Наградата на тъпото копеле

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Наградата на тъпото копеле

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Яну 16, 2012 10:11 am

Инспириран от спирането на рейса, на лифта и на секакъв физически законен достъп на байкарите до техните ловни полета, също така и от зимата, тоталната липса на жени и донекъде, от баце Рарекин, обявявам следните конкурсни условия:
Давам награда, която е в парична форма и размер от 32 лева и 55 стотинки. Обявявам конкурс, в който може да се запише секи байкар. Ето кви варианти на надпреварата предлагам:
1. Динамичен двубой (два варианта)
а/ Дуел "Дупе о дупе" - Д:ДоД
б/ Рицарски двубой - РД
2. Трактор пулинг (сингълплей и мултиплей варианти)
Подробности по вариант 1: Упражнението се изпълнява от два байкара, качени на два байка и вързани откъм колчетата (стига моторчетата да имат таково нещо) с въже (след дълги размисли, реших, че ластично въже би било по-атрактивно за публиката) с дължина около 10-ина метра. При вариант Д:ДоД участниците застават с гръб един към друг, с отстояние м/у задните им части (предполагам, че гумата би требвало да е най-задната стърчаща част от байкара) около половин метър (в който има нарисувата черта), който е необходим, за да бъде поставено в свободно състояние на въжето. По дедан от секундант8съдия сигнал, байкарите стартират в две противоположни посоки (примерно изток/запад, север/юг или нещо подобно). Тъй като дисциплината е "дуел", пичели тоа, който издърпа противника си в своята половина. При вариант РД, байкарите стартират един с/у друг, като въжето отново е вързано за некоя по-стабилна част от моторчето (по избор за секи от двамата), но в тоа случей, то е опънато м/у тех. По даден от съдията сигнал, байкарите (може да се групират на отбори или теглови категории, или както там се делат байкарите) стартират един с/у друг (но с идеята да се разминат се пак), разминават се и ... пичели тоа, който остане на моторчето. Тук награди нема, а кинтите за награден фонд идват от залагания сред публиката. Според бройката участници, турнирчето може да се организира под формата на отстраняване или като "секи с/у секи".
Наградата на тъпото копеле е за вариант ТП (и за двата варианта наградата е еднаква, но при сингълплейъра я зима един, а при мултиплея се дели според желанието на участниците). Ето и условията - отново имаме байкар (вариант сингълплей), моторче и въже, но тоа път въжето се връзва за статична цел (пейка в парка, статуя или телеграфен стълб). Целта на участника е да издърпа чрез въртене на педалите завързаният обект на разстояние от 20 метра. Нема ограничение във времето за изпълнение. При мултиплея неограничен брой байкари се връзват за паметника на съвецката армия и целта е да го издърпат до Баба Яга.
Тъй като очаквам разни досадници да почнат със забележки, че байкарите са достатъчно тъпи, че действително да почнат такава дърпанка и да се самонаранат, напомням, че суркането по горска пътека също е опасно занимание (предимно за бабките по пътеките, които ползват съвмесно с космонафчетата) и затва да си намерат некво друго занимание. Подробности по техническата част и самото практическо приложение ше дам при наличие на мотивиран интерес от страна за заинтересовани участници. :peace:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Re: Наградата на тъпото копеле

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Яну 16, 2012 10:17 am

Естествено, в турнирчето требва да се участва с изправен (квото и да означава тва) байк, както и пълно бойно въоръжение (рицарски доспехи, космонафтски костюм, неопрен), разрешение от родителите и бележка за платени данъци. Такса за участие не се предвижда. Вариантите от динамичната надпревара може да бъдат използвани за решаване на форумни байкарски личностни пробблеми (вместо скучния и монотонен кютек). :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот APD » Пон Яну 16, 2012 11:19 am

Усещам изменения в Силата, тоест ще има скъсани вериги :popcorn: Добавям 5 лева към наградата, че всички ще са с KMC-та :^:
APD

Рейтинг: 977

Мнениеот did » Пон Яну 16, 2012 11:24 am

DstupidBastarD написа: имаме байкар (вариант сингълплей), моторче и въже, но тоа път въжето се връзва за статична цел (пейка в парка, статуя или телеграфен стълб). Целта на участника е да издърпа чрез въртене на педалите завързаният обект на разстояние от 20 метра. Нема ограничение във времето за изпълнение.

Че аз това съм го правил беееее... Даже имам и свидетели! Само дето дърпах пълна автобусна спирка, а не пейка, статуя или стълб.

Изображение
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот obelix » Пон Яну 16, 2012 11:29 am

DstupidBastarD написа:физически законен

:lol2: Демек, съобразен със законите на физиката. :thumb:
Така е, байкарите, следвайки примера на Стив Джобс, разчитат основно на Reality Distortion Field-а си. :smokin:
Аватар
obelix

Рейтинг: 1440

Мнениеот 4getcredo » Пон Яну 16, 2012 12:03 pm

Тъпото копеле - президент, президент! :rofl: :clap: :roll2: :lol2:

DstupidBastarD написа:...При мултиплея неограничен брой байкари се връзват за паметника на съвецката армия и целта е да го издърпат до Баба Яга.
Тъй като очаквам разни досадници да почнат със забележки, че байкарите са достатъчно тъпи, че действително да почнат такава дърпанка и да се самонаранат, напомням, че суркането по горска пътека също е опасно занимание (предимно за бабките по пътеките, които ползват съвмесно с космонафчетата) и затва да си намерат некво друго занимание. Подробности по техническата част и самото практическо приложение ше дам при наличие на мотивиран интерес от страна за заинтересовани участници. :peace:

:lol2:
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот PtD » Пон Яну 16, 2012 2:08 pm

Еее, баце. Несправедлив си. Защо дискриминираш доайените на колоезденето! Направи го отворено състезание - нека и шосейките да имат право да участват, защо да се делим?

:smokin:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот EccentricMOTION » Пон Яну 16, 2012 3:50 pm

Дърпането - за ХС-та, но да се мааш един в друг си е чисто занимание за спускачи. Свикнали сме да се мааме в камъни и дърве, та един колоездач ли ще ни изплаши!
Може и друга версия да се измисли - да се целим просто, като на блъскащи колички и кой устиска :rofl:
Дисциплината 'рицарски дуел' предвижда и безплатна корекция на челния ъгъл и BS на кормилото :rofl:
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот cvb » Пон Яну 16, 2012 6:39 pm

предлагам т.к. и заппа :agree:

да опишат развоя :agree: след двубой
:magnify: :roll2:
майка да не си..Изображениекой съм азИзображениевелосиРАПТОР цъкащите минуси имат малка пишкаИзображение
Аватар
cvb

Рейтинг: 859

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Яну 16, 2012 9:01 pm

Приятели, благодаръ ви за полезните и информацьонно наситени мнения, но аз чакам записвания за Наградата или още по-добре, за турнирчето, което не ме ангажира финансово, но би могло да се превърне в първият български принос към световния байкаризъм. Лично аз виждам огромен потенциал за развитие на стиловете Д:ДоД и РД в условия на липса на лифт и къфто и да е друг вид моторизиран достъп до планина или простото отсъствие на такава. Има куп държави без планини, бъкащи от байкари, горящи от желание да практикуват любимият си байкаризъм и мисла, че в момента полагаме основите на една/неколко бъдещи олимпийски дисциплини. Затва, приятели, мола ви за по-сериозно отношение, записването/участието е безплатно (в таа тема), славата на пионерите - вечна!!! Амин. :praying:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Antares » Пон Яну 16, 2012 9:12 pm

Официално се записвам!
Смятам да се включа в щафетата за паметника! Определено мисля, че не му е там мястото! Къде къде по-добре ще ми е лятото като пия топла бира със студени картофи на Баба Яга да ме радват братушките!
Разполагам с байк с двойно окрачване и космонафтски костюм-реплика на Юрий Гагарин! Или на Лайка, не съм сигурен.
Смятам, че опитът ми, като кочияш на did (вж снимката) или... може би didияш ще е безценен. Между другото - предлагам промяна в регламента! Единия отбор дърпа към баба Яга, другия - към Плиска. Може и трети към Дианабад.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот crib » Пон Яну 16, 2012 10:09 pm

Хм, незнам как да го формулирам, ама тук ме бият през ръцете едни 31 лева и 45 стотинки, та предлагам допълнителна награда за:

предизвикателството f(x) > dx!

а именно:
печелившият трябва в рамките на 20 минути след дуела да изследва вярно за сходимост даден от мен несобствен интеграл :love:

:popcorn:
crib

Мнениеот cvb » Вто Яну 17, 2012 4:40 am

Antares написа:Официално се записвам!
Смятам да се включа в щафетата за паметника! Определено мисля, че не му е там мястото! Къде къде по-добре ще ми е лятото като пия топла бира със студени картофи на Баба Яга да ме радват братушките!
Разполагам с байк с двойно окрачване и космонафтски костюм-реплика на Юрий Гагарин! Или на Лайка, не съм сигурен.
Смятам, че опитът ми, като кочияш на did (вж снимката) или... може би didияш ще е безценен. Между другото - предлагам промяна в регламента! Единия отбор дърпа към баба Яга, другия - към Плиска. Може и трети към Дианабад.
ще сложа и лява предавка :agree: (би-турбо) :deal: с по 72 скорости всяка и пускам нитрото :popcorn: (боб+кис.зеье) :8D: елате ми повечееее :smash:
майка да не си..Изображениекой съм азИзображениевелосиРАПТОР цъкащите минуси имат малка пишкаИзображение
Аватар
cvb

Мнениеот Yavkata » Вто Яну 17, 2012 8:17 am

:offtopic: Идеята с Паметника, не е лоша, ама си е и бая политическа. По нещо много ми напомня усилията на българите да "преместят" България от "комунизъма" в Европата. Ако бях Ив. Кост. щях да я използвам.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот TeDo_BaPHa » Вто Яну 17, 2012 11:31 am

Какъв ще бъде диаметърът на ластика, който ще се опъва между двамата?
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот Antares » Вто Яну 17, 2012 11:35 am

cvb написа:ще сложа и лява предавка :agree: (би-турбо) :deal: с по 72 скорости всяка и пускам нитрото :popcorn: (боб+кис.зеье) :8D: елате ми повечееее :smash:
Ти си най-отзад на групата!!!!
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот taurus13 » Вто Яну 17, 2012 11:48 am

Вие се бъзикате, ама току виж на следвашия Мър има и дисциплина "Теглене с ластично въже" , под формата на двубой, или многобой - двете страни, една срещу друга с гръб, закачени с ластично въже за бънджи. :evil: Така, заедно с Бързи, Смели и Сръчни, ще има и Яки копелета(може и тъпи). DstupidBastard, ще го поканим за съдия и да раздава наградите накрая.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Яну 17, 2012 12:38 pm

taurus13 написа:Вие се бъзикате, ама току виж на следвашия Мър има и дисциплина "Теглене с ластично въже" , под формата на двубой, или многобой - двете страни, една срещу друга с гръб, закачени с ластично въже за бънджи. :evil: Така, заедно с Бързи, Смели и Сръчни, ще има и Яки копелета(може и тъпи). DstupidBastard, ще го поканим за съдия и да раздава наградите накрая.

Офертата ми допада, ше участвам, стига до местото за провеждане на събитието да се стига по хасфалтов път. :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Antares » Вто Яну 17, 2012 12:56 pm

ББ ще асфалтира!
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Stancho » Пон Яну 23, 2012 11:39 am

cvb написа:
Antares написа:Официално се записвам!
ще сложа и лява предавка :agree: (би-турбо) :deal: с по 72 скорости всяка и пускам нитрото :popcorn: (боб+кис.зеье) :8D: елате ми повечееее :smash:

Само не забравяй йутите чушки, че те дават две конски сили в повече. Също така и спартанското лукче (чесън) в големи количества е много полезно - убива конкуренцията безотказно!!!
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот cvb » Пон Яну 23, 2012 1:24 pm

Antares написа:
cvb написа:ще сложа и лява предавка :agree: (би-турбо) :deal: с по 72 скорости всяка и пускам нитрото :popcorn: (боб+кис.зеье) :8D: елате ми повечееее :smash:

:eyebrow: ами ако дуа ветъра наобратно :popcorn: :wavey: или се обърне :dontknow:Изображение :nuts:
Аватар
cvb

Мнениеот Antares » Пет Яну 27, 2012 9:20 am

Ако задуа ветъро наобратно - още по-голям стимул да сме по-бързи от вятъра!
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот cvb » Нед Яну 29, 2012 8:49 pm

Изображениевече имаме и плакат :agree: :^: :bowdown:
Аватар
cvb

Мнениеот cvb » Чет Фев 16, 2012 12:49 pm

Antares написа:

:eyebrow: ами добре :deal: ако някой изостане ще го стимулирам с новия ми байк :wavey: или да не се обърне да погледне.. какво бръмчи идзодзадзе :dontknow:Изображение :nuts:

пп
мразя човки :banghead: :smash:
Аватар
cvb

Мнениеот cvb » Пет Фев 17, 2012 11:26 am

за финал загубилият отбор се прощава с байковете така :agree: :deal: http://www.youtube.com/watch?v=JLTkR8Tf ... page#t=28s
:evil: :roll2: :nuts:

а,аз на моя отбор няма да дам шанс да загуби,понеже най-отзад карайки ,те ще бягат от смъртта :rofl:
Аватар
cvb

Мнениеот cvb » Съб Апр 21, 2012 11:39 am

Изображение+такъв кръг :agree:
Аватар
cvb

Мнениеот Hell_Man » Съб Апр 21, 2012 1:28 pm

По дедан от секундант8съдия сигнал, байкарите стартират в две противоположни посоки (примерно изток/запад, север/юг или нещо подобно).

Навит съм! Впрягаме се до някоя урва и се гмурвам с все моторчето в дупката, пък който иска да ме тегли обратно! :rofl: Струва ми се, че влизам и в условието, като векторите на теглене ще са горе/долу. Тежа около 65 кг. и карам магазинно Ontario 2007 г. с пластмасови калници.
Моля да ми бъде позволено да използвам галоши, които се занитват към педалите!
Естествено, в турнирчето требва да се участва с изправен (квото и да означава тва) байк, както и пълно бойно въоръжение (рицарски доспехи, космонафтски костюм, неопрен), разрешение от родителите и бележка за платени данъци.

Тук вкарваме и катерачешката екипировка (да не се бърка с поколение на катерици и раци), с която ще се вклиня някъде и ще дърпам противника, ако се окаже супер устойчив! :bigeyes:
did написа:А аз да питам, щото си омазах каплата с пръжки, трябва ли освен да си полирам калодките и да си шкуртаковам шината?

uCkPeH написа:Пръжки не беше ли джумерки ? Меглио-то и тях ще махне :agree:

Hell_Man

Рейтинг: 1563

Мнениеот ИНОПЛАНЕТЯНИН » Чет Май 10, 2012 8:26 am

Има ли новини, около организирането на събитието ? Крайно навит съм да участвам активно ! :nuts: Може да участваме със сцепени рамки ? :D
Аватар
ИНОПЛАНЕТЯНИН

Рейтинг: 1588

Назад към Общ форум