IXS Battle EVO Jacket мнения

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

IXS Battle EVO Jacket мнения

Мнениеот konopr » Нед Яну 22, 2012 2:47 pm

http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=34183
какво ви е мнението за тази ризница? от всичко, което съм прочел, чул и разгледал тази ризница ми изглежда най-добрата, която съм виждал + хората в коментарите си по-долу, казват че е най-добрата ризница + била супер удобна. Проблема е, че никога не съм карал с ризница, а скоро мисля да си купя, като тавана ми за цена е тази цена :D .
Иначе тази като я погледна - покрива супер много уязвими области, включително и част от страничната повърхност на гръдния кош, а тежи с 50 грама повече от наколенките ми. От същата марка има IXS Assault Jacket, което е 2 пъти по евтино горе долу и тежи два пъти повече :dontknow:

Въпросът ми в по-синтезиран вид би звучал така: Съществува ли по-добра ризница за същите пари? :beer:
Аватар
konopr

Рейтинг: 1475

Re: IXS Battle EVO Jacket мнения

Мнениеот ninjea » Пон Яну 23, 2012 11:01 am

не може да се определи най-добра ризница, защото на всеки му трябва нещо спесифично. Аз лично бих ти препоръчал на 661 evo ризницата, аз имам такава и съм достоа доволен. Не пази същата повърхност като тази на IXS, но пази там където трябва. То е направена от д3о пяна (или няква подобна) и има пластмаси само за гръбнака, което е доста по-удобно по време на каране, от колкото да си робокоп.

http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=57601
Аватар
ninjea

Рейтинг: 1246

Мнениеот kikon » Пон Яну 23, 2012 11:20 am

Магазин Велосити е вносител на IXS, провери там дали я имат и евентуално кога могат да ти я доставят.
Адресът е Г.М. Димитров 62
http://velocity.bg/
Flow like water down the hill.

http://keekie.me/
Аватар
kikon

Рейтинг: 2000

Мнениеот airborneone » Пон Яну 23, 2012 1:48 pm

ninjea написа:Аз лично бих ти препоръчал на 661 evo ризницата

Защото не си карал с нищо по-добро, може би?

ninjea написа:не може да се определи най-добра ризница,защото на всеки му трябва нещо спесифично.

Ако кара с ризница, значи търси протекция.
Ако търси протекция Dainese е марката.
Единствената проверена до момента, която освен пяна/пластмаса има метална пита в гръбнака, която се чупи при тежък удър, абсорбирайки силата му.
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот hitar_potar » Пон Яну 23, 2012 5:50 pm

Тоше, а тази метална пита след счупването си може ли да бъде подменена с нова? Предполагам, че ризницата не става вече караема след счупването на питата, понеже не предлага вече същата зашита... :dontknow: А не е логично да сменяш цялата ризница, ако единствения проблем е питата.
Мен също живо ме интересува въпроса за ризница, понеже също трябва да си купя, но ми е писнало навсякъде да виждам моделите на 661. Та също се оглеждам в тези на IXS, No Fear и Thor и сбирам мнения. Блазни ме и идеята да погледна дали POC не предлагат, но тях не съм ги разузнавал, щото марката по принцип е във висок ценови клас.
Някой има ли опит с ризница на някоя от изброените марки и би ли споделил размисли и страсти? :beer:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот EccentricMOTION » Пон Яну 23, 2012 6:51 pm

Още един чакащ отзиви и сравнения на ризница в ценовия диапазон 400-500лв. На масата са:
Alpinestars Bionic MTB Jacket
Dainese Evolution Jacket
Dainese Racing Jacket

-Има ли друга броня за тяло в този ценови диапазон, която може да коментираме?
-Тошко, кой конкретно модел на Dainese ползваш? Пробвал ли си дали може да се носи с протектор за врат/neck brace/?
-В България къде се продава Dainese или Alpinstar?
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот konopr » Пон Яну 23, 2012 7:16 pm

мерси за мненията, явно при избора на ризница трябва да се направи баланса между максимална защита и лекото тегло

airborneone написа:Ако търси протекция Dainese е марката.

По повод на това твърдение мога да цитирам един от коментарите под ризницата на IXS
" had the dainese before and after the first accident i wont wear them again. But with the ixs battle jacket evo you don´t have to thing about normal accidents, there will nothing happen to your body. Very Excellent, and the best protection!!"
Но и dainese имат доста добри неща

иначе ето тука има доста подробен обзор на руски за ризницата http://twentysix.ru/blog/equipment/103165.html
пича който го е писал казва, че предпазва всички точки, които биха могли да влезнат в допир със земята при падане, но това си има цена - теглото е 2175 г, а не 850 г както пише в продуктовото описание, това тегло се постига като се махнат колана и гръбнака (колана е тежичък, защото е дебел към 1 см. и пази бъбреците). Казва че дори при 30+ градуса не е много жега в нея, защото се проветрявала добре дори при доста ниски скорости. Също така казва, че ризницата не позволява килване на главата назад, като си с каска.
Аватар
konopr

Мнениеот airborneone » Пон Яну 23, 2012 10:16 pm

hitar_potar написа:Тоше, а тази метална пита след счупването си може ли да бъде подменена с нова?

Да, металната пита се намира в гърба и може да се подмени като се вземе нов гръб.

hitar_potar написа:Предполагам, че ризницата не става вече караема след счупването на питата, понеже не предлага вече същата зашита

Реално този гръб повече не става за носене както не става за носене и каска, която е претърпяла тежко падане и си е свършила еднократната работа като хората...

EccentricMOTION написа:-Тошко, кой конкретно модел на Dainese ползваш? Пробвал ли си дали може да се носи с протектор за врат/neck brace/?
-В България къде се продава Dainese или Alpinstar?

Дайнезе има в СЛС, Иван Маджаров, както и в..... а де забравих му името. Точно след Лукойл на магистрала Тракия с тунинг на коли се занимават. Аз лично от там ги взех мойте неща.

konopr написа:
airborneone написа:Ако търси протекция Dainese е марката.

....

Честно казано не знам какво има точно предвид автора, не бих могъл да коментирам.
Аз лично карам с Д Тек от 2005 година и мога честно с ръка на сърцето да кажа, че с друго (след като съм пробвал няколко 661 и РФ ) не бих карал.
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот PtD » Пон Яну 23, 2012 10:23 pm

airborneone написа: както и в..... а де забравих му името. Точно след Лукойл на магистрала Тракия с тунинг на коли се занимават. Аз лично от там ги взех мойте неща.

Overdrive.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Night-Power » Пон Яну 23, 2012 10:37 pm

http://www.bike-house.biz/productv/694/ ... tyalo.html Според мен тази ризница е доста добра и е на добри пари, а пък и се пак UFO е доста доказана фирма, ризницата е с пияна което за мен по-добре от корите, няма да сгрешиш ако я вземеш :)
Аватар
Night-Power

Рейтинг: 1136

Мнениеот Teodor40 » Вто Яну 24, 2012 12:43 am

Момчета, стегнете се малко! :rofl:

1. Нали не мислите, че караме с такива скорости, че са мислим за по-сигурни модели от броните за ~200лв? :lol: Повечето в тази тема сигурно са падали с не повече от 20-25км/ч хаха Тези брони са подходящи за мотокрос, АТВ и т.н. За МТБ са напълно излишна гъзария и няма нищо лошо в това. Но да не претендираме за друго ;)
2. Питата на Дайнезе, поне до колкото съм запознат, се мачка, а не се чупи. И ви давам гаранция, че както и да паднете, няма да успеете да я деформирате значително. Акрам се измята директно по гръб един път на Сопот и питата почети не беше мръднала! Тогава беше към 80кг.
3. Къде точно не ви е предпазила предишната ви броня, че искате по-добре защита, честно?

Night-Power написа:http://www.bike-house.biz/productv/694/ufo-plast-ultralight-protektor-za-tsyalo-tyalo.html Според мен тази ризница е доста добра и е на добри пари, а пък и се пак UFO е доста доказана фирма, ризницата е с пияна което за мен по-добре от корите, няма да сгрешиш ако я вземеш :)

Ризница с гръб от пяна, поне аз лично, не бих си взел! Разпределението на удара няма начин да е дори и близко до това с твърдата протекция.
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот konopr » Сря Яну 25, 2012 8:16 pm

Teodor40 написа:Момчета, стегнете се малко! :rofl:
Нали не мислите, че караме с такива скорости, че са мислим за по-сигурни модели от броните за ~200лв? :lol: Повечето в тази тема сигурно са падали с не повече от 20-25км/ч хаха Тези брони са подходящи за мотокрос, АТВ и т.н. За МТБ са напълно излишна гъзария и няма нищо лошо в това. Но да не претендираме за друго ;)

Ако си късметлия, както ми се е случвало и с 40+ км/ч ако паднеш и без ризница в планината може да се отървеш само с уплаха и малко натъртвания. Сега за първи път ще ми изпадне някой-лев и за ризница, до сега само с каска и наколенки, заради покупки на разни мечтани части, но ми писна да се шузкам и само на късмета да разчитам :D
Можеш ли някоя по-евтина ризница, която пази и ребрата странично да препоръчаш, че едно падане с 25 км/ч върху остри камъни по ребра може скърши реброто без проблем.
Иначе скъпи са тези ризници наистина, ама си е хубаво за нормални падания да разчиташ на нещо повече от късмета си, при тежки падания и най-бруталната ризница може да е от никакво значение. С 35+ км/ч върху подходящ терен може да се потрошиш качествено в каръшкия вариант на развитие на нещата и с ризница. Теория на вероятностите общо взето. Аз ако си взимам ризница и имам кинти, ще си взема най-доброто и ще си вържа гащите на мах. Засега в този по-сериозен клас ризници ме притеснява най-много теглото, ма ще проучваме (a подлеците от dainese никъде не са дали инфо за тегло :D ), ако тези за по 200 кинта са много по-леки може и от тях да си взема :beer:
Аватар
konopr

Мнениеот Teodor40 » Чет Яну 26, 2012 2:48 am

Прав си напълно, че е въпрос на шанс. И в този ред на мисли, май е по-добре една евтина броня и един neck brace. Ребра съм пукал и е неприятно, но не е травма за цял живот :D Травмите на гръбнака обаче са много по-фатални. Моя съвет поне е, да разпределиш някак парите и да си вземеш и neck brace.
За новия сезон, след случката с Дидар особено, се надявам доста хора да се оборудваме с такива...
Аватар
Teodor40

Мнениеот joropc » Чет Яну 26, 2012 9:08 am

Teodor40 написа:Ребра съм пукал и е неприятно, но не е травма за цял живот .....

:offtopic:
Тук не съм много съгласен.Няма вид счупване, което да не е травма за цял живот.Моите ребра са чупени почти всичките от друг спорт(даже някои съм ги повтарял), като това не е ставало само при един инцидент, разбира се.Тогава бях млад, и след като заздравееха не усещах нищо.Сега обаче, при влажно и студено време сутрин си "размърдвам" гръдният кош като робокоп :),... и бих излъгал ако кажа, че не си ме наболяват от време на време старите травми. ;)
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Мнениеот PtD » Чет Яну 26, 2012 11:46 am

joropc написа:
Teodor40 написа:Ребра съм пукал и е неприятно, но не е травма за цял живот .....

Тук не съм много съгласен.Няма вид счупване, което да не е травма за цял живот.Моите ребра са чупени почти всичките от друг спорт(даже някои съм ги повтарял), като това не е ставало само при един инцидент, разбира се.Тогава бях млад, и след като заздравееха не усещах нищо.Сега обаче, при влажно и студено време сутрин си "размърдвам" гръдният кош като робокоп :),... и бих излъгал ако кажа, че не си ме наболяват от време на време старите травми. ;)

Факт. Тялото помни всичко, което си му причинил, и не пропуска да ти го припомня. :V:
Аватар
PtD

Мнениеот Teodor40 » Чет Яну 26, 2012 4:19 pm

joropc написа: друг спорт.....Тогава бях млад,

За тези 2-3 години явно мн си остарял :lol: Поне за сега, не ме болят счупванията. Това да ни наболи евентуално като станем на 40г, не го броим ;) :D Виж, някоя става да счупиш вече си е проблем и за в бъдеще може наистина да се окаже проблем. За травни на гръбнака пък да не говорим!
Аватар
Teodor40

Мнениеот PtD » Чет Яну 26, 2012 5:06 pm

Teodor40 написа:Това да ни наболи евентуално като станем на 40г, не го броим ;)

Като станеш на 40 ще броиш, та и хоро ще играеш.
Аватар
PtD

Мнениеот bozidar » Чет Яну 26, 2012 5:18 pm

Teodor40 написа:

За тези 2-3 години явно мн си остарял :lol: Поне за сега, не ме болят счупванията. Това да ни наболи евентуално като станем на 40г, не го броим ;) :D Виж, някоя става да счупиш вече си е проблем и за в бъдеще може наистина да се окаже проблем. За травни на гръбнака пък да не говорим!

Как се чупи става?
Аватар
bozidar

Рейтинг: 1406

Мнениеот joropc » Чет Яну 26, 2012 5:51 pm

Teodor40 написа:

За тези 2-3 години явно мн си остарял :lol: ..

Кои 2-3 години? Никъде не е ставало на въпрос кога, и по какъв начин точно съм си чупил ребрата, нали ;)
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Мнениеот Teodor40 » Чет Яну 26, 2012 7:42 pm

joropc написа:
Teodor40 написа:

За тези 2-3 години явно мн си остарял :lol: ..

Кои 2-3 години? Никъде не е ставало на въпрос кога, и по какъв начин точно съм си чупил ребрата, нали ;)

Прочетох Сопот, а не спорт :D Извинявай :)
Аватар
Teodor40

Мнениеот Daniel Panev » Пет Яну 27, 2012 8:21 am

bozidar написа:
Teodor40 написа:

Как се чупи става?

Така, така, така или пък така?
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот konopr » Пет Яну 27, 2012 10:33 am

ето това изглежда като добре избалансиран вариант между тегло и протекция http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=34187 :beer:
Аватар
konopr

Мнениеот Capoeira » Пет Яну 27, 2012 11:31 pm

Всяка една броня която не може да ти покрия гръбнака почти до опашката с твърд протектор е почти безмислена. Вярвайте ми пикал съм два дни в бутилки от Pepsi докато ми спадне оттока и си раздвижа краката. Точно от супер безобидно падане и на момента само с 5-6 см лека рана напречно на лумбалните прешлени която след 4-5 часа направо ме парализира с от едно ниво надолу. Няма излизшен протектор, просто сам си решаваш какво ще носиш преди да караш, но гръбнак каска и наколенки е просто престъпно да нямаш. И да няма броня която да не запотява, има просто тякива който по-малко го осещаш защото не са толкова корави. Бронята не пази от счупвания или поне не може на 100% да те предпази тя просто ти дава шанс ударите ако са на мястото на протекторите да са по-разпределени и без да си оставиш кожата по терена и да се лее кръв на поразия. Аз лично карам с някакво архаично Dainese за по каменистите терени, щото ме е страх, а на Боровец или ако караме само на Голи Връх само с това :
Изображение
и ракачам протектора за гърба от другата броня.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд