аз карам с direct mount и мисля, че е много по удобно от обикновенната лапа както каза bozidar в горния пост плюсовете са ниско тегло и нулево издигане за здравината също съм съгласен, знам го от личен опит :D . . Единствения съвет и минус който бих дал за direct mount е да не си взимаш лапа с регулируема позиция, защото при удар ми се e случвало почти всеки път да се размести лапата карам със (Answer) а тя има 3-позиции за регулиране :dontknow: . .

Като ти прочетох поста се замислих, дали това не трик, за да не се усуче вилката при подходящия за тази цел удар :)
n3k01

Рейтинг: 1252

Мнениеот bozidar » Чет Яну 26, 2012 9:02 pm

Едва ли. При всяко разместване на лапата, причинено от удар, в малка или голяма степен се деформира метала,
който разграничава позициите. Нещо такова:
Изображение

Когато си я купуваш, си мислиш, ебаси якото ще мога да си я корегирам, но в действителност, според мен, това е нарочно направено слабо място
в лапата. Не е валидно за всички.
Аватар
bozidar

Рейтинг: 1406

Мнениеот EccentricMOTION » Чет Яну 26, 2012 9:19 pm

Супер, много полезни и адекватни отговори!
Дължините на DM лапите аналогични ли са на обикновенните лапи? Какви са предпочитаните характеристики - дължина, издигане?

Това го виждам като добра оферта за цена и размер:
Sunline Marzocchi 888 Direct Mount Stem
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот PRobably » Чет Яну 26, 2012 9:36 pm

Дължините са аналогични да,всичко е до предпочитания общо взето.Аз например обичам да ми е максимално ниска предницата за т'ва съм с лапа без издигане,флат бар и максимално смъкнати корони.
П.П на твърдачето ли ще мачкаш вилката,качи някоя снимка да го видим. :)
Аватар
PRobably

Мнениеот SeSSion » Чет Яну 26, 2012 9:54 pm

bozidar написа: но в действителност, според мен, това е нарочно направено слабо място в лапата. Не е валидно за всички.
Това, че е слабо място добре ли е?
SeSSion

Мнениеот Stancho » Чет Яну 26, 2012 10:13 pm

SeSSion написа:
bozidar написа: но в действителност, според мен, това е нарочно направено слабо място в лапата. Не е валидно за всички.
Това, че е слабо място добре ли е?

Слабо място спрямо другите, но не слабо като, че ще се счупи с гледане само... Дори и лостчетата са спирачките са направени да се огъват при ставата, за да не се чупи другата част при удар, но това не ги прави слаби.

Другото, което имам като наблюдение е, че при direct Mount лапа ако искаш да е къса (45мм) ще е с издигане, за да е над короната, а ако искаш ниска - съответно е по - дълга и е от сорта на 50 мм. В случая изключваме модификации с интегрирана лапа в короната... Но като цяло все е по - ниско от нормална лапа, а дължините са подобни. Повечето лапи даже имат и регулируема дължина и издигане ( Race Face Atlas за пример).
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд